ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λίγα εκατοστά πριν τους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ

Λίγα εκατοστά πριν τους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ
Βλάοβιτς Μπαρτσελόνα Παναθηναϊκός 3-1

Σαν σήμερα (9/4) συμπληρώνονται δεκατρία χρόνια από το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν 9 Απριλίου το 2002, όταν ο Παναθηναϊκός έχοντας υπέρ του το 1-0 της Λεωφόρου, πήγαινε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσει την πρόκριση του στα ημιτελικά του Champions League.

Το γκολ του Κωνσταντίνου έδωσε νωρίς το προβάδισμα με 0-1 αλλά στη συνέχεια, οι πράσινοι με ατομικά λάθη και με ατυχία, είδαν τη Μπαρτσελόνα να γυρνάει το ματς και να κάνει το 3-1 στο με αυτογκόλ του Φύσσα και γκολ των Λουίς Ενρίκε και Σαβιόλα.

Κάπου εκεί και παρά τα προβλήματα που είχε ο Παναθηναϊκός ( ο Καραγκούνης τραυματίστηκε και ο Λυμπερόπουλος δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω γρίπης), οι πράσινοι βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση.

Ο Κωνσταντίνου με προβολή στο 80' βλέπει την μπάλα να σταματάει πάνω στην γραμμή στο πόδι του Πουγιόλ, ενώ το σουτ του Βλάοβιτς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων κύλησε αργά μα βασανιστικά για χιλιάδες Καταλανούς και κατέληξε άουτ για ελάχιστα εκατοστά.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις εντυπώσεις ( ειδικά από το 75' και μετά), αλλά έμεινε με το χειροκρότημα και τα ευρωπαϊκά εύσημα για μία καταπληκτική εμφάνιση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή του νύχτα.

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45+ Μικάελσεν), Κόλκα (77 Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46 Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου.

Μπαρτσελόνα: Μπονάνο (84 Ρέινα), Πουγιόλ, ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45+ Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουΐς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74 Γκάμπρι), Σαβιόλα.

Η ευκαιρία του Βλάοβιτς στο 97' βρίσκεται στο 2:20 του βίντεο:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ