ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όταν ο Τσαουσέσκου μπλόκαρε την μεταγραφή Χάτζι στον Παναθηναϊκό

Όταν ο Τσαουσέσκου μπλόκαρε την μεταγραφή Χάτζι στον Παναθηναϊκό

Ρουμανική ιστοσελίδα αποκαλύπτει δημόσια έγγραφα που επιβεβαιώνουν πως ο Γιώργος Βαρδινογιάννης πρόσφερε αστρονομικό ποσό για την εποχή προκειμένου να φέρει τον Γκεόργκε Χάτζι στον Παναθηναϊκό. Το καθεστώς Τσαουσέσκου μπλόκαρε την μεταγραφή.

Οι "πράσινοι" το 1988 έφτασαν πολύ κοντά στην υλοποίηση μιας μεταγραφής που θα προκαλούσε πάταγο.

Ο Γκεόργκε Χάτζι, από τους καλύτερους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές εκείνη την εποχή είχε συμφωνήσει με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στοπ "τριφύλλι".

Η παραπάνω ιστορία έχει λάβει πλέον διαστάσεις "αστικού μύθου" ωστόσο όπως αποδεικνύεται μέσα από δημόσια έγγραφα δεν απείχε από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Prosport" ο τότε διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν διατεθειμένος να δαπανήσει από 2,5 μέχρι 8 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του ο Γκεόργκε Χάτζι στην Ελλάδα.

Παρά την δελεαστική προσφορά, το καθεστώς Τσαουσέσκου δεν επέτρεψε στον διεθνή άσο να εγκαταλείψει την Ρουμανία.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα θα επρόκειτο για την τρίτη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μετά από την μεταπήδηση του Ντιέγκο Μαραντόνα από την Μπαρτσελόνα στη Νάπολι το 1984 (10 εκατ. δολάρια) και του Ρουντ Γκούλιτ από την Αϊντχόφεν στη Μίλαν το 1987 (12 εκατ. δολάρια).

Ο Παναθηναϊκός επίσης είχε προσπαθήσει δίχως αποτέλεσμα να ελληνοποιήσει τον Χάτζι λόγω της καταγωγής της μητέρας του.

Τελικά ο σπουδαίος άσος κατάφερε μετά την πτώση του καθεστώτος να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1990 έναντι 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ