ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Την "πάτησε" όπως με την Οντένσε

Την "πάτησε" όπως με την Οντένσε

Τρία αναπάντητα γκολ, ενώ βρισκόταν μπροστά στο σκορ, είχε να δεχθεί από τον Αύγουστο του 2011 ο Παναθηναϊκός. Εκείνη την εφιαλτική βραδιά, όπου η δανέζικη Οντένσε τον απέκλεισε με 3-4 μέσα στο ΟΑΚΑ. (VIDEO)

Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-3 στη Λεωφόρο ήρθε με πρωτόγνωρο τρόπο για το "τριφύλλι". Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι "πράσινοι" ηττήθηκαν σε ευρωπαϊκό αγώνα, όπου βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη αναμέτρηση θυμίζει αρκετά εκείνη της 2ας Αυγούστου 2011, όταν ο Παναθηναϊκός είχε υποδεχθεί τη δανέζικη Οντένσε, για τη ρεβάνς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Η ομάδα του Ζεζουάλντο Φερέιρα είχε "προίκα" το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Δανία και ήταν το φαβορί για την πρόκριση.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τους "πράσινους", αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 12ο λεπτό, αλλά με τους Μπουμσόνγκ (35') και Τοτσέ (50'), το "τριφύλλι" έφτασε σε σκορ πρόκρισης. Αλλά όπως και με την Μπιλμπάο, έτσι και τότε, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμά του.

Εκείνη ήταν και η πρώτη φορά που δεχόταν τρία αναπάντητα γκολ, όντας μπροστά στο σκορ. Στο 58' ο Ρουντ με γκολάρα κι εν συνεχεία οι Καντρί (80') και Αντρέασεν (88') ήταν αυτοί που έριξαν στο καναβάτσο τους "πράσινους", που απλά μείωσαν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αντώνη Πετρόπουλο και είπαν "αντίο" στη διοργάνωση.

Να σημειωθεί επίσης ότι αυτή ήταν η τέταρτη φορά που ο Παναθηναϊκός ηττάται σε εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, έχοντας πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ. Θύτες, πέραν της Οντένσε και της Αθλέτικ Μπιλμπάο, έχουν υπάρξει η Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 στα playoffs του Champions League 2009-10 και η Αϊντχόφεν, επίσης με 3-2, στη φάση των ομίλων του Europa League 2014-15.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Τζόρβας, Βύντρα,Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (74' Καραγκούνης), Μαρίνος (20' Τοτσέ),Νίνης, Λέτο, Κλέιτον (67' Πετρόπουλος)

Τα γκολ: 35' Μπουμσόνγκ, 50' Τοτσέ, 90+5' Πετρόπουλος / 12' Γιόχανσον, 58' Ρουντ, 80' Καντρί, 88' Αντρέασεν

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ