ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Βράζει" ο Μπέντο, γελάνε οι παίκτες!

"Βράζει" ο Μπέντο, γελάνε οι παίκτες!
Μπέντο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποια ήταν η αντίδραση του προπονητή και των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες σχετικά με το "γίνεται-δεν γίνεται" το παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Χανιά το Σάββατο (19/11). Η τσατίλα του Μπέντο που ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει φιλικό!

Εμπρησμοί, βόμβες, αλλαγές στην ΚΕΔ, αναβολές αγωνιστικών, διακοπή πρωταθλήματος και άλλα πολλά ωραία συνέθεσαν τον τελευταίο καιρό το σκηνικό στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν έχουμε ασχοληθεί όμως με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, αυτούς που καθημερινά προπονούνται και κλοτσάνε το τόπι. Πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει βαρύνουσα σημασία η άποψη των προπονητών και των ποδοσφαιριστών.

Το Sport24.gr θα σας μεταφέρει τα όσα εκτυλίχθηκαν από τις αρχές της εβδομάδας στο Ρέντη. Τις ατάκες του Μπέντο, τις αντιδράσεις των παικτών, οι συνεχείς αλλαγές του πλάνου προπόνησης και όλα όσα προηγήθηκαν, με αποτέλεσμα την Πέμπτη (17/11) να “τιναχτεί” και με τη βούλα ο προγραμματισμός του τεχνικού τιμ. Πήγε στράφι ουσιαστικά μία εβδομάδα προπονήσεων! Τόσο απλά...

Να είστε έτοιμοι, ίσως παίξουμε με Πλατανιά

Με τα “ίσως” δεν μπορεί να γίνει δουλειά. Μία σοβαρή ομάδα δεν μπορεί να προετοιμαστεί όπως πρέπει για ένα παιχνίδι και απέναντι σε έναν αντίπαλο που ο Μπέντο υπολογίζει πολύ. Τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Πλατανιά ο Πορτογάλος. Μάλιστα, υπήρχε η πληροφορία ότι σκόπευε να παρατάξει την βασική του ομάδα στα Χανιά και να μην έκανε ροτέισον για να προφυλάξει κάποιους ποδοσφαιριστές ενόψει Γιουνγκ Μπόις. Ίσα-ίσα που το έβλεπε και ως μία πρόβα τζενεράλε.

Μπήκε λοιπόν σε μία διαδικασία αρχές της εβδομάδας να δουλέψει πάνω στο παιχνίδι του Πλατανιά. “Να είστε έτοιμοι, ίσως παίξουμε το Σάββατο”, ήταν η εντολή του Μπέντο. Μπορεί τα πρόσωπα να ήταν ίδια αυτά που θα επέλεγε και με την Γιουνγκ Μπόις, αλλά διαφορετική προπόνηση θα έκανε ως προς τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα με τους Κρητικούς και διαφορετική με τους Ελβετούς.

Για να είμαστε ειλικρινείς, μέχρι και την Τρίτη (14/11) οι παίκτες γέλαγαν με όλα αυτά που διάβαζαν. Ενημερώνονταν για τις εξελίξεις και για την πιθανή αναβολή του πρωταθλήματος και είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι δεν θα γινόταν το ματς με τους Χανιώτες. Ο Μπέντο όμως ήθελε να είναι προετοιμασμένος για όλα και για αυτό το λόγο προσπαθούσε να τους έχει στην "πρίζα" και να τους στρέψει την προσοχή στην αναμέτρηση της Κρήτης.

“Σκάει”, λοιπόν, το απόγευμα της Τρίτης (15/11) και αφού έχει προηγηθεί η προπόνηση, η πληροφορία ότι δεν πάει τελικά προς διακοπή το πρωτάθλημα! Οι παίκτες έκοψαν τα γέλια και από την επόμενη μέρα άρχισαν να δουλεύουν σε ρυθμούς... Πλατανιά. Οι συνεργάτες του Πορτογάλου είχαν ετοιμάσει και τα dvd για την "ανάγνωση" του Πλατανιά, προγραμματίστηκαν και οι ώρες προβολής βίντεο και όλα έδειχναν ότι η αγωνιστική θα διεξαγόταν κανονικά.

Και πάλι όμως ανατροπή σκηνικού. Το πήρε απόφαση ο Μπέντο και άρχισε από την Πέμπτη (17/11) να ρίχνει κλεφτές ματιές στην Γιουνγκ Μπόις. Δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά. Του έσπασαν τα νεύρα, καθώς ο Πορτογάλος "δούλευε" καθημερινά στο πώς η ομάδα του θα έφευγε με το διπλό από τα Περιβόλια. Ρώτησε τους παλαιότερους στην ομάδα για το τι συμβαίνει και γιατί επικρατεί αυτό το αλαλούμ, αλλά μη νομίζετε ότι μπορούσε κάποιος να του δώσει και μία απάντηση. Όλοι είχαν σηκώσει ψηλά τα χέρια με όλες αυτές τις ανατροπές...

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ

Από την περασμένη εβδομάδα είχε ακουστεί ότι αν δεν γινόταν η 11η αγωνιστική, τότε ο Ολυμπιακός θα εξέταζε την περίπτωση διεξαγωγής φιλικού στο Ρέντη. Ωστόσο, με το “πάνω-κάτω” που είχε η ιστορία της συγκεκριμένης αγωνιστικής, τσάτισε σε τέτοιο βαθμό τον Μπέντο που είδε ότι ουσιαστικά μία εβδομάδα προπονήσεων πήγε στράφι.

Η ιδέα του να δώσει φιλικό η ομάδα απομακρύνθηκε με απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος θεωρεί ότι είναι προτιμότερο να πάνε οι παίκτες του μόνο με προπονήσεις στον αγώνα με την Γιουνγκ Μπόις.

ΘΑ ΤΕΣΤΑΡΕ ΤΟΝ ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ, ΑΛΛΑ...

Το παιχνίδι με τον Πλατανιά θα αποτελούσε κατά κάποιο τρόπο και ένα είδος τεστ για τον Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια. Ο Καταλανός αριστερός μπακ έχει να παίξει 45 μέρες λόγω του προβλήματός του χαμηλά στο πόδι. Κάνει κανονικά προπονήσεις, αλλά ήταν ένα καλό ερώτημα το αν θα έμπαινε στην αποστολή για το ταξίδι στα Χανιά.

Σήμερα (18/11) ουσιαστικά θα κρινόταν η παρουσία του στη 18άδα. Δούλεψε στο διάστημα της διακοπής στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και ο στόχος του Μπέντο ήταν να τον είχε στη διάθεσή του για την αναμέτρηση με την Γιουνγκ Μπόις. Έπρεπε όμως πρωτίστως να τον “τσεκάρει” με τον Πλατανιά, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, είναι ένα θέμα πλέον αν μπορεί να τον υπολογίζει στον βαθμό που θα ήθελε στο ματς με τους δευτεραθλητές Ελβετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σε οκτώ μήνες μόλις 12 ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός
Λέστερ για Μιλιβόγεβιτς
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ