ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μαλεζάνι, το ξέσπασμα και η κόντρα Τζίγγερ - οπαδών

GENOA, ITALY - DECEMBER 18:  Genoa CFC manager Alberto Malesani looks on before the Serie A match between Genoa CFC and Bologna FC at Stadio Luigi Ferraris on December 18, 2011 in Genoa, Italy.  (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
GENOA, ITALY - DECEMBER 18: Genoa CFC manager Alberto Malesani looks on before the Serie A match between Genoa CFC and Bologna FC at Stadio Luigi Ferraris on December 18, 2011 in Genoa, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι θυμήθηκε την κόντρα του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους οργανωμένους οπαδούς, που βίωσε την περίοδο που εργάστηκε στον Παναθηναϊκό, αλλά και την άψογη σχέση του με τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Την κόντρα που μαινόταν ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς και στον Γιάννη Βαρδινογιάννη την περίοδο που προπονούσε τον Παναθηναϊκό, θυμήθηκε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Ο Ιταλός προπονητής φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Vighini Show και αναφέρθηκε στην καριέρα του στα ιταλικά γήπεδα, αλλά και στην παρουσία του στην Ελλάδα.

Άλλωστε, η έκρηξη του στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία 2-2 του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στο "Σπύρος Λούης" για το πρωτάθλημα, ακόμα μνημονεύεται σε πολλά ιντερνετικά αφιερώματα.

Ο 60χρονος, πλέον, τεχνικός ρωτήθηκε για την εμπειρία του από τη χώρα μας και τη χαρακτήρισε σπουδαία: "Βιώσα μία σπουδαία εμπειρία στην Ελλάδα και αποχώρησα για οικογενειακούς λόγους. Μετά την Φιορεντίνα και την Βερόνα ήταν το κατάλληλο περιβάλλον για να εργαστώ όπως επιθυμούσα.

Το παράδοξο όμως ήταν ότι βρέθηκα σε μία ομάδα που άλλαζε κατά μέσο όρο δύο προπονητές το χρόνο".

Παράλληλα, μίλησε για την επαφή που είχε με τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και σημείωσε πόσο τον κάλυπτε το εργασιακό περιβάλλον: "Μιλούσα με τον κ. Βαρδινογιάννη κάθε μέρα και είχαμε άψογη σχέση. Ήμουν καλά στον Παναθηναϊκό. Είχα βρει έναν νέο σε ηλικία πρόεδρο με τον οποίο μιλούσα καθημερινά.

Επιπλέον, υπήρχαν δύο άνθρωποι έμπιστοι του προέδρου που μιλούσαν ιταλικά και γνώριζαν τη γλώσσα και κάθε ημέρα μου έλεγαν τι έγραφαν οι ελληνικές εφημερίδες για να έχω και εγώ μία εικόνα".

Η συζήτηση έφτασε στο περιβόητο ξέσπασμα του και στις αποδοκιμασίες - προτροπές των οπαδών προς τον Έκι Γκονζάλες, ώστε να αστοχήσει στην εκτέλεση του πέναλτι που είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός στο 2-2 με τον Ηρακλή.

"Τα πράγματα βελτιώθηκαν όταν αρχίσαμε να κερδίζουμε. Οι οπαδοί δεν τα είχαν βάλει μαζί μου στις εξέδρες αλλά με τον πρόεδρο (σ.σ. τον Γιάννη Βαρδινογιάννη)" σχολίασε αρχικά για τις αποδοκιμασίες.

Όσο για την εκρηκτική συνέντευξη που ακολούθησε, απέδωσε τον εκνευρισμό του σε τρεις Έλληνες δημοσιογράφους οι οποίοι περίμεναν την απόλυση του: "Όλοι περίμεναν τότε πως θα αναγκαζόμουν να υποβάλλω την παραίτησή μου, ανάμεσα τους και τρεις δημοσιογράφοι που γελούσαν.Με αυτούς εκνευρίστηκα στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Γκονσάλες, ένας φανταστικό παίκτης που έχει περάσει και από τη Φιορεντίνα και που ήταν μαζί μου στη συνέντευξη Τύπου, κάτω από το τραπέζι μου χτυπούσε το πόδι προσπαθώντας να με κάνει να σταματήσω"!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ