ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Αβέβαιο είναι το μέλλον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά το γεμάτο ένταση Δ.Σ., που αποφάσισε αύξηση του ΜΚ κατά 15.000.000 ευρώ. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε ζοφερό το μέλλον του συλλόγου. Ατάκες Βαρδινογιάννη και Πολέμη, μέσα στο Δ.Σ. που βαραίνουν το κλίμα. Αδιέξοδο και σε ψηφοφορία... (videos)

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έκρυψε την πραγματικότητα λέγοντας "το μαγαζί χρεοκόπησε", ενώ ο Αδαμάντιος Πολέμης σχολίασε σαν άλλος Χαρίλαος Τρικούπης: "Δυστυχώς επτωχέσαυμεν".

Φοβερές ατάκες ειπώθηκαν μέσα στο Δ.Σ. που δείχνουν το χάος που επικρατεί στον σύλλογο και μεταξύ των μετόχων. Τι δήλωσαν αποχωρώντας οι Θανάσης Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Γόντικας και Αδαμάντιος Πολέμης.

Οι ατάκες μέσα στο Δ.Σ. που "έκλεψαν" την παράσταση προέρχονταν τόσο από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (εμφανώς εξαπέλυσε βέλη προς την πλευρά του Ανδρέα Βγενόπουλου) όσο και από άλλα μέλη.

Τζίγγερ: " Δεν είπα ποτέ ότι ο Πατέρας έκανε κακή διαχείριση, απλά έκανε κάποιες λάθος επιλογές".

" Το δίδυμο Τεν Κάτε και Αντωνίου ήταν καταστροφή."

" Επίσης δεν έχω πει ότι δεν υπέγραφε τη χορηγία γιατί ήθελε τα λεφτά για μεταγραφές αλλά επειδή συγκεκριμένος μέτοχος του έλεγε να μην το κάνει".

" Η ΠΑΕ έχει φτάσει στη χρεωκοπία και ο υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση πάλι δεν είναι εδώ".

" Δεν πρόκειται να βάλω το 54,7 αλλά το 30% γιατί αν το κάνω θα αυξήσω και πάλι το ποσοστό μου."

" Δεν έχω καμία νομική και ηθική υποχρέωση για ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Υπήρχε διοικούσα επιτροπή και αυτή αποφάσιζε. Δεν μπορούσαμε να πούμε τίποτα γιατί Υπήρχε διοικητική και επικοινωνιακή χούντα".

" Με ρητορίες δεν πρόκειται να βρεθεί λύση. Πρέπει να βρούμε μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση."

Αξίζει να τονίσουμε πως ο Τζίγγερ είχε διάλογο τόσο με τον Αντώνη Αντωνιάδη όσο και με την κυρία Λομβάρδου. Με τον "ψηλό" είχε θέμα συζήτησης την επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Νικόλαο Πατέρα ενώ με την εκπρόσωπο του Βγενόπουλου η διαμάχη είχε να κάνει με το γιατί χαρακτηρίστηκε διασυρμός το προηγούμενο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Σε κάποια στιγμή τονίστηκε πως μήπως θα πρέπει να διατεθεί ποσοστό στον κόσμο…

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απάντησε: " Δεν γίνεται να βάλουμε τον κόσμο να πληρώσει τα σπασμένα που δημιούργησε ένας μόνο μέτοχος".

Θανάσης Γιαννακόπουλος: " Η πολυμετοχικότητα έχει αποτύχει. Θα πρέπει να μπει μόνο ένας μπροστά και να κινήσει τις διαδικασίες. Ο Παύλος θα στηρίξει την ομάδα και θα είναι παρών στην επόμενη μέρα. Γιάννη μπες μπροστά".

Αργύρης Μήτσου: " Ορισμένοι θέλουν ο Παναθηναϊκός να γεμίσει με Χατζηχρήστους".

Μάνος Μαυροκουκουλάκης: " Υπάρχει τρόπος να μπουν 15.000.000 ευρώ και χωρίς μάλιστα να πουληθούν παίκτες. Δεν ξέρω αν θα βάλει η όχι τα λεφτά ο Βγενόπουλος, δεν μου έχει πει".

Αδαμάντιος Πολέμης: " Δυστυχώς κύριοι επτωχεύσαμεν..."

Αδιέξοδο και σε ψηφοφορία

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του Δ.Σ. τέθηκε προς ψηφοφορία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και η πρόθεση πώλησης πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών που ωστόσο ποτέ δεν ολοκληρώθηκε λόγω τις διαφωνίας των μελών.

Οι Σαμαράς, Μήτσου και Πενθερουδάκης ψήφισαν ναι και στα δύο ωστόσο η πρώτη αντίδραση ήρθε από τους Δομάζο, Μαυροκουκουλάκη, Λομβάρδου οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της ΑΜΚ και κατά των πωλήσεων παικτών.

Εν συνεχεία ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ψήφισε λευκό και στα δύο μαζί με τον Νίκο (Βαρδινογιάννη), φέρνοντας την όλη διαδικασία σε αδιέξοδο.

Αποτέλεσμα η ψηφοφορία ήταν να μην ολοκληρωθεί ποτέ και να φανεί και πάλι η "αντιπαλότητα" σε κάθ' ένα από τα μέλη του Δ.Σ.



Οι δηλώσεις μετά το Δ.Σ.

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ολοκληρώθηκε με ένα ένα τα μέλη της διοίκησης να βγαίνουν και να κάνουν τις πρώτες τους δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ και ακούστηκαν βαριές κουβέντες

Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης σε μία από τις ατάκες που ακούστηκαν, είπε στον κ. Λουμίδη: "Εσύ τι μιλάς; Αφού δεν πρόκειται να βάλεις χρήματα".

Κατά την έξοδο του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, είπε: Παναθηναϊκός χρειάζεται πάντα ενωμένες όλες τις δυνάμεις, αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Το πρόβλημα είναι οικονομικό. Εγώ ένα έχω να πω. Το μέλλον είναι ζοφερό.

Έπρεπε να μπουν ορισμένα χρήματα. Από εκεί και πέρα οι αρμόδιοι θα σας πουν ποιο είναι το άνοιγμα και τι προσδοκούν. Πιστεύω ότι ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός απέτυχε".

Γόντικας: "Το Δ.Σ. αποφάσισε την ΑΜΚ κατά 15.000.000"

Στη συνέχεια αποχώρησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Βαρδινογιάννης, όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ. ο οποίος δεν θέλησε να πει τίποτα στους δημοσιογράφους. Εν συνεχεία εμφανίστηκε ο Δημήτρης Γόντικας για να μιλήσει και να αναλύσει την κατάσταση στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέβηκε τελευταίος κάτω και είπε στους δημοσιογράφους:

"Το Δ.Σ. αποφάσισε την ΑΜΚ κατά 15.000.000 ευρώ, αυτό βέβαια δεν μας λύνει το πρόβλημα, το οποίο είναι αρκετά σοβαρότερο και θα απαιτήσει και κινήσεις που θα τις δούμε σύντομα στο μέλλον, υπάρχει μια πολύ σύντομη προθεσμία στις αρχές Μαΐου και στη συνέχει θα αποφασίσει το Δ.Σ. για τα περαιτέρω μέτρα.

Συζητήθηκαν θέματα οικονομικής υφής, αφού πρώτα δούμε σε τη κατάσταση είμαστε και την ΑΜΚ και τι κάλυψη θα έχουμε, τότε θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειες. Το αν θα μπούνε χρήματα θα το ξέρουμε σε δυόμιση εβδομάδες."

- Θα μπουν όλοι οι μέτοχοι στην ΑΜΚ;

"Νομίζω πως ναι."

- Πότε θα ξέρουμε;

"Σε δυόμιση εβδομάδες θα έχουμε κάποιες σοβαρές ενδείξεις για τις προθέσεις των μετόχων. Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό το νούμερο δεν επαρκεί για να μας λύσει το πρόβλημα. Έχουμε σοβαρότερα ζητήματα αναδιοργάνωσης".

Α. Πολέμης: "Στο τέλος θα μπουν περίπου 7-8 εκ. ευρώ


Δυσαρεστημένος με όσα ειπώθηκαν στο κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο ήταν και ο Αδαμάντιος Πολέμης που πριν αποχωρήσει μιλώντας στα ΜΜΕ ανέφερε πως συμφωνήθηκε μία ΑΜΚ 15.000.000 ευρώ που όμως δεν είναι κατά τη γνώμη του αρκετή.

" Ο.κ Γιαννακόπουλος μίλησε για ζοφερό μέλλον, ενώ ακούμε και από τον κ. Γόντικα για πωλήσεις παρά το ότι δεν το είπε ακριβώς έτσι και εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο που έγινε. Αποφασίστηκαν τα 15 εκατομμύρια, με τα οποία νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε την επόμενη χρονιά, το θέμα όμως είναι πόσα λεφτά θα μπουν στο ταμείο και όχι ποια είναι η απόφαση της ΑΜΚ. Εγώ θα προτιμούσα να πούμε ότι θα μπουν 30 εκατομμύρια για να είμαι σίγουρος ότι θα μπουν τα 15, γιατί αν από τα 15 μπουν τα μισά θα έχουμε πρόβλημα."

- Υπάρχει δέσμευση για το ποιοι θα μπουν ή αυτό παραμένει ένας από τους λόγους που είστε τσακωμένοι;

" Δέσμευση όχι, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ποιοι θα βάλουν και ποιοι όχι."

- Υπάρχει κάποιο ποσό το οποίο οποίο να μείνει αδιάθετο;

"Πιστεύω ναι. Εγώ πιστεύω ότι τα μισά θα μπουν και από εκεί και πέρα δεν ξέρω. Αυτά τα χρήματα όμως δεν φτάνουν για να κάνουμε σωστή διαχείριση. Σκοπός είναι να μη ζητάς συνεχώς λεφτά από τους μετόχους και νομίζω ότι αυτά δεν θα φτάσουν. Θα πρέπει να συμπληρωθούν εκ των έσω. Έπρεπε να μπει deadline. Εγώ είπα μέχρι τέλος Απριλίου, τελικά συμφωνήθηκε μέχρι αρχές Μαΐου."

- Αν καλυφθούν τα 15 εκατ. τι έλλειμμα υπάρχει;

" Λίγο πολύ αυτά έχουν δημοσιευθεί. Οιοσδήποτε λείπουν πολλά χρήματα και χρειάζεται καλύτερη διαχείριση."

- Συζητήθηκε πώληση Σισέ ή κάποιου άλλου;

" Όχι κανένα όνομα δεν συζητήθηκε όμως είναι δεδομένο πως πρέπει να παρθούν αποφάσεις για να νοικοκυρευτεί το ρόστερ.Το θέμα είναι αν μην έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός και δυστυχώς ασχολούμαστε με τα οικονομικά και όχι με τα ποδοσφαιρικά."

- Ένα αισιόδοξο μήνυμα...

" Πρέπει να πάμε πίσω. Ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα γιατί υπήρχαν. Κληρονομήσαμε ένα πολύ ακριβό ρόστερ το οποίο δεν πέτυχε και αγωνιστικά. Το επόμενο καλοκαίρι (2012) που λήγουν πολλά συμβόλαια θα πρέπει να γίνει μία ολοκληρωτική αναδιοργάνωση. Οπωσδήποτε λοιπόν το μπατζετ θα πρέπει να μειωθεί. Δεν υπάρχει διάθεση να μπουν λεφτά όπως παλιότερα."

Νωρίτερα... με τις αφίξεις των μελών και μετόχων

Στις 15.30 έφτασαν οι Μαυροκουκουλάκης και Λοβάρδου (εκπρόσωποι του Ανδρέα Βγενόπουλου). Τους υποδέχτηκε ο Τζόνι Βεκρής.

Λίγο αργότερα αφίχθη κι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Στις 15.45 έδωσε το παρών ο Αργύρης Μήτσου.

Λίγο αργότερα ( 15.50) έφτασαν στα γραφεία οι Φάνης Ψαρράς, Αντώνης Αντωνιάδης κι ο Μίμης Δομάζος.

Ακριβώς στις 16.00 κατέβηκε από το αυτοκίνητο του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Τον ακολούθησαν πέντε λεπτά αργότερα ο Αδαμάντιος Πολέμης κι ο γιος του Λεωνίδας.

Αμέσως μετά έφτασαν οι Γιώργος Σπηλιωτόπουλος και Ιάκωβος Γεωργάνας, μέλη του Δ.Σ.

17:00 Το Δ.Σ. είναι σε εξέλιξη, αφού σχεδόν όλα τα μέλη έχουν δώσει το "παρών" εκτός του Νίκα που είναι στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί πως έξω από τα γραφεία έχουν μαζευτεί και λίγοι οπαδοί που περιμένουν με αγωνία να μάθουν νέα για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ