ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γιαννακόπουλος παίζει μπάλα σε τρία γήπεδα

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÑÇÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÁÑÇÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μπάσκετ, Ερασιτέχνης, ΠΑΕ, «Athens Alive». Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αυτή την εβδομάδα, η οποία μπορεί να είναι καθοριστική για ολόκληρο το 2018 ή και για τα επόμενα χρόνια στην παναθηναϊκή δράση του ηγέτη της Πράσινης ΚΑΕ…

Μια από τις πιο σημαντικές εβδομάδες του χρόνου ξημερώνει από… σήμερα για τον ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μια εβδομάδα με εξελίξεις και στα τρία «γήπεδα» όπου… παίζει μπάλα αυτή την περίοδο. Μια εβδομάδα της οποίας το τέλος θα σηματοδοτήσει όχι μόνο ολόκληρο το καλοκαίρι του Γιαννακόπουλου, όχι μόνο ολόκληρο το 2018, αλλά ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο και για την παναθηναϊκή» δράση του τα επόμενα χρόνια!

Έχουμε και λέμε…

1. ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Panathinaikos BC είναι η μοναδική ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό που κατακτά ανελλιπώς τουλάχιστον έναν τίτλο κάθε χρόνο από το 1996 μέχρι σήμερα. Επί 22 διαδοχικά χρόνια! Η ΑΕΚ στο Κύπελλο (το πήρε!) και η Ρεάλ Μαδρίτης στην Euroleague (επίσης την πήρε!) του έκοψαν το δρόμο προς τις δύο κούπες που διεκδίκησε. Ήρθε η ώρα των τελικών με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός έχει κατά τους ειδικούς εικόνα φαβορί, αλλά ο Γιαννακόπουλος έχει μάθει πλέον ότι όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο και όχι στα media. Αλλαγές θα γίνουν σίγουρα στο ρόστερ μετά το τέλος της σεζόν, ίσως όμως ορισμένες εξ αυτών να εξαρτώνται και από το αποτέλεσμα στους τελικούς. Όλα θα είναι πιο δύσκολα για όλους αν ο «Εξάστερος» μείνει χωρίς κούπα για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, όλα θα είναι καλύτερα αν τα καταφέρει επί του «αιωνίου αντιπάλου». Κυριακή – Πέμπτη – Κυριακή και… βλέπουμε!

2. ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ATHENS ALIVE"

Το «Athens Alive» πρότζεκτ είναι μια υπόθεση που πήρε άλλες – πολύ πιο στέρεες και μεγαλύτερες - διαστάσεις μετά το δεύτερο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης, η οποία άναψε το πράσινο φως για το σχέδιο.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με ένα σύγχρονο σχέδιο, που θα αναβαθμίζει τις λειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης της Αττικής. Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει η εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το σύνολο της περιοχής όπου θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας καθώς και ορισμένες διαφοροποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής» ήταν η επίσημη τοποθέτησή της.

Και αυτή την εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να συναντηθούν για πρώτη φορά οι ξένοι «συμπαίκτες» του Γιαννκόπουλου αρχικά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, και εν συνεχεία με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Redstone, BlueRock και AECOM ενδέχεται να στείλουν τους εκπροσώπους τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στην Αθήνα για πρώτη φορά! Και αυτές οι συναντήσεις θα είναι ακόμη πιο σημαντικές, διότι θα δρομολογήσουν τα επόμενα, πιο ουσιαστικά βήματα για την υλοποίηση του πλάνου. Πολλοί κρατούν μικρό καλάθι και καλά κάνουν. Όμως ο Αλέξης Τσίπρας το έχει… πάρει προσωπικά. Όχι για τον… Παναθηναϊκό. Για την επένδυση, τα ανταποδοτικά οφέλη και τις 4.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Καλογρέζα…

Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ, Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΠΑΕ

Δρομολογημένες είναι πλέον οι εξελίξεις για να αναλάβει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τα ηνία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο οποίος έφτασε σχεδόν στο έσχατο σημείο παρακμής, με πολλά τμήματα στη δεύτερη κατηγορία και δύο διαδοχικές διοικήσεις Πρωτοδικείου (με προέδρους τον Τάκη Οικονομόπουλο και τον Νίκο Πλυτά). Το ψηφοδέλτιο, το οποίο θα διαπνέεται από αέρα… ανανέωσης, είναι σχεδόν έτοιμο και οι συνεργάτες του Γιαννακόπουλου θέλουν οπωσδήποτε να γίνουν οι εκλογές την προσεχή Παρασκευή (και όχι την επόμενη εβδομάδα σε επαναληπτική ψηφοφορία) προκειμένου να προλάβουν κάποια τμήματα τις προθεσμίες για υποβολή συμμετοχής στα πρωταθλήματα, μέχρι το τέλος Ιουνίου. Πρόθεση του Γιαννακόπουλου είναι σταδιακά να «καθαρίσει» τον Ερασιτέχνη από τα χρέη (υπολογίζονται σε 3,2 – 3,6 εκατ. ευρώ), να προσελκύσει χορηγούς και έσοδα, και χρόνο με το χρόνο να επαναφέρει την «κανονικότητα» σε όλα τα τμήματα, με λειτουργία στα πρότυπα της ΚΑΕ.

Ταυτόχρονα, όμως, ο ηγέτης της ΚΑΕ που θα τεθεί και επικεφαλής του ψηφοδελτίου, πιθανότατα θα είναι και ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη και καθόλου δεν αποκλείεται να είναι και ο εκπρόσωπός του στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όταν αυτό θα συγκροτηθεί υπό την ιδιοκτησία πλέον του «Pan Asia Investment” fund, του Παϊρότζ Πιεμπονγσκάντ! Δεν έχει αποφασιστεί αν όντως ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος θα είναι ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη στο ΔΣ της ΠΑΕ (αν και είθισται ο πρόεδρος να αναλαμβάνει και αυτό τον ρόλο), όμως το δεδομένο είναι πως πλέον θα «ελέγχει» το 10% της ΠΑΕ και θα έχει σχετικό λόγο στα τεκταινόμενα, καθώς εκ του νόμου στον Ερασιτέχνη ανήκει το 10% κάθε ΠΑΕ.

Αν, δε, απόφαση του Πιεμπονγσκάντ (με του οποίου το fund υπάρχουν κοινοί γνωστοί λόγω… Λονδίνου) είναι η παραμονή του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και όχι η μετακόμισή του στο ΟΑΚΑ από την επόμενη σεζόν, θα υπάρχει και άλλου είδους… σχέση με την ΠΑΕ. Πιο στενή, καθώς η χρήση του «Απόστολος Νικολαϊδης» ανήκει στον Α.Ο.

Σε κάθε περίπτωση, από το απόγευμα του Σαββάτου και έπειτα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα είναι και επισήμως «παίκτης» και της ΠΑΕ. Μολονότι δεν θα έχει την ιδιότητα που θα ήθελαν πολλοί φίλοι της ομάδας…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ