ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η πρόταση του Παναθηναϊκού για τη Διαιτησία

Η πρόταση του Παναθηναϊκού για τη Διαιτησία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε στο Sport24.gr τις προϋποθέσεις που θέτει ο Παναθηναϊκός για να συμμετάσχει στο διάλογο για τις αλλαγές στη Διαιτησία. Ποιες οι σχέσεις του με τις "12" ΠΑΕ.

Τις δικές του θέσεις για τη διαιτησία θα παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός στη Superleague, με επιστολή που θα κοινοποιηθεί στις ΠΑΕ εν όψει του ΔΣ της Δευτέρας (1/8). Η "πράσινη" πρόταση θέτει προϋποθέσεις για το διάλογο και επί της ουσίας, δεν χρησιμοποιεί πολλές από τις απόψεις που έχουν εκφραστεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, ο Παναθηναϊκός θα προτείνει κάτι διαφορετικό από το "ισπανικό μοντέλο", που συμφωνήθηκε να ακολουθηθεί μεταξύ της ΕΠΟ και της Superleague.

Μία από τις προϋποθέσεις που θα τεθούν, είναι η απομάκρυνση του Κύρου Βασσάρα και της συζύγου του, Δέσποινας Κοξένογλου, απ' οποιοδήποτε πόστο σχετίζεται με τη Διαιτησία. Στην ΠΑΕ εκτιμούν ότι το ζεύγος Βασσάρα αποτελεί την αιτία πολλών δεινών και δεν έχει ρόλο στην "επόμενη μέρα".

Δεύτερη προϋπόθεση τίθεται η αναστολή της εφαρμογής του "ισπανικού μοντέλου" και η συναίνεση για την αύξηση των μελών της ΚΕΔ από 3 σε 5. Τα 3 θα επιλέγονται από τον Συνεταιρισμό, το 1 από την Ομοσπονδία και ο αρχιδιαιτητής θα αποτελεί πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει προτάσεις για τα πρόσωπα, από το χώρο της Διαιτησίας που τα θεωρεί άφθαρτα και εγνωσμένου κύρους, προκειμένου να μην υπάρχουν "κηλίδες" στα βιογραφικά τους.

Εξυπακούεται πως τα προαναφερόμενα απαιτούν την έναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση. Στον Παναθηναϊκό επισημαίνουν πως η FIFA και η UEFA δεν συνιστούν να υιοθετηθούν πρακτικές άλλων χωρών, αλλά τονίζουν τη σημασία που έχουν όσοι επιλέγονται να εφαρμόσουν μία πολιτική.

Οι σχέσεις με τις "12" ΠΑΕ

Μετά την προβολή της έκτακτης "Δική στο ΣΚΑΪ" τη Δευτέρα (25/7) και την αποκάλυψη του διαλόγου ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέντζο και τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, αρκετοί υπέθεσαν πως οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με τις 12 ΠΑΕ έχουν διαρραγεί. Κάτι που προκαλεί εντύπωση, εάν αναλογιστεί κανείς πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο Παναθηναϊκός ήταν θετικά διακείμενος.

Προς το παρόν, αυτό δεν επιβεβαιώνεται, αν και είναι γεγονός ότι με την πρόταση που θα καταθέσει για τη διαιτησία, ο Παναθηναϊκός αποστασιοποιείται από τις θέσεις που εκφράζουν οι "12", στους οποίους τον συντονιστικό ρόλο διαδραματίζει ο Χρήστος Πανόπουλος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ