ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός - Γάνδη 1-2

Παναθηναϊκός - Γάνδη 1-2
Ντίνας INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Γάνδη στο τρίτο φιλικό ματς επί ολλανδικού εδάφους. Πρόβλημα στα στημένα οι πράσινοι που έδειξαν όμως καλά στοιχεία για περίπου είκοσι λεπτά στο δεύτερο μέρος.

Το τρίτο φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία έμοιαζε αρκετά με το δεύτερο (ήττα με 2-0 από την Ανόρθωση την Δευτέρα 8/7). Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στα πρώτα 10-15 λεπτά όμως στη συνέχεια δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 2-0 των Βέλγων οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους, πίεσαν, μείωσαν, όμως δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ του αγώνα (ήττα με 2-1).

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Γάνδη

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σπυρόπουλο, Ρισβάνη, Ααράμπ, Χουχούμη, αμυντικός μέσος ήταν ο Μέντες που είχε δίπλα του τον Δώνη, ο Ζέκα είχε έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά, ενώ μπροστά έπαιξε η τριάδα Μουζακίτης, Ντίνας, Γιαννιτσάνης.

Το ξεκίνημα, όπως είπαμε, ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό που όλες του τις επιθέσεις τις έκανε από τα αριστερά (Ντίνας, Χουχούμης ανέβαιναν συνέχεια). Έτσι στο 3΄ο Ζέκα έκανε το πρώτο σουτ στο παιχνίδι (μπλόκαρε ο Παντ), ενώ η πρώτη μεγάλη φάση για τους πράσινους ήρθε στο 27' με νέο καλό σουτ του Ντίνα που έδιωξε στη γωνία του ο κίπερ της Γάνδης.

Όπως με την Ανόρθωση

Από το 25ο λεπτό και αργότερα άρχισε να φαίνεται το κενό που υπάρχει στο πράσινο ρόστερ όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι. Η Γάνδη πίεσε στο κέντρο, κέρδισε μπάλες, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη κυρίως στην αριστερή πλευρά και άνοιξε τελικά το σκορ.

Αρχικά στο 37ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Νέτο πήρε μία κεφαλιά, με τον Καρνέζη να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κόλα πήρε νέα κεφαλιά, ο Έλληνας κίπερ έπεσε εντυπωσιακά στη γωνία του, όμως ο Ντιόγκο από κοντά με το κεφάλι έγραψε το 1-0 για την Γάνδη.

Οι Βέλγοι θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 λίγα λεπτά αργότερα, όμως βιάστηκαν να τελειώσουν μία, θεωρητικά, εύκολη φάση.

Πρόβλημα στα στημένα και γκολ

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό που δέχθηκε γκολ μόλις στο 51ο λεπτό. Πάλι από εκτέλεση κόρνερ η Γάνδη κατάφερε να κάνει το 2-0 με κεφαλιά του Τζουγκάνοβιτς. Οι πράσινοι έδειξαν πως έχουν τεράστιο πρόβλημα στα στημένα, αφού σε δυο εκτελέσεις κόρνερ είχαμε τέσσερις επικίνδυνες φάσεις (οι δυο έγιναν γκολ).

Στο 56ο λεπτό η Γάνδη έφτασε μία ανάσα από το 3-0, όταν ο Καζέ με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά και έκανε το σουτ, όμως ο Καρνέζης με δυσκολία έδιωξε μακριά.

Με τη... δεύτερη

Οκτώ λεπτά αργότερα οι πράσινοι έφτασαν κοντά στο 2-1. Ο Γιαννιτσάνης έφυγε μόνος στην αντεπίθεση από τα δεξιά και μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, αντί να σουτάρει όμως, μπροστά από τον Παντ, γύρισε με αρκετή δύναμη τη μπάλα στα αριστερά όπου δεν υπήρχε κανείς.

Ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Γιαννιτσάνης το πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα από την αντίθετη γωνία. Νέα αντεπίθεση για τους πράσινους με τον νεαρό άσο, που με ατομική ενέργεια ξεπέρασε τον Παντ και μείωσε σε 2-1 με όμορφο πλασέ.

Σωτήρας ο Αναστασόπουλος

Οι Βέλγοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ στο 80ο λεπτό όμως ο Ταμπάκης είπε "όχι" στον φορ την Γάνδης. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Ααράμπ, όμως η κεφαλιά του Μαροκινού πήγε στην αγκαλιά του Παντ.

Η τελευταία φάση στο παιχνίδι άνηκε στην Γάνδη. Σε αντεπίθεση από τα αριστερά με δυο παίκτες οι Βέλγοι άγγιξαν το 3-1, όμως ο Αναστασόπουλος έσωσε πάνω στη γραμμή.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Παναθηναϊκός : Καρνέζης (Ταμπάκης 62'), Σπυρόπουλος (Αναστασόπουλος 70'), Χουχούμης, Ρισβάνης (Σπυρόπουλος 80' μπήκε ξανά), Ααράμπ, Ζέκα, Μέντες (Σταματάκης 45'), Δώνης (Κουσίδης 45'), Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης, Ντίνας.

Γάνδη : Παντ, Ρενάτο, Λόπεθ, Ντιόγκο, Κάζε, Κόλα, Λεπουάν, Καϊνεπέλ, Σουμαρόχο, Χέινς Βαν Ντε, Ζουκάνοβιτς.

* Ο Μέντες κράτησε τη θέση του στο πρώτο μέρος (έπαιξε ως κλασικός κόφτης) όμως δεν πήρε ρίσκα. Ήταν αρκετά βαρύς και γι αυτό αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ