ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζήτησε συγγνώμη ο Φερέιρα

Ζήτησε συγγνώμη ο Φερέιρα
INTIME SPORTS

Συγγνώμη ζήτησε ο Ζεδουάλδο Φερέιρα στα μέλη της διοίκησης του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στην Σλοβενία μετά την βαριά ήττα με 3-0 από την Μάριμπορ.

Λίγο μετά την νέα ντροπιαστική ήττα με 3-0 για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αυτή τη φορά, ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε την εκ νέου στήριξη του στο πρόσωπο του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Πριν συμβεί αυτό βέβαια, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ολιγόλεπτη συζήτηση τόσο με τον διοικητικό ηγέτη της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", όσο και με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης που βρέθηκαν στο Μάριμπορ.

Με δηλώσεις του στον Sentra 103.3, ο Βασίλης Κωνσταντίνου έκανε αυτή την αποκάλυψη, που δείχνει πως ακόμα και ο Φερέιρα ένιωσε ενοχές για το τρίτο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού.

Να θυμίσουμε πως οι πράσινοι προέρχονταν από την εντός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) και την ήττα με 1-0 από τον Πανθρακικό.

Για τις πρώτες σκέψεις μετά την ήττα: " Είναι πολύ νωρίς ακόμη, φανταστείτε ότι γυρίσαμε στις 5 το πρωί. Καλά-καλά δεν έχουμε ξυπνήσει. Η κατάσταση ήταν πολύ βαριά στο ταξίδι της επιστροφής, έχουμε σοκαριστεί από την εμφάνιση και οι ποδοσφαιριστές έχουν στενοχωρηθεί. Κανείς δεν μπόρεσε να ανοίξει το στόμα του για να πει κάτι".

Για το τι πρέπει να αλλάξει: " Είναι πολύ νωρίς για να δούμε για να κοστολογήσουμε για να δούμε τι πρέπει να αλλάξει και να μιλήσουμε με τον προπονητή γνωρίζοντας τι μπορεί να δώσει στην ομάδα. Οι άνθρωποι της διοικήσεως και όσοι γνωρίζουμε τον στηρίζουμε. Ξέρουμε ποιος είναι και τι μπορεί να δώσει ο Φερέιρα.

Είναι τραγικός ο τρόπος με τον οποίο δεχτήκαμε τα γκολ. Η ευθύνη είναι συλλογική, μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν υπό διάλυση λίγους μήνες πριν και χρειάζεται χρόνο γιατί γυρίζει μία νέα σελίδα. Χρειάζεται χρόνος. Ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Ακόμα και ο προπονητής μας και οι ποδοσφαιριστές.

Μου έκανε απίστευτη εντύπωση ότι οι 300 φίλαθλοι οι οποίοι βρέθηκαν στη Σλοβενία αποθέωναν την ομάδα παρά το βαρύ 3-0. Πρέπει να τους δώσουμε μία καλύτερη εικόνα για να τους δώσουμε χαρά και τα ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την ομάδα".

Για την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού: " Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού δεν υπάρχουν αντιπαλότητες, απλώς οι 6-7 παίκτες οι οποίοι ήρθαν και μιλάνε Ισπανικά, Πορτογαλικά οι "καινούργιοι" δεν έχουν ακόμα αφομοιωθεί με το υπάρχον υλικό. Μου κάνει τεράστια εντύπωση ότι στις προπονήσεις οι παίκτες βρίσκονται μεταξύ τους, έχουν μία πειθαρχία, μία ομοιογένεια και εχθές παρουσίασαν αυτό το θέαμα.

Ίσως φταίει το άγχος, επειδή δεν μπαίνει το γκολ. Η ομάδα κάνει ευκαιρίες και δεν πετυχαίνει γκολ και μην ξεχνάμε ότι στα 8 επίσημα έχουν σκοράρει οι αμυντικοί και όχι οι επιθετικοί. Είναι ένα πρόβλημα ότι το γκολ δεν μπαίνει... Και θεωρώ ότι αυτή είναι μία εξήγηση για τη διαφορά μεταξύ σε προπόνηση και σε συνθήκες αγώνα".

Για το εάν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό το υπάρχον ρόστερ: " Αν παίξεις με την Τότεναμ ή τη Λάτσιο τότε είναι δύσκολο... Πάντως για το ελληνικό ποδόσφαιρο, φυσικά μπορούν να παρουσιάσουν ένα πολύ καλύτερο επίπεδο οι παίκτες μας. Κόντρα σε ομάδες όπως η Μάριμπορ μπορούν να δείξουν πως είναι ανταγωνιστικοί".

Για τον ρόλο που παίζει το οικονομικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο: " Το οικονομικό δεν είναι δικαιολογία. Ένας παίκτης που αμοίβεται με 500.000 το χρόνο δεν μπορεί να είναι αμελειταία ποσότητα. Μην νομίζουμε ότι οι παίκτες δεν μπορούν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο, είτε παίρνεις πολλά, είτε λίγα, το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο. Στόχος είναι να φύγει το άγχος και τα παιδιά να δείξουν την αξία τους στον αγωνιστικό χώρο".

Για την στήριξη στον Φερέιρα: " Εμείς βλέπουμε τα θετικά τα οποία είναι περισσότερα. από τα αρνητικά βάζοντας τα στη "ζυγαριά". Θα προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε τα αρνητικά... Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει το ποδόσφαιρο, Σίγουρα περιμέναμε διαφορετικό ξεκίνημα από τον Παναθηναϊκό, όμως συνεχίζουμε και πιστεύουμε ότι η εικόνα της ομάδας θα αλλάξει".

Για την συγγνώμη του Πορτογάλου: " Είμαι σίγουρος ότι σήμερα το απόγευμα θα γίνει μία συζήτηση του Φερέιρα στους παίκτες. Ο Φερέιρα μάς ζήτησε συγνώμη για την πολύ κακή εμφάνιση, από όλους τους ανθρώπους που εκπροσωπούσαμε την ομάδα στη Σλοβενία και ανέλαβε την ευθύνη. Δεν μου έχει ξανασυμβεί, μου έκανε τρομερή εντύπωση, δεν έχω δει προπονητές μετά από μία κακή εμφάνιση να ζητά συγνώμη από τους διοικούντες μίας ομάδας. Μου δείχνει άνθρωπο που έχει ένα επίπεδο.

Γνωρίζει ότι τον στηρίζουμε, οι ποδοσφαιριστές που έφερε στην ομάδα και οι παλιοί δεν ξέχασαν ξαφνικά πως παίζεται το ποδόσφαιρο. Πρέπει να δούμε τα λάθη που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα... Σημασία δεν έχει η ήττα, αλλά ο τρόπος πού θα χάσεις ένα παιχνίδι. Αυτό ήταν που ενόχλησε τον κόσμο".

Για τη σχέση του κόσμου με τον Φερέιρα: " Να ξέρετε ότι οι πρώτοι που στήριξαν τον Φερέιρα ήταν ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Ζητήσαμε από τον κόσμο να στηρίξει και να δείξει εμπιστοσύνη και ο κόσμος το έκανε. Δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να συνεχίσει τις κακές εμφανίσεις. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Δευτέρας, δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τον προπονητή, γιατί είναι σε θέση να φτάσει την ομάδα εκεί που θέλει. Οι ποδοσφαιριστές θα δώσουν το κάτι παραπάνω για να φτάσουν στη νίκη".

Για το τι χρειάζεται η ομάδα: " Σαφώς ο κόσμος στέκετε δίπλα στην ομάδα και τον Φερέιρα. Ο ΠΑΟ χρειάζεται ηρεμία, η διακοπή θα δώσει χρόνο στην ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να λυθούν ψυχολογικά με μία νίκη. Η ομάδα έχει πολύ καλή κυκλοφορία, φάνηκε με την Μάλαγα και με τα Γιάννενα".

Για το τι άλλο είπε ο Φερέιρα στην επαφή με τους διοικούντες: " Το έκανε και στις δηλώσεις του το είπε και σε εμάς. Ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα για να ανακάμψει. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί πολύ γρήγορα μέσα από τη συζήτηση να αλλάξει την εικόνα της ομάδας".

Εσείς διαβάστε: Το βάρος της ευθύνης στον Φερέιρα, Μάριμπορ-Παναθηναϊκός 3-0, Φερέιρα: "Δεν έχουμε αυτοπεποίθηση", Αλαφούζος: "Τώρα πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα στην ομάδα", Κατσουράνης: "Η ομάδα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο", Φερέιρα: "Αναλαμβάνω την ευθύνη", Μίλανιτς: "Ο ΠΑΟ δεν μας δυσκόλεψε καθόλου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ