ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποκλείστηκε κι άφησε απορίες

Αποκλείστηκε κι άφησε απορίες
Φερέιρα INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ από μία καλύτερη ομάδα, όμως μας άφησε μερικές απορίες που θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε (video).

Ο φετινός μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού, ήταν, είναι και παραμένει η οικονομική σταθερότητα, που εξασφαλίστηκε εν μέρει με τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa league, που ήρθε απέναντι στην αδύναμη Μάδεργουελ.

Από κει και πέρα έρχονται οι διπλές αναμετρήσεις απέναντι στην Μάλαγα, που όπως αποδείχθηκε ήταν πάνω από τις δυνάμεις του Παναθηναϊκού για πολλούς λόγους, τους οποίους θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε μαζί με το ματς της Τρίτης..

Σε πρώτη φάση λοιπόν πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο δύσκολη αντίπαλος ήταν η Μάλαγα, πόσο καλά προετοιμάστηκε ο Παναθηναϊκός γι αυτά τα δυο παιχνίδια και πόσο πίστεψε στην πρόκριση. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν ανάποδα.

Δεν πίστεψε στην πρόκριση

"Το σενάριο να κάνουμε 2-0, να πάμε στην παράταση και στα πέναλτι, δεν είναι το ιδανικό. Ρίσκο τακτικά θα πάρω", είχε πει πριν τη δεύτερη αναμέτρηση με την Μάλαγα ο Πορτογάλος τεχνικός. Στην πράξη αποδείχθηκε το αντίθετο. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς οι πράσινοι σεβάστηκαν υπερβολικά την αντίπαλο τους, ενώ αυτή τη φορά δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία σε 93 λεπτά και τακτικά δεν πήραν κανένα ρίσκο (οι δυο τελευταίες αλλαγές ήταν απογοητευτικές).

Το γεγονός επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα: Σπυρόπουλος: " Η Μάλαγα είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι", Σισοκό: "Έπρεπε να μπούμε δυνατά και να σκοράρουμε".

Παίκτες δίχως ρόλους

Το παιχνίδι με την Μάλαγα ήταν μία τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να αλλάξει επίπεδο, να εξαφανίσει τα χρέη του και να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι μεταγραφές του καλοκαιριού ωστόσο δεν βοήθησαν αρκετά σε αυτό.

Ο Φορναρόλι είναι ανέτοιμος και σε κακή, αγωνιστικά, κατάσταση, ο Πάπε Σο είναι τραυματίας δυο μήνες τώρα, ενώ ο Σισοκό είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει βρει ακόμα το ρόλο του μέσα στην ομάδα. Πότε παίζει δεξιά, πότε αριστερά, πότε κατεβαίνει στην άμυνα και ανεβάζει τη μπάλα, πότε παίζει στον άξονα. Το πιο σημαντικό απ όλα ωστόσο είναι πως δεν υπάρχει χημεία με τον Ουρουγουανό και τον Χριστοπουλόπουλο.

Καλή η Μάλαγα, αλλά...

Η δικαιολογία του χαμηλού μπάτζετ, της τεράστιας διαφοράς μεταξύ των ομάδων και των ελάχιστων ποσοστών πρόκρισης έχει πετάξει προ πολλού. Από τότε δηλαδή που οι ομάδες από την Κύπρο παλεύουν στα ίσα προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ (Η ΑΕ Λεμεσού αποκλείστηκε με 3-2 στα γκολ από την Άντερλέχτ με μπάτζετ ελάχιστα μικρότερο από του Ατρόμητου).

Σίγουρα η Μάλαγα αποτελεί ποιοτική ομάδα, όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, όπως και ο Παναθηναϊκός, φόβητρο ή αντίπαλος που δεν "παίζεται".

Όπως έχουμε γράψει και σε άλλα κείμενα, μπάλα παίζει και ο προπονητής και είναι πολλές οι φορές που ο Φερέιρα δεν έχει δώσει το κάτι παραπάνω από τον πάγκο.

Η κριτική των παικτών

Αποκλείστηκε κι άφησε απορίες
Παναθηναϊκός Μάλαγα INTIME SPORTS

Καρνέζης: Σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν σταθερός, κι όταν χρειάστηκε κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Βύντρα: Καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρώτο ματς, αλλά οι αντίπαλοι έπαιξαν κυρίως από την πλευρά του. Μπορούσε και καλύτερα.

Πίντο: Εξαιρετικός. Καμία σχέση με τον παίκτη του πρώτου αγώνα. Αυτή τη φορά προωθούσε ωραία το παιχνίδι με σωστές μπαλιές στο κέντρο.

Βελάσκες: Ξεκίνησε άσχημα με 2-3 σημαντικά λάθη, όμως στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση του. Γενικά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Σπυρόπουλος: Αμυντικά δεν είχε πολλά προβλήματα, όμως επιθετικά δεν παίρνει πρωτοβουλίες.

Κατσουράνης (71'): Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός, με δυο τάκλιν αυτοθυσίας. Στη συνέχεια κουράστηκε και έπεσε η απόδοση του. Αν είχε έναν Καραγκούνη ο Παναθηναϊκός, θα μπορούσαν να μοιράζονται τον χρόνο.

Ζέκα (45'): Τα έχουμε ξαναπεί. Τον βλέπεις και απορείς γιατί έφυγε ο Δημούτσος.

Βιτόλο: Ξεκίνησε άσχημα, έκανε πολλά λάθη, όμως ανέβηκε μετά το 60'

Χριστοδουλόπουλος: Κλασικός Λάζαρος. Έκανε το κάτι παραπάνω, έχανε εύκολες μπάλες, αλλά δεν του βγήκε και τίποτα.

Σισοκό: Προσπάθησε, αλλά κι αυτού δεν του βγήκε ούτε μία φάση. Δεν έχει ξεκάθαρο ρόλο στο γήπεδο.

Φορναρόλι (74'): ΟΚ δεν πήρε μπάλες, αλλά και ο ίδιος δεν βοηθά στη ροή του αγώνα.

Τοτσέ (18'): Μπήκε σε ένα σημείο που οι πράσινοι είχαν χάσει την κατοχή της μπάλας.

Μαρίνος (20'): Ισχύει ότι και για τον από πάνω

Μαυρίας (45'): Με το που μπήκε έδωσε κινητικότητα στα δεξιά, πίεσε περισσότερο, αλλά από ουσία λίγα πράγματα.

Φερέιρα: Σε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι δεν έδωσε το κάτι παραπάνω από τον πάγκο.

Εσείς διαβάστε: Η νίκη του κόσμου του Παναθηναϊκού, Φερέιρα: "Οι παίκτες μου απέδειξαν ότι είναι μαχητές", Αλαφούζος: "Θα γκρεμίσω την παράγκα", Παναθηναϊκός - Μάλαγα 0-0.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ