ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το μεγάλο σερί που τρέχει ο Μλάντεν Πέτριτς

Το μεγάλο σερί που τρέχει ο Μλάντεν Πέτριτς
Πέτριτς Μαζουακού

Ο Μλάντεν Πέτριτς είναι ο μοναδικός πράσινος που έχει αγωνιστεί στα 18 τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει από την αρχή της σεζόν και μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια των πράσινων αναδεικνύονται όλο και νέοι πρωταγωνιστές. Στα τελευταία ματς αυτός που δείχνει να ανεβαίνει και να ξεχωρίζει είναι ο Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης άσος στις τελευταίες αναμετρήσεις των πράσινων με εξαίρεση το ματς στην Τρίπολη όπου όλοι οι παίκτες του τριφυλλιού είχαν κακή απόδοση έχει κάνει μερικά εξαιρετικά παιχνίδια θυμίζοντας κάτι από το παρελθόν.

Την ίδια ώρα ο Πέτριτς δείχνει ότι έχει αφήσει για το καλό πίσω του τους τραυματισμούς που είχε τα προηγούμενα χρόνια και δη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Κάτι το οποίο το δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ο συμμετοχές του 33χρονου ποδοσφαιριστή στην διάρκεια της σεζόν.

Αν κάποιος έλεγε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή ο Μλάντεν Πέτριτς είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο σερί αγώνων στον Παναθηναϊκό δεν θα τον πίστευε κανείς. Και όμως ο Κροάτης έχει τα περισσότερα συνεχόμενα ματς στο τριφύλλι έχοντας παίξει σε 18 αγώνες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.

Μιλάμε για παιχνίδια το ένα μετά το άλλο από τα οποία ο Κροάτης δεν έχει λείψει και έχει την εμπιστοσύνη του Γιάννη Αναστασίου είτε ξεκινώντας στο βασικό σχήμα είτε ερχόμενος από τον πάγκο.

Συνολικά ο διεθνής επιθετικός του τριφυλλιού έχει αγωνιστεί στα 21 από τα 23 ματς που έχει δώσει το τριφύλλι έχοντας λείψει μόνο από δυο αναμετρήσεις στις αρχές της περιόδου.

Καθώς από το ματς εντός έδρας κόντρα στον Πανιώνιο στις 31 Αυγούστου όπου μάλιστα σκόραρε και έπαιξε 90 λεπτά μέχρι και την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στις 7 Δεκεμβρίου όπου αγωνίστηκε 75 λεπτά συμπλήρωσε 18 συνεχόμενα ματς. Από αυτά στα 11 ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και στα 7 ήρθε από τον πάγκο. Επίσης στα 5 έπαιξε και στα ενενήντα λεπτά ενώ ο μικρότερος χρόνος συμμετοχής του ήταν δυο 15 λεπτά που μπήκε ως αλλαγή.

Ο Κροάτης αν αγωνιστεί και την Πέμπτη στο παιχνίδι του Europa League με την Εστορίλ τότε θα έχει φτάσει αυξήσει το σερί του στα 19 ματς και θα φτάσει τον Καρέλη ο οποίος ήταν ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο σερί έχοντας αγωνιστεί σε όλες τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και το παιχνίδι με την Ντιναμό Μόσχας από το οποίο απουσίασε λόγω του τραυματισμού του. Τότε σταμάτησε και το σερί που έτρεχε έχοντας παίξει σε όλα τα ματς του τριφυλλιού από το ξεκίνημα της σεζόν.

Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν έχουν ξεπεράσει τα 9 συνεχόμενα ματς με πέντε παίκτες του τριφυλλιού να έχουν πιάσει τον συγκεκριμένο αριθμό.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Πέτριτς 21
Καρέλης 21
Νάνο 21*
Ζέκα 19**
Πράνιτς 19
Λαγός 19

* Ο Νάνο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει βρεθεί σε όλες τις αποστολές του Παναθηναϊκού από την αρχή της σεζόν μαζί με τον Κοτσόλη.

** Ο Ζέκα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει παίξει και στα 19 παιχνίδια ως βασικός και μάλιστα έχει αγωνιστεί και στα ενενήντα λεπτά της αναμέτρησης.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΕΡΙ
Καρέλης 19
Πέτριτς 18
Κοτσόλης 9
Σίλντενφελντ 9
Ζέκα 9
Λαγός 9
Δώνης 9
Πράνιτς 8
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ