ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η μυστική συνάντηση Θεοδωρίδη - Αλαφούζου

Η μυστική συνάντηση Θεοδωρίδη - Αλαφούζου

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για το ταξίδι του Γιάννη Αλαφούζου στην Ελβετία πριν από δύο μήνες και τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παραξενεύτηκαν με τη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στη «Δίκη Της Δευτέρας» ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, στο πλαίσιο αφιερώματος της εκπομπής στη «ελληνική κοινότητα» στελεχών και εργαζόμενων στη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Μεταξύ αυτών ήταν και ο νέος – από χθες – διευθυντής τoυ Champions League της FIBA, Πατρίκ Κομνηνός…

Παραξενεύτηκαν όχι επειδή ο Θόδωρος Θεοδωρίδης σπανίως παραχωρεί συνεντεύξεις και δη «τηλεοπτικές». Για όλα τα πράγματα, άλλωστε, υπάρχει η πρώτη φορά… Αλλά διότι αυτή – η πρώτη του από τότε που αναρριχήθηκε στην UEFA - δόθηκε στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου! Από τον ερυθρόλευκων παραγοντικών και… φίλαθλων καταβολών του γιου του Σάββα Θεοδωρίδη! Ο οποίος, όπως δήλωσε, δεν έχει αποφασίσει ακόμη οριστικά αν θα θέσει υποψηφιότητα για την κενή – μετά την αποπομπή του Μισέλ Πλατινί – θέση του προέδρου της UEFA.

Ωστόσο ο γενικός γραμματέας της UEFA, τον οποίο πρόσφατα είδαμε να δίνει τα μετάλλια στους νικητές και στους ηττημένους των τελικών του Champions και του Europa League, περίπου ενάμιση μήνα πριν από τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είχε συναντηθεί με τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο. Στο γραφείο του, στην έδρα της UEFA! H πρόσκληση, μάλιστα, στην οποία ανταποκρίθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν από τη δική του πλευρά.

Όλα άρχισαν στις αρχές Μαρτίου. Όταν ο Θόδωρος Θεοδωρίδης αναδείχθηκε νέος γενικός γραμματέας της UEFA. Eκατοντάδες του έστειλαν ευχετήρια μηνύματα, επιστολές, mails. Άλλοι τηλεφώνησαν. Όλοι για τα «συγχαρητήρια». Ένας εξ αυτών ήταν και ο Γιάννης Αλαφούζος. Επικοινωνία – κλείσιμο ραντεβού – συνάντηση. Με κουβέντα για πολλά. Αν γνωρίζαμε τι ακριβώς είπαν, θα το αναφέραμε. Δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η συνάντηση έλαβε χώρα 20 μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της UEFA για το νέο πόστο του Θόδωρου Θεοδωρίδη. Τις ημέρες που ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ενημερώσει ότι δεν επρόκειτο να πάρει μέρος στη συνάντηση «κορυφής» με τους Σταύρο Κοντονή, Βαγγέλη Μαρινάκη, Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρη Μελισσανίδη, προτού αυτή ματαιωθεί...

Επίσης γνωρίζουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν (πέρυσι δηλαδή), από τον Παναθηναϊκό χωρίς καν να το… ψιθυρίζουν, θεωρούσαν πως η UEFA έχει βάλει το χέρι της προκειμένου να μην «προχωρήσει» η υπόθεση της τιμωρίας του Ολυμπιακού «α λα Φενέρμπαχτσε» (απόρριψη στο CAS κ.ο.κ.). Από τότε μεσολάβησαν πάρα πολλά. Και στην ΕΠΟ, και με τον Σταύρο Κοντονή και με Μελισσανίδη – Σαββίδη και με την αλλαγή στάσης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι πολύ πιο προσεκτικός στις κινήσεις και στις δημόσιες τοποθετήσεις του περί των ποδοσφαιρικών ζητημάτων.

Το βέβαιο είναι πως Θεοδωρίδης και Αλαφούζος έχουν πολλές διαφορές. Αλλά ομοιάζουν σε ένα, εκτός ασφαλώς από την αστική ευγένειά τους: μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν για οποιοδήποτε ζήτημα, αν αυτή η συζήτηση διέπεται από τους στοιχειώδεις κανόνες συνεννόησης. Και αυτό έκαναν τον Μάρτιο στην Ελβετία! Αν και πώς αυτή η κουβέντα μπορεί να έχει επηρεάσει τον γενικό γραμματέα της UEFΑ ή τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πολλά θέματα και πρόσωπα του ποδοσφαίρου, είναι κάτι που το γνωρίζουν οι ίδιοι και 2-3 στενότατοι συνεργάτες τους. Και ίσως φανεί στο εγγύς μέλλον.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ