ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλβέρδε: "Να κάνουμε το καλύτερο για τους οπαδούς μας"

Βαλβέρδε: "Να κάνουμε το καλύτερο για τους οπαδούς μας"
INTIME SPORTS

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε πως ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Αυστραλία με σκοπό να δώσει χαρά στους ομογενείς. Τι είπε για την κρίση στην Ελλάδα και τις ελπίδες της Εθνικής στο Euro 2012.

Με το τέλος της προπόνησης του Ολυμπιακού την Πέμπτη (17/5) στο "Lakeside Stadium", ο τεχνικός των ερυθρολεύκων μέσω των δηλώσεών του, τόνισε τη σπουδαιότητα του φιλικού με την Μέλμπουρν Βίκτορι για τους ομογενείς Έλληνες και υποστήριξε πως οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση το Σάββατο (19/5).

Παράλληλα ο 48χρονος Ισπανός τεχνικός επανέλαβε την πίστη του πως η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση ενώ υποστήριξε πως στο Euro η Εθνική μπορεί ακόμη και να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2004!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε:

"Ήρθαμε εδώ γιατί υπάρχουν πολλοί οπαδοί μας σε τόσο μακρινή απόσταση και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο γι' αυτούς παίζοντας ένα καλό αγώνα".

Γνωρίζετε κάτι για την Μέλμπουρν Βίκτορι;

"Δεν ξέρω πολλά πράγματα γι' αυτούς, μόνο ότι παίζουμε μαζί τους και τίποτα άλλο. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό για αυτό τον αγώνα να δουν τους παίκτες μακριά από την Ελλάδα, μακριά από την Ευρώπη και για μας να είμαστε κοντά σε αυτούς τους οπαδούς που μας στηρίζουν από τόσο μακριά όλο τον χρόνο".

Η εμπειρία του να ταξιδεύεις τόσο μακριά είναι σημαντική για σας;

"Ναι έτσι πιστεύω, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε στην Αυστραλία, δεν είναι εύκολο για μας να έρθουμε εδώ. Είναι η πρώτη μου φορά όπως και πολλών παικτών, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε και κάποιους από εμάς που έχουν γεννηθεί εδώ, όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Με κάποιο τρόπο δεν είμαστε και τόσο μακριά από εδώ".

Τα προβλήματα στην Ευρώπη επηρεάζουν την ομάδα;

"Σαφώς η κρίση είναι μεγάλη και δεν είναι μόνο της Ελλάδας είναι και της Ευρώπης. Επηρεάζει όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες, δεν είναι πολύ καλή κατάσταση για εμάς, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Το ποδόσφαιρο καμιά φορά γίνεται μέρος όλης της κατάστασης στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη θα τα καταφέρουν και εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε πρωταθλήματα και για τον κόσμο για να ξεχνάει τα προβλήματα".

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας στο Euro;

"Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί, το Euro είναι μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες όπως το 2004, μπορεί με όλη αυτή την κρίση να το επαναλάβει!".

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τις δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Πρώτη προπόνηση στην Αυστραλία

Εν τω μεταξύ, Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στην Αυστραλία δίχως κανέναν πρόβλημα και με την παρουσία αρκετών ομογενών στις εξέδρες του γηπέδου, υπό εξαιρετικές μάλιστα καιρικές συνθήκες.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

"Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν την Πέμπτη για πρώτη φορά επί αυστραλιανού εδάφους.

Μετά την απαραίτητη ξεκούραση, από το πολύωρο ταξίδι προς της Αυστραλία, αλλά και τη διαφορά ώρας, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο γήπεδο. Πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση στη Μελβούρνη, ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τη Melbourne Victory.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές και η ηλιοφάνεια βοήθησε τους Νταμπλούχους Ελλάδας να απολαύσουν τη προπόνηση τους! Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι ποδοσφαιριστές του, όμως, δεν ήταν... μόνοι.

Στις εξέδρες του γηπέδου, όπου γυμνάστηκε η αποστολή του Ολυμπιακού, έδωσαν το παρών κάποιοι φίλοι της ομάδας μας, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί! Ζήτησαν αυτόγραφα από τους παίκτες μας, οι οποίοι, φυσικά, δεν τους χάλασαν το χατίρι.

Το κλίμα, όπως είναι λογικό, ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, αφού από την άφιξη του Ολυμπιακού στη Μελβούρνη, όλα τα μέλη της αποστολής έχουν γίνει… αντικείμενο λατρείας από τους ομογενείς!

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε πλάνα από την προπόνηση του Ολυμπιακού.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το σχετικό photostory.

* Πληροφορίες για τη διάθεση των εισιτηρίων του φιλικού με τη Melbourne Victory ΕΔΩ ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ