ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Οι ανταγωνιστές μας μάς έβαλαν εμπόδια"

Αλαφούζος: "Οι ανταγωνιστές μας μάς έβαλαν εμπόδια"

Για... τρικλοποδιές ανταγωνιστών του Παναθηναϊκού που κατάφεραν να "φρενάρουν" το δάνειο από την Εθνική Τράπεζα έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Γιάννης Αλαφούζος.

Πεισμωμένος να δώσει μάχη για να πετύχει το πλάνο που έχει ετοιμάσει ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή για τον Παναθηναϊκό δηλώνει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, με δηλώσεις του στην εφημερίδα το "Goal" έκανε λόγο για πόλεμο των ανταγωνιστών της ομάδας που χάλασαν το δάνειο της Εθνικής Τράπεζας ωστόσο, επισημαίνει ότι έχει έτοιμο το "plan b". Τι δήλωσε για τις προσφυγές και το θέμα του προπονητή.

" Το μείζον ζήτημα αυτήν την στιγμή είναι η Ευρώπη και η αδειοδότηση. Το δάνειο χάλασε οριστικά. Οι ανταγωνιστές μας μας έβαλαν εμπόδια. Ο έχων νου νοείτω! Εμείς, για την ακρίβεια, δεν ζητούσαμε δάνειο, αλλά προεξόφληση εσόδων.

Υπήρχαν, ωστόσο, αντικειμενικές δυσκολίες και μαζί με τις τρικλοποδιές που μας έβαλαν, παρά την αρχική συνεννόηση που είχαμε κάνει.

Δίνουμε, όμως τη μάχη μας για την έχουμε χάσει ακόμη. Εκτιμώ, ότι έχουμε 50% πιθανότητες. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το τι μπορούμε να κάνουμε.

Πρέπει να βρούμε άμεσα, το συντομότερο δυνατό, τα χρήματα. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ο ένας είναι να πληρώσουμε τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάμε στους παίκτες, χωρίς την εφορία, μετρητά, ο άλλος να καταθέσουμε την εγγυητική.

Έχουμε μαζέψει ένα ποσό, που είναι αρκετά πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά χρειάζονται περισσότερα. Γίνεται υπερπροσπάθεια.

Υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν "πλάτη", άλλοι με ιδέες άλλοι με χρήματα. Είμαστε στην μέση της μάχης για την αδειοδότηση.

Πέραν, της αδειοδότησης όμως, η επιτυχία του εγχειρήματος βρίσκεται στα χέρια του κόσμου της ομάδας. Δίνεται ένας μεγάλος αγώνας. Δύσκολος, αλλά όχι χαμένος...".

Με τους ποδοσφαιριστές τι γίνεται; Υπάρχει ο κίνδυνος των προσφυγών...

" H μάχη που δίνουμε αφορά τους ποδοσφαιριστές, για να πάρουν τα χρήματα τους. Ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα που υπάρχουν είναι νοικοκυρεμένος. Δεν έχει χρέη στο Δημόσιομ δεν έχει μεγάλα δάνεια, είναι "μαζεμένος".

Το θέμα είναι για να βρεθούν τα χρήματα για τις οφειλές στους παίκτες. Σύντομα θα χαθεί η κερδηθεί η μάχη".

Για το θέμα του Φερέιρα: " Προς το παρόν πρέπει να αποφύγουμε τις καταστροφές. Τι να πούμε τώρα στον Φερέιρα; Για ποιο μπάτζετ να μιλήσουμε; Θέλουμε να μείνει, είναι πετυχημένος και ηθικός. Η απόλυτη προτεραιότητα του είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα ποδόσφαιρο ηθικό, χωρίς "στημένα" και βία. Όλοι το θέλουμε αυτό και θα το επιδιώξουμε".

Ο Γιάννης Αλαφούζος υπέγραψε ενώπιον όλων των μελών του Δ.Σ. τη συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ενώ δεσμεύτηκε να την δημοσιοποίηση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ