ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε οκτώ μήνες μόλις 12 ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός

Σε οκτώ μήνες μόλις 12 ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από τις 20 Μαρτίου και τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη μέχρι τις 18 Νοεμβρίου που έχουμε φτάσει σήμερα, έχουν μεσολαβήσει οκτώ μήνες. Πόσα ματς έχει δώσει ο Ολυμπιακός αυτό το διάστημα για το πρωτάθλημα; Μόλις 12, αριθμός πολύ χαμηλός για ομάδα που παίζει και στην Ευρώπη.

Αισίως έχουμε φτάσει στις 18 Νοεμβρίου και έχουν διεξαχθεί μόλις οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League. Οι πρώτες δυο αγωνιστικές δεν διεξήχθησαν ποτέ, ακολούθησε νέα αναβολή μετά την πυρκαγιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, βάλτε μέσα και τις διακοπές ελέω των υποχρεώσεων για τις εθνικές ομάδες και σε λίγο θα... ξεχάσουμε από πότε έχει να παιχτεί ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ μεγάλο κακό να μένει τόσο καιρό απενεργοποιημένος, έχοντας παράλληλα και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Μάλιστα, όπως γράφει και το "Goal" σήμερα (18/11), τους τελευταίους οκτώ μήνες η ομάδα του Πειραιά έχει δώσει μόλις 12 (!) αγώνες πρωταθλήματος. Αυτό μεταφράζεται σε... 1,5 παιχνίδι το μήνα, αριθμός πολύ μικρός για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και χρειάζεται αγωνιστικό ρυθμό.

Βέβαια, υπήρξε και το καλοκαίρι, κανείς δεν λέει ότι όλους αυτούς τους μήνες ο Ολυμπιακός θα έπαιζε μπάλα, όμως την ίδια ώρα η Γιουνγκ Μπόις στο ίδιο διάστημα έχει δώσει 26 αγώνες, το ΑΠΟΕΛ 18 αγώνες (αμφότερες στον όμιλό του στο Europa League), την ίδια στιγμή που οι πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών στις πρώτες 15 θέσεις του Ranking της UEFA, έχουν δώσει πολλά παραπάνω ματς από τον Ολυμπιακό.

Η Μπαρτσελόνα έχει δώσει 20 ματς πρωταθλήματος, η Μπάγερν 18, η Λέστερ 19, η Γιουβέντους 21, η Παρί Σεν Ζερμέν 20, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας 23, η Μπενφίκα 17, η Ντινάμο Κιέβου 22, η Μπριζ 25, η Μπεσίκτας 19, η Πλζεν 22, η Βασιλεία 26, η Αϊντχόφεν 19 και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ 24. Βλέπετε, λοιπόν, ότι αυτές οι ομάδες έχουν πολλά παραπάνω ματς στα πόδια τους.

Από τις 20 Μαρτίου και τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1, ακολούθησαν άλλα τρία ματς κανονικής περιόδου όπου βέβαια τα πάντα είχαν ήδη κριθεί αναφορικά με τον πρωταθλητή και φέτος έχουν διεξαχθεί μόλις οκτώ αγωνιστικές, όταν στα περισσότερα πρωταθλήματα έχουν γίνει 11 και 12 αγωνιστικές.

Με τον Παναθηναϊκό είναι ο τελευταίος αγώνας που έδωσε ο Ολυμπιακός στις 6 Νοεμβρίου ο επόμενος που θα δώσει είναι στις 24 (!) με την Γιουνγκ Μπόις για την 5η αγωνιστική του Europa League. Δεκαοκτώ ημέρες απραξίας είναι μεγάλο πρόβλημα για τους "ερυθρόλευκους".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λέστερ για Μιλιβόγεβιτς
Εργομετρικά στην Κεντρική Σχολή
Θεοδωρίδης: "Εξαίρετο παιδί και μεγάλος παίκτης ο Μποτία"
Εκτίει με Κέρκυρα ο Φιγκέιρας
Μποτία: "Από τα πλέον σημαντικά γκολ της καριέρας μου"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ