ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Τι χάνει ο Πανιώνιος αν φύγουν Ανσαριφάρντ και Μασούντ

Τι χάνει ο Πανιώνιος αν φύγουν Ανσαριφάρντ και Μασούντ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καρίμ Ανσαριφάρντ και Σοτζέι Μασούντ είναι πιθανό να αποχωρήσουν από τον Πανιώνιο την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Η στατιστική δείχνει ότι οι "κυανέρυθροι" χάνουν τα μισά γκολ και τις μισές ασίστ.

Είναι δύο από τα πιο "hot" ονόματα της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου. Έχουν πολλά κοινά. Αγωνίζονται στην ίδια ομάδα (Πανιώνιος), είναι από την ίδια χώρα (Ιράν), έχουν υπάρξει συμπαίκτες και στην εθνική ομάδα αυτής, είναι και πολύ καλοί φίλοι.

Είναι ο Καρίμ Ινσαριφάρντ και ο Σοτζέι Μασούντ. Κανείς δε γνωρίζει εάν με το πέρας της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου θα συνεχίζουν να φορούν τα "κυανέρυθρα". Για τον Καρίμ ενδιαφέρεται δεδομένα ο ΠΑΟΚ, ενώ δημοσιεύματα τον έχουν φέρει στην transfer list και του Παναθηναϊκού, ο οποίος σίγουρα "βλέπει" με καλό μάτι την περίπτωση του Σοτζέι.

Ο πρώτος αποκτήθηκε για να βάζει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά βοηθά και τους συμπαίκτες του να το κάνουν. Ο δεύτερος για να τροφοδοτεί - ων ο "εγκέφαλος" της ομάδας - τους άλλους, αλλά δίνει και λύσεις στο σκοράρισμα. Αλήθεια, τι θα χάσει ο Πανιώνιος σε περίπτωση που οι δύο Ιρανοί αποχωρήσουν;

Καρίμ Ανσαριφάρντ 5 γκολ / 2 ασίστ

Ο Ανσαριφάρντ μετρά 14 συμμετοχές (το σύνολο αυτών δηλαδή) με τον Πανιώνιο στην τρέχουσα σεζόν της Super League. Σκόραρε απέναντι στον Αστέρα (νίκη εντός έδρας με 3-0), στον Ηρακλή (νίκη εκτός έδρας με 2-1), τον ΠΑΟΚ (νίκη εντός έδρας με 1-0), τον Παναθηναϊκό (ισοπαλία εντός έδρας 1-1) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (ισοπαλία εντός έδρας 1-1). Κοινώς, όταν σκοράρει ο Ανσαριφάρντ, ο Πανιώνιος δε χάνει!

Μάλιστα, έχει μοιράσει και δύο ασίστ στη νίκη του Πανιωνίου στη Λιβαδειά με 4-1 επί του Λεβαδειακού και στηΝ εντός έδρας επικράτηση επί του Αστέρα με 3-0, στο πρώτο ματς της σεζόν.

Σοτζέι Μασούντ 4 γκολ / 3 ασίστς

Ο 32χρονος επιτελικός μέσος είναι ο "εγκέφαλος" της ομάδας, αυτός από τα πόδια του οποίου περνά η μπάλα. Άλλωστε, τα έχει καταφέρει περίφημα στα με ματς με ΠΑΣ Γιάννινα (εντός έδρας ισοπαλία 1-1), με Παναθηναϊκό (εντός έδρας ισοπαλία 1-1) και Βέροια (εντός έδρας ήττα με 1-2).

Βέβαια, ο Μασούντ δίνει λύσεις στο σκοράρισμα. Έχει βρει τέσσερις φορές δίχτυα στην τρέχουσα σεζόν της Super League (στις εκτός έδρας νίκες επί Ξάνθης και Παναιτωλικού με 0-2, στην εκτός έδρας νίκης επί του Λεβαδειακού με 4-1 και στην εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή με 2-1). Με λίγα λόγια, τα ματς μακριά από τη Νέα Σμύρνη φαίνεται ότι ευνοούν τον Μασούντ για να βρίσκεται σε θέση για γκολ και να το καταφέρνει.

Οι μεταξύ τους συνεργασίες

Ο Ανσαριφάρντ νίκησε τον Πασχαλάκη στο ματς του Πανιωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά η μπάλα έφθασε σε αυτόν από τον συμπατριώτη του, Μασούντ. Ο Ανσαριφάρντ νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, αλλά και πάλι η μπάλα έφθασε σε αυτόν από τα πόδια του συμπατριώτη του.

Πέραν όλων των άλλων που ενδεχομένως να χάσει ο Πανιώνιος από τυχούσα παραχώρησή τους, θα χάσει και την καλή "χημεία" των δύο συμπατριωτών συμπαικτών.

Η πληθωρική συνεισφορά

Όπως είδαμε, οι δύο Ιρανοί δεν περιορίζονται σε μία μόνο δουλειά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ανσαριφάρντ ναι μεν παίζει στην κορυφή του 4-2-3-1 (πάγιο σύστημα του Πανιωνίου), αλλά δεν είναι... ακίνητος. Μαρκάρει όταν η ομάδα πιέζει ψηλά, δίνει βοήθειες στα πλάγια, έρχεται πίσω για να πάρει την μπάλα.

Κάπως έτσι εξηγούνται και οι προωθήσεις του Σοτζέι Μασούντ. Από τα πόδια του περνά όλο το παιχνίδι του Πανιωνίου. Είναι ο παίκτης με την καλύτερη τεχνική, αυτός που κουβαλά με τη μεγαλύτερη ασφάλεια την μπάλα, που ξέρει πριν την πάρει πού θα τη δώσει. Αλλά, όπως είδαμε, ξέρει και να κάνει κινήσεις χωρίς τη μπάλα, διευκολύνοντας το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Χάνει τα μισά γκολ και τις μισές ασίστ

Ας δούμε, ωστόσο, τι συμβαίνει με τη "ψυχρή λογική" της στατιστικής. Ο Πανιώνιος έχει παραβιάσει τις αντίπαλες εστίες συνολικά 19 φορές φέτος. Οι 9 εξ' αυτών, έγιναν με δράστες τους Ανσαριφάρντ και Μασούντ.

Πάμε να δούμε και τις ασίστ. Συνολικά δέκα (10) μετρούν οι "κυανέρυθροι" στην τρέχουσα σεζόν της Super League. Οι πέντε εξ' αυτών (50%) προέρχονται από τα πόδια των δύο Ιρανών.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ