ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπάτσου: "Το ΡΣΑ δεν εξαφανίζει το γήπεδο της Λεωφόρου"

Μπάτσου: "Το ΡΣΑ δεν εξαφανίζει το γήπεδο της Λεωφόρου"
INTIME SPORTS

Η πρόεδρος του ΟΡΣΑ, Βιβή Μπάτσου, τόνισε ότι ο στόχος του Οργανισμού είναι να προωθήσει τις διαδικασίες της Διπλής Ανάπλασης βάση των ισχυόντων νόμων αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να ξεσπιτώσει τον Παναθηναϊκό.

Τις κατηγορίες που της αποδίδουν, απέκρουσε η πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, Βιβή Μπάτσου. Το κεντρικό πρόσωπο των ημερών στην παναθηναϊκή επικαιρότητα βγήκε για πρώτη φορά και μίλησε δημόσια, προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους που το "Απόστολος Νικολαΐδης" δεν συμπεριλαμβάνεται στο "Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνα - Αττική 2021".

Αναλυτικά οι δηλώσεις της προέδρου του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, Βιβής Μπάτσου στον Sentra Fm:

Για τα δημοσιεύματα που προέκυψαν αναφορικά με το νέο ρυθμιστικό χάρτη Αθήνας - Αττικής 2021 και το γήπεδο του Παναθηναϊκού: «Καταρχήν υπάρχει παραπληροφόρηση. Το ρυθμιστικό δεν εξαφανίζει το γήπεδο, μιλά για τη διπλή ανάπλαση όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και αναφέρεται στην τελευταία νομοθεσία που διατηρεί το γήπεδο μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο στο Βοτανικό με βάση το νόμο Μπιρμπίλη και το Προεδρικό Διάταγμα. Υπάρχει δυνατότητα παραμονής του γηπέδου μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα και να γίνει το έργο στο Βοτανικό».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να μείνει στη Λεωφόρο, δεν «τρέχει», πλέον το πρότζεκτ Βοτανικός και θα κάνει έργα ανακατασκευής και αύξησης χωρητικότητας της Λεωφόρου: «Δεν είναι το ρυθμιστικό αυτό που θα δεσμεύσει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό, εφόσον η πολιτεία θεσμοθετήσει την παραμονή του στη Λεωφόρο. Το ρυθμιστικό οφείλει να μιλήσει για τη διπλή ανάπλαση. Δεν έχουμε αντίρρηση ανακατασκευής της Λεωφόρου μέχρι ότου ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το σωστό γήπεδο που του αξίζει να έχει ως ομάδα. Δεν είναι εμπόδιο το ρυθμιστικό.

Ο στόχος του Ρυθμιστικού Σχεδίου του 2021 είναι να προωθηθούν οι διαδικασίες της διπλής ανάπλασης. Αν προκύψει αλλαγή του πλαισίου αυτού, δεν είναι το Ρυθμιστικό αυτό που θα σταματήσει την παραμονή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Αναφέρεται το ρυθμιστικό στη διάταξη που του δίνει τη δυνατότητα ανακατασκευής της Λεωφόρου. Δεν θίγεται ο Παναθηναϊκός από τη διάταξη. Διαβάζονται λίγο δύσκολα τα κείμενα αυτά, αλλά υπάρχει αναφορά στη νομοθεσία που του δίνει τη δυνατότητα ανακαίνισης. Δεν παύει όμως το ρυθμιστικό να θέλει να ολοκληρωθούν τα έργα στο Βοτανικό».

Για το αν το πιο επιθυμητό στο Ρυθμιστικό είναι να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό: «Η διπλή ανάπλαση έχει χρόνια, έχει θεσμοθετηθεί με δύο νόμους και ένα Προεδρικό Διάταγμα. Ένας τελευταίος νόμος δίνει τη δυνατότητα παραμονής, ανακαίνισης και λειτουργίας του γηπέδου στη Λεωφόρο. Τα έργα ανακαίνισης και διασφάλισης του κοινόχρηστου χώρου ισχύουν και θα πρέπει να οριστούν. Δεν είναι τα Ρυθμιστικό που θα καταργήσει τη Λεωφόρου».

Για το αν πλήττεται το ιδιοκτησιακό του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο: «Καμία σχέση. Ένας θεσμός όπως το ΡΣΑ δεν μπορεί να μπει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ούτε έχει αρμοδιότητα να καθορίσει σε ποιον ανήκει. Ούτε έχει αμφισβητήσει ο ΟΡΣΑ το δικαίωμα του Ερασιτέχνη των 100 χρόνων στη Λεωφόρο. Υπάρχει παραπληροφόρηση και άδικη επίθεση σε αυτή την υπόθεση. Αν πληροί τις προϋποθέσεις να κάνει γήπεδο και να μείνει στη Λεωφόρο, δεν θα τον αποτρέψει το ΡΣΑ».

Για το αν μείνει στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, ο πνεύμονας πρασίνου θα μεταφερθεί αλλού πχ στο Βοτανικό: «Δεν μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη τι θα γίνει. Δεν αφορά το επίπεδο σχεδιασμού στο ΡΣΑ. Πρέπει να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο και το προεδρικό διάταγμα που ορίζουν τα δεδομένα».

Αβραμίδης: Απειλείται άμεσα η Λεωφόρος

Λίγη ώρα αργότερα, ο γενικός γραμματέας, Νίκος Αβραμίδης, τοποθετήθηκε πάνω στις δηλώσεις της Βιβής Μπάτσου και τόνισε ότι οι ενέργειες του Δήμου και του ΟΡΣΑ αποδεικνύουν το αντίθετο από τα λεγόμενα τους. Αναλυτικά οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Παναθηναϊκού Κινήματος, Νίκου Αβραμίδη:

«Καταρχήν είναι σημαντικό ότι η κ. Μπάτσου βγήκε και έκανε δημόσια τοποθέτηση. Εμείς τέσσερις μήνες επιδιώκαμε επαφή και δεν μπορέσαμε. Για να μπούμε, όμως,. Στην ουσία. Το νέο ρυθμιστικό εξαφανίζει το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και μπορείτε και τη θέση του Ερασιτέχνη, που εδώ και 20 ημέρες έχει στείλει υπόμνημα στο ΥΠΕΚΑ για να ληφθεί υπόψη,. Και δεν έχει ληφθεί».

Αν αύριο ψηφιστεί από τη βουλή το γήπεδο του Παναθηναϊκού απειλείται;

«Απειλείται άμεσα. Ετσι κι αλλιώς, λόγω της πολιτικής του δήμου της Αθήνας, επειδή έχει συνάρτηση ο ΟΡΣΑ - και μπορώ να σας πω στην πορεία τι σχέση έχει η κ. Μπάτσου με τον δήμαρχο κ. Καμίνη – είναι ξεκάθαρο ότι απειλείται το γήπεδο της Λεωφόρου. Δεν προβλέπεται πουθενά η Λεωφόρος. Παρουσιάζεται μια πράσινη κηλίδα, ένας χώρος πρασίνου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα γήπεδο. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν προβλέπεται στο νέο ρυθμιστικό η χωροθέτηση του νέου γηπέδου. Γιατί δεν τη ρωτήσατε γι' αυτό…

Τη ρωτήσαμε και είπε ότι υπάρχουν οι προδιαγραφές, ώστε αν ο Παναθηναϊκός θελήσει να χτίσει γήπεδο στο Βοτανικό να μπορέσει να το χτίσει

«Μπορώ να σας στείλω το συγκεκριμένο εδάφιο του νέου ρυθμιστικού που αναφέρεται στη διπλή ανάπλαση, αλλά δεν αναφέρει πουθενά την κατασκευή νέου γηπέδου. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Τώρα το θέμα τις διπλής ανάπλασης είναι κάτι διαφορετικό και αν θέλετε μπορούμε κάποια στιγμή να το συζητήσουμε. Εδώ μιλάμε για άλλα δεδομένα το 2006, άλλα το 2014. Τότε ο Παναθηναϊκόςε ήθελε να χτίσει γήπεδο στο Βοτανικό, τώρα μιλάμε για μία ΠΑΕ που δεδομένα θέλει την παραμονή στη Λεωφόρο. Ακριβώς.

Με τη μόνη διαφορά ότι από το 23006 μέχρι σήμερα έχουν βγει νόμοι, που αλλάζουν μόνιμα το σκηνικό. Και η ψήφιση του προεδρικού διατάγματος, που έγινε τον περασμένο Μάιο, επαναφέρει όλες τις καταργηθείσες διατάξεις του νόμου Μπιρμπίλη, όπου αν αύριο το πρωί δοθούν στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αθλητικές εγκαταστάσεις, που σημαίνει μία πισίνα και ένα μικρό κλειστό, αύριο, λοιπόν, γκρεμίζεται η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Αυτό ισχύει σήμερα. Λέω τι ισχύει με το νόμο. Το τι μπορεί να θέλω να λέω εγώ, τι η κ. Μπάτσου, είναι κάτι διαφορετικό. Εγώ σας λέω τι λέει ο νόμος».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ