STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Θέλω να κερδίσει ο Παναθηναϊκός!

Θέλω να κερδίσει ο Παναθηναϊκός!

Ο Πέδρο Μποτέλιο, συμπαίκτης πέρυσι των Τοτσέ, Χοσέ Κάρλος και Κάλα στην Καρταχένα, μιλάει στο Sport24.gr για τους Ισπανούς του μεγάλου αθηναϊκού ντέρμπι. Εύχεται να βγει νικητής ο ΠΑΟ λόγω της φιλίας του με τον Τοτσέ (video).

Ο Πέδρο Μποτέλιο μιλάει στο Sport24.gr για τους Ισπανούς του αθηναϊκού ντέρμπι, τους οποίους είχε συμπαίκτες πέρυσι στην Καρταχένα.

Ο Βραζιλιάνος της Άρσεναλ που φέτος αγωνίζεται δανεικός στη Ράγιο Βαγεκάνο, διαλέγει ΠΑΟ, λόγω της φιλίας του με τον Τοτσέ.

Ο Πέδρο Ρομπέρτο Σίλβα Μποτέλιο γεννήθηκε το 1989 στο Σαλβαδόρ της Μπαΐα στη Βραζιλία και έμαθε το ποδόσφαιρο πρώτα στις ακαδημίες της τοπικής Γκαλίσια και κατόπιν στην Φιγκουεϊρένσε. Εκεί τον εντόπισαν οι σκάουτ της Άρσεναλ και μετά την θετική εισήγηση του Βενγκέρ, ο Πέδρο έφτασε στο Λονδίνο το 2007.

Το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με τη βρετανική νομοθεσία, υποχρέωσαν την Άρσεναλ να τον δώσει δανεικό αρχικά στη Σαλαμάνκα (2007-09) και στη συνέχεια στη Θέλτα (2009-10). Πέρυσι, η Άρσεναλ τον έδωσε στην Καρταχένα, εκεί όπου ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε μαζί με τον Τοτσέ του Παναθηναϊκού και τους Χοχέ Κάρλος και Κάλα της ΑΕΚ.

Ο Βενγκέρ, που από την επόμενη σεζόν σκοπεύει να τον κρατήσει στο Λονδίνο και να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα, τον έστειλε φέτος στη νεοφώτιστη της Πριμέρα Ντιβισιόν, Ράγιο Βαγεκάνο.

Το Sport24.gr μίλησε τηλεφωνικά με τον Μποτέλιο για τους τρεις πρώην συμπαίκτες του, τους Κάλα και Χοσέ Κάρλος που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο αθηναϊκό ντέρμπι και τον Τοτσέ που δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί λόγω της θλάσης που τον ταλαιπωρεί.

Θέλω να κερδίσει ο Παναθηναϊκός!

Η ενδεκάδα της Καρταχένα την περασμένη περίοδο. Στην πίσω σειρά, πρώτος από αριστερά ο Τοτσέ, πρώτος από δεξιά ο Κάλα και δίπλα του ο Μποτέλιο.

Sport24.gr: Πέδρο, στο αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟ και ΑΕΚ θα αγωνίζονταν τρεις πρώην συμπαίκτες σου, αλλά τελικά ο Τοτσέ δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών λόγω τραυματισμού.

Pedro Botelho: Το γνωρίζω! Ο Τοτσέ είναι στον Παναθηναϊκό και ο Χοσέ Κάρλος με τον Κάλα στην ΑΕΚ, που είχε μέχρι πρότινος προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ. Μπορεί να ανήκω στην Άρσεναλ, αλλά τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι συνεχώς στην Ισπανία και ξέρω ότι πολλοί Ισπανοί παίκτες και προπονητές πηγαίνουν στην Ελλάδα.

Sport24.gr: Πώς νιώθει ένας παίκτης που ανήκει στην Άρσεναλ, αλλά αγωνίζεται δανεικός στην Ισπανία;

Pedro Botelho: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η Άρσεναλ με υπολογίζει και δίνοντάς με δανεικό τα τελευταία χρόνια, με βοηθάει να συλλέγω χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον μου. Άλλωστε είμαι μικρός, δε βιάζομαι, έχω όλο το χρόνο μπροστά μου. Εκτός αυτού, φέτος αγωνίζομαι για πρώτη φορά στην Πριμέρα Ντιβισιόν και με τη Ράγιο θα αντιμετωπίσω μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.

Θέλω να κερδίσει ο Παναθηναϊκός!

Μποτέλιο και Χοσέ Κάρλος πέρυσι στην Καρταχένα.

Sport24.gr: Ας περάσουμε στους πρώην συμπαίκτες σου. Θα ήθελα να μου πεις την άποψή σου και για τους τρεις.

Pedro Botelho: Θα ξεκινήσω με τον Κάλα. Πρόκειται για έναν δυνατό και σοβαρό αμυντικό, πολύ καλό στο ψηλό παιχνίδι και σίγουρο στις μεταβιβάσεις του. Έχει μάθει ποδόσφαιρο στη Σεβίγια, έχει πάρει γερές βάσεις και νομίζω ότι το μέλλον του βρίσκεται εκεί.

Είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει στη Σεβίλλη μετά τον δανεισμό του στην ΑΕΚ. Έχει όλα τα προσόντα να κάνει καριέρα στην Πριμέρα Ντιβισιόν και τουλάχιστον στην Καρταχένα δούλευε συνέχεια, ήθελε να βελτιωθεί και να προσφέρει. Θα τον χαρακτήριζα ομαδικό παίκτη, συνεργάσιμο και εξελίξιμο.

Sport24.gr: Περνάμε στον άλλο παίκτη της ΑΕΚ, τον Χοσέ Κάρλος;

Pedro Botelho: Ναι. Ο Χοσέ Κάρλος διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Η ποιότητά του δεν αμφισβητείται από κανέναν. Του αρέσει να έχει τη μπάλα στα πόδια του και να καθοδηγεί την ομάδα, να δημιουργεί το παιχνίδι. Κάνει καταπληκτικά «ένα δύο» και δίνει κάθετες πάσες που ξεμαρκάρουν τους επιθετικούς. Μπορεί να παίξει με τη μία, όμως χρειάζεται γύρω του παίκτες γρήγορους, ώστε να εκμεταλλευτούν τη δική του ταχύτητα στη σκέψη και την εκτέλεση.

Θέλω να κερδίσει ο Παναθηναϊκός!

Μποτέλιο και Τοτσέ πανηγυρίζουν ένα γκολ της Καρταχένα.

Sport24.gr: Ολοκληρώνουμε με τον Τοτσέ του Παναθηναϊκού.

Pedro Botelho: Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω με μια λέξη τον Τοτσέ, αυτή θα ήταν «killer»! Διαθέτει το ένστικτο του εκτελεστή, αν τροφοδοτηθεί σωστά και έξυπνα, μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους μέσα αλλά και έξω από την περιοχή. Είναι γρήγορος και παίρνει σχεδόν πάντα έξυπνες τοποθετήσεις, κυρίως μέσα στην περιοχή. Αν τον αφήσεις ξεμαρκάριστο, σε έχει εκτελέσει πριν καν το καταλάβεις. Εμένα μου αρέσει πολύ ο τρόπος που τελειώνει τις φάσεις. Τα πλασέ του είναι τεχνικά και οι κεφαλιές του «φαρμάκι»!

Sport24.gr: Αν και ο Τοτσέ δεν θα παίξει, και οι τρεις θα ζήσουν για πρώτη φορά ένα αθηναϊκό ντέρμπι, είτε μέσα, είτε έξω από το γήπεδο. Ποιον θα ήθελες να δεις νικητή;

Pedro Botelho: Οι σχέσεις μου και με τους τρεις ήταν πολύ καλές στην Καρταχένα. Όμως ο Τοτσέ είναι πολύ καλός φίλος μου, διατηρούμε επικοινωνία, γνωρίζω την οικογένειά του, είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχω συναντήσει στα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο. Τον εκτιμώ όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και σαν άνθρωπο.

Sport24.gr: Οπότε υποθέτω ότι θα είσαι με τον Παναθηναϊκό.

Pedro Botelho: Ναι, θα ήθελα να κερδίσει ο ΠΑΟ και να είναι ο Χοσέ αυτός που θα πανηγυρίσει τη νίκη. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να μπορέσει να αγωνιστεί, να σκοράρει και να είναι από τους πρωταγωνιστές του ντέρμπι, αλλά αυτό δυστυχώς αποκλείστηκε. Του εύχομαι πάντως να πάνε όλα καλά στη συνέχεια και είμαι σίγουρος ότι θα βάλει πολλά γκολ ακόμη στην Ελλάδα.

Βίντεο: Highlights από τον εναρκτήριο αγώνα του περσινού πρωταθλήματος της Segunda Division ανάμεσα στη Χερέθ και την Καρταχένα. Τοτσέ (2) και Μποτέλιο (1) σημείωσαν τα 3 από τα 4 γκολ της ομάδας τους (29-8-2010)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ