ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όχι ...Σκωτσέζος σε απόδοση

Όχι ...Σκωτσέζος σε απόδοση
INTIME SPORTS

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Μάδεργουελ ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Στο Φιρ Παρκ το τριφύλλι θα προσπαθήσει απόψε (31/07, 21:45) να κάνει σκωτσέζικο ντούζ στην άπειρη ομάδα του Μακ Κολ. Τα πλάνα του Φερέιρα όπως τα μεταδίδει ο απεσταλμένος του Sport24.gr.

Αποστολή στη Σκωτία: Νίκος Παγκάκης

Κατέληξε σε σχήμα ή μπλοφάρει; Ο Zεσουάλδο Φερέιρα στην προπόνηση δεν άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα. Όμως δεν έκανε το ίδιο στη συνέντευξη τύπου όπου προανήγγειλε το σύστημα που θα ακολουθήσει, κόντρα στις συνήθειές του, παραμονή ενός ευρωπαϊκού αγώνα. Τόνισε, λοιπόν, ότι θα παρατάξει τους πράσινους με τέσσερις αμυντικούς, κάτι που μεταφράζεται σε 4-2-3-1 στο αγωνιστικό σκέλος. Σύστημα που δοκίμασε πριν πετάξει η ομάδα στην Σκωτία αλλά δεν ήταν το μοναδικό.

Την τιμητική του στις τελευταίες προπονήσεις είχε και το 5-4-1. Σχήμα που συνίσταται σε τρεις στόπερ, με τον Βύντρα να μετατίθεται στο κέντρο της άμυνας και τον Μαρίνο να περνάει ως δεξί μπακ, κινήσεις που θα επιφέρουν πολλές αλλαγές και στο υπόλοιπο δυναμικό.

Μπλοφάρει , λοιπόν ο τεχνικός των πρασίνων για λόγους τακτικής ή ήταν ειλικρινής στους εκπροσώπους του τύπου; Την απάντηση θα την μάθουμε λίγο πριν την σέντρα στο Φιρκ παρκ που θα έχει αύριο , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Σκωτσέζων, δώδεκα χιλιάδες κόσμο και περίπου διακόσιους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Οι σκέψεις του Φερέιρα

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δύο πραγματα στο μυαλό του. Πρώτον το περυσινό πάθημα, απέναντι στην άσημη Οντένσε . Το ανέτοιμο τριφύλλι παρουσίασε τότε αμυντικά κενά και το πλήρωσε με ένα αποκλεισμό. Και κατά δεύτερον γνωρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων. Ξέρει καλά πως ένα εκτός έδρας γκολ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ενόψει της ρεβάνς. Παράλληλα ποντάρει στη χημεία της ομάδας του. Αυτό το τελευταίο στοιχείο δείχνει να τον οδηγεί σε ένα πιο ορθολογικό σχήμα. Χωρίς το ρίσκο των εσωτερικών αλλαγών σε θέσεις που μπορεί να μπερδέψει τα πράγματα

Το σενάριο με τα τρία στόπερ

Στην επιλογή , λοιπόν, των τριών στόπερ γεμίζει την μεγάλη του περιοχή βάζοντας αριστερά Βελάσκες, στο κέντρο τον Μπουμσόνγκ και δεξιά τον Βύντρα. Σε θέση φουλ μπακ διατηρεί στην αριστερή πτέρυγα τον Σπυρόπουλο και μεταφέρει δεξιά τον Μαρίνο.

Η σκυτάλλη των αλλαγών επηρεάζει και τα χαφ. Ο Ζέκα από δεξί χαφ εξτρέμ στο 4-2-3-1 μετατίθεται στον άξονα δίπλα στο Βιτόλο ως εσωτερικός μέσος και ο Σισοκό θα τον μιμηθεί . Τα μπακ θα πρέπει να ανεβαίνουν συχνά να συνεπικουρούν στην επίθεση με πολλά τρεξίματα και να καλύπτουν τάχιστα τα κενά που αφήνουν στην άμυνα. Ελεύθερο ρόλο αναλαμβάνει ο Χριστοδουλόπουλος πίσω από το φορ περιοχής. Φαβορί για αυτή τη θέση είναι ο Τοτσέ. Όμως ο Πετρόπουλος έβγαζε φωτιές στο οικογενειακό διπλό κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Πορτογάλο.

Το λογικό 4-2-3-1

Το 4-2-3-1 δουλεύτηκε στα φιλικά και αυτό μετράει. Ο Καρνέζης όπως και στο εναλλακτικό σχήμα θα αγωνιστεί κάτω από τα δοκάρια. Διπλό ρόλο θα έχουν σε αυτήν την περίπτωση οι Βύντρα και Μαρίνος. Όποτε πιέζονται οι πράσινοι ο Βύντρα θα συγκλίνει στο Box και ο Στέργος θα αφήνει Βιτόλο να σκουπίζει έξω από την μεγάλη περιοχή, προκειμένου εκείνος να κλείσει τους διαδρόμους στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.

Αν λοιπόν επιβεβαιωθεί ο Πορτογάλος στις δηλώσεις του το σχήμα που θα παρατάξει σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα θα είναι το εξής: Καρνέζης στον άσο. Σπυρόπουλος και Βύντρα στα μπακ , αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Οι Βελάσκες και Μπουμσόνγκ θα συνθέσουν το κέντρο της άμυνας. μπροστά τους θα παραταχθούν οι Μαρίνος και Βιτόλο με ανασταλτικό ρόλο στα αμυντικά χαφ.

Την μεσοεπιθετική τριάδα αποτελούν οι Σισοκό και Ζέκα στις πτέρυγες. Ενδεχόμενα να αγωνιστούν και με ανάποδο πόδι , όχι στην πλευρά τους για να συγκλίνουν διαγώνια δημιουργώντας ρήγματα στον άξονα. Ο Χριστοδουλόπουλος θα κινείται ως δεύτερος επιθετικός . Στην κορυφή θέση διεκδικούν Τοτσέ η Πετρόπουλος.

Οι προσευχές των Σκωτσέζων

Θαύματα στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται κάθε ημέρα. Πάρα ταύτα οι παίκτες της Μάδεργουελ που ποντάρουν στα οικονομικά προβλήματα των πρασίνω και την πίεση που ασκούν στο σύνολο , μέσω της επίσημης ιστοσελίδας είχαν τονίσει πως ...προσεύχονται για την πρόκριση.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο Σκωτσέζικο στρατόπεδο... Το κλίμα είναι καλό , ο ενθουσιασμός για την ευρωπαϊκή πρόκληση μεγάλος , η δυναμικότητα βέβαια όχι ανάλογη των προσδοκιών. Ο Παναθηναϊκός αποτελεί πόλο έλξης και ένα μεγάλο στοίχημα για τους πεισματάρηδες γηπεδούχους.

Ο Μακ Κολ, προπονητής της “Γουελ” θα προτιμήσει το προσφιλές του 4-4-1-1 . ο Ράντολφ θα υπερασπιστεί την εστία των γηπεδούχων. Στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Χάτλεϊ δεξιά Χάμελ αριστερά, Χάτσινσον και Ράμσντεν στο κεντρικό αμυντικό δύδιμο. Στα χαφ οι Λάσλεϊ, Λο στον άξονα και οι Χάμφρεϊ (δεξί χαφ) , Μέρφι (αριστερό χαφ) θα έχουν πολύ δουλειά στη μεσαία γραμμή. Ογιάμα και Χίνγκτον θα βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά στην επίθεση.

Η “Γουελ” αν και αγγλική ομάδα δεν παίζει με 30ρες μπαλίες μεταφέροντας την μπάλα από πίσω. Αντίθετα βάζει το τόπι κάτω. Αρέσκεται να πλαγιοκοπεί , ενώ οι γηπεδούχοι δεν διστάζουν να σουτάρουν έξω την μεγάλη περιοχή όταν δουν εστία. Με τα τρεξίματα τους θέλουν να ελένξουν τον ρυθμό και να πετύχουν με τη δύναμη της έδρας πρώτοι κάποιο τέρμα μπαίνοντας δυνατά.

Καρτάκιας ρέφερι

Στα αξιοσημείωτα Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Πωλ Φαν Μπέκελ που έχει τη φήμη του ...καρτάκια. Βοηθοί του οι Μπέρι Σίμονς και Νίκι Σίμπεργκ. Τέταρτος ρέφερι είναι ο Τομ Φαν Σίχεμα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ