ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Αγκάθι" το παλαιό δάνειο

"Αγκάθι" το παλαιό δάνειο
Κάμερα INTIME SPORTS

Αγκάθι αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η δανειακή σύμβαση του 2010, καθώς δεσμεύεται το 30% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της επόμενης σεζόν.

Την Τετάρτη το μεσημέρι πέρασε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που επιτρέπει ξένους επενδυτές να επενδύσουν στις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Έτσι ουσιαστικά άνοιξε ο δρόμος τόσο για την πλευρά των Αράβων του Βλάση Τσάκα, όσο και για άλλους ενδιαφερόμενους.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται, αφού η επόμενη διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει να διαχειριστεί άλλο ένα πρόβλημα με παλαιότερο δάνειο που είχε πάρει η πράσινη ΠΑΕ.

Τον Σεπτέμβριο 2010 λοιπόν χρειάστηκε να βρεθούν χρήματα για την αύξηση του μετοχιού κεφαλαίου που ήταν σε εξέλιξη, κι έτσι η διοίκηση των πράσινων πήρε δάνειο 15 εκ. ευρώ (δεν μπορούσαν να μπουν με άλλο τρόπο λόγω της νομοθεσίας από τους μετόχους).

Από αυτά μόνο τα 4 εκ. ευρώ χρειάστηκαν όμως ποτέ δεν αποπληρώθηκαν πλήρως με αποτέλεσμα τον Δεκέμβριο η διοικούσα επιτροπή αποφάσισε να έρθει σε νέα συμφωνία με την τράπεζα.

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο της φετινής σεζόν και της επόμενης δεσμεύεται κατά 30%, έτσι ώστε να καλυφθεί το παλαιό δάνειο, κάτι που σημαίνει μειωμένα έσοδα στα ταμεία της ομάδας.

Υπάρχει βέβαια και μία περίπτωση τα χρήματα να είναι για τις επόμενες δυο σεζόν, οπότε φέτος τα πράγματα ίσως να είναι λίγο καλύτερα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ