ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προετοιμασία σε δυο προπονητικά

Προετοιμασία σε δυο προπονητικά
INTIME SPORTS

Διαβάστε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να παρατείνει την παραμονής της στην Παιανία μέχρι το Απήλιον να είναι έτοιμο για να υποδεχθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα των πράσινων

Αμέσως μετά την αγορά του Απήλιου από την ΠΑΕ, ανέκυψε το ζήτημα της αρτιότητας του και εάν θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες για την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας ποδοσφαίρου, από την 4η Ιουλίου του 2013 και έπειτα.

Αρκετά δημοσιεύματα αναφέρθηκαν στο θέμα και παρουσιάστηκαν ως προσωρινή λύση οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενώ γράφτηκε ότι πιθανότατα θα αναζητηθεί άλλο μέρος για την φιλοξενία του Τριφυλλιού για μερικές ημέρες.

Ωστόσο, για την ηγεσία της ΠΑΕ δεν τίθεται κανένας προβληματισμός και δεν υπάρχει βιασύνη για την ολοκλήρωση των έργων στο Απήλιον. Η ομάδα ποδοσφαίρου θα αρχίσει την προετοιμασία της στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και θα μετακομίσει μόλις το νέο προπονητικό της κέντρο παραδοθεί έτοιμο προς χρήση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Απήλιον δεν διαθέτει επαρκείς παροχές, ωστόσο στη διοίκηση έχουν θέσει τα υψηλότερα στάνταρ και επιθυμούν να το διαμορφώσουν ανάλογα. Αυτό πρέπει να γίνει προτού αρχίσει η καθημερινή χρήση από την πρώτη ομάδα και την ακαδημία, διότι θα είναι δύσκολο να συμβαίνουν ταυτόχρονα οι προπονήσεις και οι εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης.

Το δικαίωμα χρήσης

Η σύμβαση ανάμεσα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας ολοκληρώνεται στις 31 Ιουνίου. Παρόλα αυτά, οι διοικούντες του Τριφυλλιού θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν την παραμονή τους για ένα διάστημα, έως ότου τακτοποιηθούν στο Απήλιον.

Ουσιαστικά, εκτιμούν ότι οι εγκαταστάσεις της Παιανίας είναι εδώ και 32 χρόνια η "επαγγελματική στέγη" του Παναθηναϊκού και η σχετική νομοθεσία παρέχει τα χρονικά περιθώρια για μία ομαλή μετάβαση από την παλιά στη νέα έδρα.

Ερωτηματικό θα αποτελέσει η στάση του ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων της Παιανίας, Γιώργου Βαρδινογιάννη, εφόσον η ΠΑΕ ακολουθήσει αυτή την τακτική. Ο επί τριακονταετία πρόεδρος κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι δεν επιθυμούσε την παραμονή του Παναθηναϊκού και για αυτό παρουσιάστηκε ανένδοτος στη διαπραγμάτευση για την ανανέωση της σύμβασης.

Αρχίζουν τα έργα

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ζητήσει από τους Γιάννη Σαμαρά και Γιάννη Αναστασίου να καταγράψουν τις ατέλειες και τις ελλείψεις στο Απήλιον, ώστε να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες για την κάλυψη τους. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να μεταβληθεί η κατάσταση αμέσως, αλλά αρκετά πράγματα μπορούν να βελτιωθούν άμεσα.

Το Απήλιον αποτελεί μία σπουδαία επένδυση για τον Παναθηναϊκό, είναι το πρώτο περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ και πρόθεση της διοίκησης είναι η σταδιακή εξέλιξη του στο καλύτερο προπονητικό κέντρο της χώρας, ώστε να στηρίξει με γερές βάσεις την αγωνιστική και οικονομική αναγέννηση της ομάδας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ