ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4

Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 4-0 από την Λέγκια Γκτανσκ στο δεύτερο φιλικό του στην Πολωνία δεχόμενος τέσσερα γκολ σε 12 λεπτά και ενώ είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καρέλη στο 63'. Οι πράσινοι μετά την αποβολή κατέρρευσαν και δεν έδειξαν τίποτα σε άμυνα και επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 4-0 από την Λέγκια Γκτανσκ στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό του επί Πολωνικού εδάφους και πήρε ένα πολύ καλό μάθημα για το πως θα πρέπει να αμύνεται όταν παίζει με δέκα παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τριφύλλι δέχτηκε και τα τέσσερα γκολ σε διάστημα 12 λεπτών και ενώ αγωνιζόταν με έναν παίκτη λιγότερο και μην δείχνοντας καμία συνοχή και καμία ομαδική διάθεση για άμυνα στο τελευταίο 25 λεπτό ίσως και λόγω της κούρασης.

Σίγουρα το τριφύλλι μέχρι το 63' όταν και αποβλήθηκε ο Καρέλης έδειξε κάποια καλά πράγματα και κυρίως κάποια στοιχεία που δουλεύουν οι πράσινοι στις προπονήσεις. Από το 63' και μετά ήταν σαν να έφυγε από το γήπεδο και δέχτηκε τέσσερα τέρματα για το οποίο φέρουν ευθύνη και οι δέκα πράσινοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο γήπεδο και όχι μόνο ο Ταμπάκης που έπαιζε ως γκολκίπερ.

Ξεκίνησε με ρόμβο

Ο Γιάννης Αναστασίου σε αντίθεση με το πρώτο φιλικό ξεκίνησε το ματς χρησιμοποιώντας ουσιαστικά δέκα βασικούς ποδοσφαιριστές του και ένα σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο με τον Πέτριτς να παίζει στην κορυφή του.

Συγκεκριμένα το τριφύλλι παρατάχθηκε με τους Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ, στα δεξιά τον Σπυρόπουλο, αριστερά τον Νάνο και στα στόπερ τους Κουτρουμπή και Μέντες.

Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Δώνης ως αμυντικό χαφ, δεξί εσωτερικό χαφ ο Ζέκα και αριστερό ο Ατζαγκούν ενώ ο Πέτρίτς βρέθηκε στην κορυφή του ρόμβου. Πίσω από τους δυο επιθετικούς που ήταν οι Κλωναρίδης και Μπεργκ.

Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4
INTIME SPORTS

Ο Αναστασίου ζήτησε και πάλι από τους παίκτες του να δει καλή κυκλοφορία, συντονισμένο πρέσινγκ και καλό τρανζίσιον καθώς και όσα δουλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις. Κάτι το οποίο έγινε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το ματς με την Λέγκια που σαφώς ήταν πιο δυνατός αντίπαλος από ότι με την Άρκα με τους πράσινους να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας και να προσπαθούν με σωστό και στρωτό ποδόσφαιρο να πάρουν τα ηνία του αγώνα.

Η Λέγκια Γκτάνσκ όμως ήταν αυτή που έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο 8' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Σαντάγιεφ ο οποίος από τα δυο μέτρα και πλάγια έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Κοτσόλη.

Στο 10' ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια φάση που δουλεύει στις προπονήσεις καθώς ο Ατζαγκούν έδωσε από τα αριστερά στον Νάνο αυτός έβγαλε ωραία σέντρα και ο Πέτριτς που είχε ακολουθήσει την φάση με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Διακοπή ενός 15λεπτου στο ματς

Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4
INTIME SPORTS

Λίγα λεπτά αργότερα το παιχνίδι διεκόπη δυο φορές. Αρχικά γιατί τραυματίστηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης και εν συνεχεία από τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της Λέγκια και έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα η φιλική αναμέτρηση να διακοπεί για δεκαπέντε λεπτά.

Με την επανέναρξη του αγώνα οι πράσινοι έδειξαν επηρεασμένοι από την διακοπή, είχαν χάσει τις θέσεις τους και η Λέγκια ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Παβλόφσκι από κοντά στο 34' έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω από την εστία του Κοτσόλη και το 0-0 παρέμεινε. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπεργκ βρέθηκε μέσα στην περιοχή έπιασε το σουτ ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες της Λέγκια η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσε να βρει χώρους για να φτάσει σε ένα γκολ και να πάρει το προβάδισμα. Οι πράσινοι έφτασαν σε ένα γκολ δυο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους αλλά ο Κλωναρίδης υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Μέντες έχασε τον αντίπαλο του και έκανε το πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Βράνιες. Ο επιθετικός της Λέγκια έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αναστασίου έριξε στο ματς τους Τριανταφυλλόπουλο, Λαγό και Καρέλη αντί των Σπυρόπουλου, Δώνη και Κλωναρίδη και διατήρησε το ίδιο σύστημα.

Μάλιστα μόλις στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους ο Ατζαγκούν προσπάθησε να βρει τον Μπεργκ η μπάλα κόπηκε και έφτασε αριστερά στον Καρέλη ο οποίος έβγαλε αμέσως την σέντρα και ο Σουηδός φορ από κοντά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Κατέρρευσε ο Παναθηναϊκός με την αποβολή

Η Λέγκια έδειξε να μην μπορεί να απειλήσει σε αυτό το δεύτερο μέρος τον Παναθηναϊκό που πάταγε καλύτερα στον αγώνα μέχρι και το 63'. Σε εκείνο το σημείο ο Καρέλης κυνήγησε μια μπαλιά, έκανε ένα τάκλιν με το ένα πόδι στην προσπάθεια του να κερδίσει την μπάλα και ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Ο Παναθηναϊκός έμεινε έτσι με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Σε εκείνο το σημείο ο Αναστασίου προχώρησε σε τρεις ακόμα αλλαγές με τους Ταμπάκη, Ντίνα και Χουχούμη αντί των Κουτρουμπή, Κοτσόλη και Ατζαγκούν.

Το γεγονός ότι η Λέγκια έπαιζε με παίκτη παραπάνω έδωσε ώθηση στους Πολωνούς που βρήκαν χώρους και πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 67'. Ο Σαντέγιεφ με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Παβλόφσκι μέσα στην περιοχή. Αυτός πέρασε τον Τριανταφυλλόπουλο και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Ταμπάκη για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός αγωνιζόμενος με δέκα παίκτες έδειξε να μην μπορεί να κάνει κάτι όσον αφορά την δημιουργία και την επίθεση ενώ έπαιξε με ένα σύστημα 4-4-1.

Τρία γκολ σε έξι λεπτά

Στο 73' η Λέγκια έφτασε στο 2-0 όταν σε σέντρα που βγήκε από τα αριστερά ο Γιανίτσκι νίκησε τον Νάνο και πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ταμπάκη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η Λέγκια συνέχισε να πιέζει και στο 77' κέρδισε φάουλ με τον Βράνιες να το εκτελεί απευθείας και να στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ταμπάκη για το 3-0.

Δυο λεπτά αργότερα ο Βακουσέφσκι μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και σούταρε στέλνοντας και πάλι την μπάλα στο γάμα της εστίας του Ταμπάκη για το 4-0.

Στο τέλος του αγώνα, στο 90', ο Μπούσκα είχε την ευκαιρία για να κάνει το 5-0 αλλά νικήθηκε αυτή την φορά από τον Ταμπάκη στο τετ α τετ.

Ο διαιτητής έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Καρέλη στο 63' για μαρκάρισμα ενώ κιτρίνισε τους Ατζαγκούν, Ζέκα, Σαντάγιεφ

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (63' Ταμπάκης), Σπυρόπουλος (46' Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Κουτρουμπής (63' Μπούρμπος), Μέντες (Ρισβάνης), Δώνης (46' Λαγός), Ζέκα, Ατζαγκούν (63' Χουχούμης), Πέτριτς (63' Ντίνας), Μπεργκ (77' Μεράι), Κλωναρίδης (46' Καρέλης).

Λέγκια: Τρέλα, Πιετρόφσκι, Γκανίτσκι, Βαλέντε, Λέκοβιττς, Μακουσέφσκι, Πόριτσουκ, Βράνιες, Παβλόφσκι, Ντιζέφσκι, Σαντάγιεφ.

Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Λέγκια Γκντανσκ 0-4
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ