ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντερλέι: "Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό"

European club champion Portugal's FC Porto forward Derlei (11), center,  kisses the trophy as defense Georgios Seitaridis of Greece (22), right, and forward Luis Fabiano of Brazil look on after winning the game against its South American counterpart Colombia's Once Caldas of Colombia on a penalty shootout 8-7 in the Toyota Cup Intercontinental soccer championships in Yokohama, south of Tokyo, Sunday, Dec. 12, 2004. (AP Photo/Koji Sasahara)
European club champion Portugal's FC Porto forward Derlei (11), center, kisses the trophy as defense Georgios Seitaridis of Greece (22), right, and forward Luis Fabiano of Brazil look on after winning the game against its South American counterpart Colombia's Once Caldas of Colombia on a penalty shootout 8-7 in the Toyota Cup Intercontinental soccer championships in Yokohama, south of Tokyo, Sunday, Dec. 12, 2004. (AP Photo/Koji Sasahara) AP

Ο δήμιος του Παναθηναϊκού στον δρόμο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA (2003), Ντερλέι μίλησε από το Oπόρτο στο Sport24.gr για τους "πράσινους" χαρακτηρίζοντας ως τα πιο δύσκολα τα δύο ματς, ενώ αποκάλυψε πως είχε πρόταση (vid) από την ελληνική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός στις 20 Μαρτίου 2003 έχασε χρυσή ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Οι "πράσινοι" με τον Σέρχιο Μαρκαριάν στο τιμόνι τους επικράτησαν 1-0 στο Οπόρτο απέναντι στην φιλόδοξη Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο

Ο τελευταίος παρά την ήττα υποσχέθηκε πως θα κάνει δύσκολη την ζωή του Παναθηναϊκού στο "Απόστολος Νικολαίδης" όπως και έγινε τελικά.

Η Πόρτο με μπροστάρη τον εξαιρετικό φορ, Ντερλέι προηγήθηκε στο 16'. Ο Βραζιλιάνος με ασύληπτο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου ο Ντερλέι εξελίχθηκε σε "δήμιο" του "τριφυλλιού" καθώς έπειτα από λάθος της άμυνας της ελληνικής ομάδας πλάσαρε εύστοχο χαρίζοντας την πρόκριση στη μετέπειτα κάτοχο του τίτλου Πόρτο.

Ντερλέι: "Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr συνάντησε 11 χρόνια αργότερα στο Οπόρτο τον Ντερλέι, ο οποίος δέχθηκε με χαρά να μιλήσει για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, αποκαλύπτοντας πως είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό.

"Ακόμη θυμάμαι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε χάσει στην έδρα μας με 1-0, κάτι που ήταν σπάνιο εκείνη τη χρονιά, και έπρεπε να κερδίσουμε στην Αθήνα.

Αυτό γινόταν ακόμη πιο δύσκολο, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι ο Παναθηναϊκός είχε μία απίστευτη πορεία εκείνη τη χρονιά. Ήταν σχεδόν ανίκητος, ειδικά στην έδρα του.

Η πρόκριση ήταν θεμελιώδης για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και για την πορεία μας σαν ομάδα.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, ήταν από τα πιο δύσκολα εκείνης της χρονιάς αλλά και της γενικότερης παρουσίας μου στην Πόρτο".

Ντερλέι: "Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο Ντερλέι, ο οποίος το 2005 πήρε μεταγραφή για τη Ντιναμό Μόσχας αποκάλυψε στο Sport24.gr πως είχε πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό!

"Μετά την Πόρτο, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό ατόνησε.

Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα, το είχα συζητήσει με τον ατζέντη μου, στην αρχή υπήρχε έντονο ενδιαφέρον, αλλά ύστερα ατόνησε".

Ντερλέι: "Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο παλαίμαχος στράικερ στο ερώτημα για το αν λείπει ένας... Ντερλέι από την εθνική ομάδα της Βραζιλίας απάντησε με μπόλικη δόση μετριοφροσύνης.

"Δε νομίζω ότι λείπουν από την εθνική Βραζιλίας ποδοσφαιριστές σαν τον Ντερλέι. Η "σελεσάο" έχει ποδοσφαιριστές σαν τον Ντερλέι, είναι καλύτερο να την αφήσουμε να ακολουθήσει το δρόμο της, που είναι αυτός των επιτυχιών".


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ