ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός χωρίς αδειοδότηση

Ο Παναθηναϊκός χωρίς αδειοδότηση
Παναθηναϊκός

Διαβάστε τι θα ισχύσει στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού σε περίπτωση που δεν πάρει αδειοδότηση, πως διαμορφώνεται το ρόστερ και ποιοι Έλληνες παίκτες θα μπορούσαν να ενισχύσουν τους πράσινους.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν έδωσε αδειοδότηση στον Παναθηναϊκό (κι άλλες επτά ομάδες), με αποτέλεσμα, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος οι πράσινοι να τρέχουν μέχρι την τελευταία στιγμή στο δευτεροβάθμιο όργανο.

Οι πράσινοι με ανακοίνωση τους βέβαια δηλώνουν αισιόδοξοι και σίγουροι πως στην δευτεροβάθμια επιτροπή θα ανατραπεί η απόφαση και θα δώσουν κανονικά το "παρών" στην Ευρώπη (αν τους δοθεί η δυνατότητα), ενώ δεν θα υπάρξει περιορισμός και στις μεταγραφές.

Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα για τους πράσινους, καθώς το θέμα της εγγυητικής επιστολής πρέπει να κλείσει άμεσα. Ο Γιάννης Αλαφούζος, προς τιμήν του, εγγυάται προσωπικά για τον Παναθηναϊκό, όμως αυτό δεν φτάνει από τη στιγμή που φέτος τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ είναι πιο αυστηρά.

Σε κάθε περίπτωση και πρέπει να το τονίσουμε αυτό, αν κάποια ομάδα που δεν αδειοδοτηθεί αισθανθεί αδικημένη, έχει από φέτος τη δυνατότητα να ζητήσει από την ΕΠΟ να ανοίξει ο φάκελος της "δημόσια". Όπως καταλαβαίνετε καμία πλευρά δεν θέλει να βρεθεί εκτεθειμένη.

Αν....

Εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Δηλαδή με τον Παναθηναϊκό, δυστυχώς, να μην παίρνει αδειοδότηση, κάτι που σημαίνει πως εκτός από την Ευρώπη, χάνει σε πρεστίζ και φυσικά έχει περιορισμούς για τις μεταγραφές του.

Τι ισχύει αν δεν πάρει άδεια από την ΕΠΟ

-- Μπορεί να πάρει μέχρι 3 παίκτες άνω των 24 ετών (ξένοι/Έλληνες)

-- Μπορεί να ανανεώσει μέχρι 4 συμβόλαια παικτών άνω των 24 ετών (ξένοι/Έλληνες)

-- Μπορεί να πάρει απεριόριστους Έλληνες 24 ετών και κάτω

-- Η ΕΠΟ κρατά ένα ποσοστό επί του τηλεοπτικού συμβολαίου

Όπως καταλαβαίνετε ο μεταγραφικός σχεδιασμός εξαρτάται από το αν πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός ή όχι. Οπότε οι όποιες ανακοινώσεις αναμένονται από τη νέα εβδομάδα. Επίσης καλό είναι να κρατήσουμε και αυτό το ποσοστό του τηλεοπτικού συμβολαίου που μειώνει κι άλλο το μπάτζετ της νέας σεζόν.

Ακόμα δεν έχει καθοριστεί ο αριθμός που θα παρακρατηθεί, αν χρειαστεί, από τις ομάδες (λέγεται πως θα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρσι) και πως θα μοιραστεί, αν υπάρξουν τελεσίδικες οφειλές, κάτι που θα ξεκαθαρίσει με το τέλος των πλέι οφ. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ουσιαστικά οι αποφάσεις έχουν παρθεί και το μόνο που απομένει είναι το τυπικό σκέλος του ζητήματος.

Πως διαμορφώνεται το ρόστερ

Πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι με τα δεδομένα που αναλύσαμε πιο πάνω. Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που "ανήκουν" στον Παναθηναϊκό σήμερα με συμβόλαια, ενώ με (;) είναι αυτοί τα συμβόλαια των οποίων λήγουν.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Καρνέζης, Καπίνο, Ταμπάκης, Κοτσόλης(;)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Σεϊραρίδης(;) Μαρίνος(;)

ΜΕΣΟΙ

Βιτόλο, Μαυρίας, Φορναρόλι, Ζέκα, Σο, Ντίνας, Δώνης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Τοτσέ, Κουίνσι, Κουσίδης

Αρκετοί από αυτούς είναι σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για να αποχωρήσουν, άλλοι για να μειωθούν οι αποδοχές τους και άλλοι για να ανανεώσουν. Με τα νέα δεδομένα όμως και τους περιορισμούς που ίσως υπάρξουν, καταλαβαίνετε πως ίσως δούμε ανατροπές.

Έλληνες παίκτες για τον "νέο" Παναθηναϊκό

Ας δούμε ποδοσφαιριστές από το '89 και πάνω που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά. Στη θέση του τερματοφύλακα οι πράσινοι δεν έχουν πρόβλημα, οπότε δεν θα ασχοληθούμε.

ΆΜΥΝΑ

Γιάννης Σκόνδρας, Μαυρούδης Μπουγαΐδης, Δημήτρης Κολοβέτσιος

ΚΕΝΤΡΟ

Πέτρος Μάνταλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παύλος Μητρόπουλος, Νίκος Κοροβέσης, Δημήτρης Κολοβός

ΕΠΙΘΕΣΗ

Θανάσης Καραγκούνης, Γιάννης Γιαννιώτας, Στέλιος Βασιλείου, Θανάσης Μπακασέτας, Τάσος Καραμάνος

Μιλάμε για παιδιά "ψημένα" στο ελληνικό πρωτάθλημα, με συμμετοχές, με πολλές δυνατότητες εξέλιξης στο μέλλον για έναν "διαφορετικό" Παναθηναϊκό σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ