ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συνδρομή from USA για τον Παναθηναϊκό

Συνδρομή from USA για τον Παναθηναϊκό

Το Sport24.gr εξηγεί το βαθύτερο νόημα του ανοίγματος που επιχειρεί ο Γιάννης Αλαφούζος στην "πράσινη" ομογένεια της Νέας Υόρκης και τη φιλοδοξία του ότι θα βρει οικονομική υποστήριξη στην προσπάθεια για την εξυγίανση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η παρουσία του Βασίλη Κωνσταντίνου στο σύνδεσμο Panatha USA και η επικείμενη επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου τον Οκτώβριο δεν έχουν μόνο εθιμοτυπικά χαρακτηριστικά...

Σαφώς, αναγνωρίζεται η σημασία της διάδοσης της παναθηναϊκής ιδέας στην ομογένεια των ΗΠΑ, όμως υπάρχουν και άλλες προσδοκίες από το άνοιγμα στους Έλληνες της διασποράς. Η διοίκηση και ο Γιάννης Αλαφούζος φιλοδοξούν ότι μπορούν να λάβουν συνδρομή στο οξύτατο οικονομικά πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ.

Ανάμεσα στα μέλη του Panatha USA συγκαταλέγονται ορισμένοι από τους πιο εύρωστους επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης, με δυναμική, επιρροή και ρευστότητα. Παρότι κατοικούν χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά, παρακολουθούν συνεχώς τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού από την τηλεόραση και στις εν Ελλάδι επισκέψεις τους, μεταβαίνουν στο γήπεδο.

Δύο από αυτούς, είναι ο Βασίλης Μεσσάδος (φώτο) και ο Αντώνης Γεωργαντώνης, ιδιοκτήτες της Queens Medallion Corporation, της μεγαλύτερης αλυσίδας υβριδικών ταξί στην αμερικάνικη μεγαλόπολη.

Οι δύο άνδρες συνόδευσαν τον Βασίλη Κωνσταντίνου σε βραδινή έξοδο, συνομίλησαν για τα θέματα της ομάδας και της διοίκησης και φωτογραφήθηκαν με το Κύπελλο. Είναι φανατικοί υποστηρικτές του Τριφυλλιού και σίγουρα θα μπορούσαν να συνδράμουν με πολλούς τρόπους.

Ο Αλαφούζος από την πλευρά του, έχει προχωρήσει σε προκαταρκτικές συζητήσεις με πολλούς εύπορους ομογενείς φιλάθλους και έχει διαπιστώσει πρόσφορο έδαφος για την αναζήτηση βοήθειας. Για αυτό σκοπεύει να μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη και να έχει κατ' ιδίαν συζητήσεις.

Φυσικά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ και της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" δεν πιστεύει ότι θα βρέξει... δολάρια και θα λυθεί ως δια μαγείας το οικονομικό πρόβλημα. Εκτιμά όμως ότι μπορεί να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό το οποίο δεν υπολόγιζε και να εξασφαλίσει σταθερούς "συμμάχους" για τα επόμενα χρόνια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ