ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τρέξιμο για στόπερ, σπριντ για εξτρέμ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-17 / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-17 / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όλοι οι εξτρέμ στον "αέρα", κανείς από τους στόπερ 100% σίγουρος, Καρίμ και... αν ως σημείο εκκίνησης στην θέση του φορ, οι αποφάσεις του Μαρτίνς για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Πώς δημιουργούνται τα δεδομένα στις μεταγραφικές προτεραιότητες του Ολυμπιακού.

Δεν χρειαζόταν το αποτέλεσμα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για να θέσει ο Ολυμπιακός τις μεταγραφικές του προτεραιότητες ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Δεν χρειαζόταν καν να εμφανίζεται, μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι, η πληροφορία που θέλει πολλά ερωτηματικά να συνοδεύουν την μικρή πιθανότητα συνεργασίας με τον Κέβιν Μιραλάς μετά τη λήξη του δανεισμού του από την Έβερτον.

Ούτως ή άλλως εδώ και αρκετό διάστημα στο Λιμάνι το είχαν πάρει απόφαση, ότι δεν πρόκειται να δώσουν το καλοκαίρι τα χρήματα που ονειρεύεται ο αγγλικός σύλλογος για τον Βέλγο. Για τον οποίο εξάλλου τα "ζαχαρωτά" δύσκολα θα βιαστούν να πάρουν αποφάσεις πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Όπως και να 'χει, το παιχνίδι της Ριζούπολης δεν ήταν αυτό που περίμενε ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός ως οργανισμός, προκειμένου να δημιουργήσουν τον μπούσουλα για τις αλλαγές του καλοκαιριού στο ρόστερ.

Στόπερ - κεντρικός μέσος - εξτρέμ και επιθετικός έχουν προτεραιότητα στο μεταγραφικό παζάρι. Όχι ότι δεν θα ενισχυθεί στις υπόλοιπες θέσεις ο Ολυμπιακός, αλλά αυτές επείγουν για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και το επικείμενο Μουντιάλ, που πάντα καθυστερεί την μεταγραφική δράση στο διάστημα διεξαγωγής του, αφού οι απανταχού ατζέντηδες δεν βιάζονται να σπρώξουν την πραμάτια τους, ευελπιστώντας σε μεγαλύτερα κέρδη και "ντόμινο" που καθορίζουν τις τιμές στην αγορά.

Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε γιατί στο Λιμάνι έχουν οριοθετήσει με αυτό τον τρόπο τις προτεραιότητες τους, εξετάζοντας τι ισχύει αυτή τη στιγμή ανάλογα τη θέση.

ΕΝΑΣ ΦΕΥΓΕΙ, ΚΑΝΕΙΣ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ!

Σισέ, Ένχελς, Νικολάου και Μποτία είναι η τετράδα των στόπερ που τελειώνει τη σεζόν για τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός διανύει τις τελευταίες μέρες του στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και ουδείς από τους άλλους τρεις μπορεί να θεωρείται σίγουρος για τη νέα σεζόν! Και αυτό έχει πρωτίστως να κάνει με το γεγονός ότι τόσο ο Σισέ, όσο και οι Ένχελς, Νικολάου βρίσκονται στην μεταγραφική λίστα συλλόγων της Ευρώπης.

Ο Σενεγαλέζος παρακολουθείται στενά από την Μπενφίκα αλλά και συλλόγους της Ligue 1, ο Ένχελς έχει πέραση σε Βέλγιο και Αγγλία (έστω κι αν μιλάμε για την Championship, που έχει κάποια "χοντρά πορτοφόλια"), ενώ ο Νικολάου συγκεντρώνει ενδιαφέρον από τη Γερμανία.

Όσο τραβηγμένο κι αν ακούγεται το σενάριο πώλησης και των τριών, ορθώς ο Ολυμπιακός κοιτάζει να κλείσει στόπερ όσο το δυνατόν γρηγορότερα του επιτρέψουν οι συνθήκες. Να θυμίσουμε ότι Ρισβάνης (μεγάλο φαβορί για επιστροφή), Γούτας, Βούκοβιτς παραμένουν παίκτες ερυθρόλευκης ιδιοκτησίας, ενώ η υπόθεση Λαΐφη είναι στο χέρι της Σταντάρ.

ΒΕΛΓΟΙ, ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ

Ανδρούτσος, Ρομαό, Μαρτίνς, Ταχτσίδης, Οτζίτζα και Ζιλέ είναι έξι κεντρικοί χαφ -έστω διαφορετικών ρόλων- που συναντά κανείς στο ρόστερ του Ολυμπιακού, με την έξοδο των Βέλγων να έχει δρομολογηθεί για το καλοκαίρι. Ο Καμαρά έχει ήδη αποκτηθεί από την Αζαξιό, Ζντιέλαρ και Λάτσι οδεύουν προς πώληση σε Παρτίζαν και Αζαξιό αντίστοιχα, ενώ επιστρέφει ο Σιώπης από τον δανεισμό του στον Πανιώνιο.

Είναι δεδομένο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα ζητήσει την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού μέσου ενόψει μεταγραφικής περιόδου, επομένως μοιάζει δύσκολο να παραμείνουν και οι έξι από τους Ανδρούτσο, Ρομαό, Μαρτίνς, Ταχτσίδη, Καμαρά και Σιώπη, καθώς επτά κεντρικοί μέσοι για δύο θέσεις είναι υπερβολικός αριθμός. Ο Αντρέ Μαρτίνς έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου και είναι υποψήφιος για έξοδο, ενώ ερώτημα αποτελεί τι θα αποφασίσει ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Καμαρά (αν μείνει στο ρόστερ ή θα φύγει δανεικός).

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Σεμπά, Πάρντο, Μάριν, Μιραλάς. Τέσσερις ακραίοι κυνηγοί που είναι όλοι από φευγάτοι έως εξαιρετικά αμφίβολοι για τη νέα αγωνιστική περίοδο! Ο Βραζιλιάνος έχει τεθεί εκτός ομάδας εδώ και εβδομάδες, ο Κολομβιανός δεν μπόρεσε ούτε φέτος να δικαιολογήσει τα 4,5 εκατ. ευρώ (!) που κόστισε η απόκτηση του από την Μπράγκα, ο Γερμανός σκέφτεται την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη (Σάλκε, Βόλσφμπουργκ), ενώ για τον Βέλγο τα είπαμε.

Μανθάτης και Γιαννιώτας είναι δανεικοί σε ΠΑΣ Γιάννινα και Βαγιαδολίδ αντίστοιχα, με λίγες πιθανότητες επιστροφής, αλλά όπως και να 'χει είναι ξεκάθαρο ότι στο Λιμάνι έχουν πολλή δουλειά ενόψει καλοκαιριού στις θέσεις των εξτρέμ.

ΚΑΡΙΜ ΚΑΙ ΑΝ...

Με Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς ως λύσεις στην κορυφή της επίθεσης κλείνει τη σεζόν ο Ολυμπιακός, με τον Βέργο να επιστρέφει τον Γενάρη από το δανεισμό στη Βάσας αλλά δίχως να έχει πάρει χρόνο συμμετοχής.

Το... φιάσκο με τον Εμενίκε θα λάβει τέλος όπως και να 'χει, ο Τζούρτζεβιτς θα φύγει (πιθανότατα δανεικός), ο Μάνος του ΟΦΗ είναι "κλεισμένος" και ο Βέλλιος στη διακριτική ευχέρεια των "ερυθρολεύκων". Και για τους δύο τελευταίους, όπως και τον Βέργο, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτός που θα αποφασίσει οριστικά.

Σίγουρος για του χρόνου μπορεί να θεωρηθεί μόνο ο Ανσαριφάρντ και αν... Ο Ιρανός διεθνής φορ θα παλέψει το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας με την εθνική του ομάδα και δύο - τρεις καλές εμφανίσεις μπορεί να φέρουν μνηστήρες στην πόρτα του Ολυμπιακού.

Σε μια τέτοια περίπτωση τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Συν το γεγονός ότι ο Φεζάλι είναι λογικό να αναζητήσει ένα τελευταίο (;) δυνατό συμβόλαιο για τον 28χρονο πελάτη του... Επομένως και εδώ μοιάζει αναγκαία η προσθήκη ενός τουλάχιστον επιθετικού, ικανού να δώσει ουσιαστικές λύσεις στο σκοράρισμα.

ΜΕ ΕΧΘΡΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Και γκολκίπερ θα αποκτηθεί (Γιαννιώτης για επιστροφή) και δεξί μπακ (πιθανή η πώληση του Ομάρ), ενδεχομένως και αριστερό. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει απέναντι του έναν σημαντικό εχθρό που είναι ο χρόνος.

Το ρόστερ δεδομένα θα υποστεί πολλές αλλαγές (πάνω από 50%), υπάρχει νέος προπονητής και οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο. Την ίδια στιγμή, το Παγκόσμιο Κύπελλο παραδοσιακά "φρενάρει" την αγορά όλο τον Ιούνιο.

Και στο Λιμάνι δεν έχουν την πολυτέλεια να σπαταλήσουν μέρες, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς θα χρειαστεί το νωρίτερο δυνατό το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για το "χτίσιμο" της ομάδας.

Το καλοκαίρι φαντάζει ιδιαίτερα ζόρικο για τους Πειραιώτες, που θα πρέπει να δείξουν ευελιξία και γρήγορα αντανακλαστικά στο μεταγραφικό μέτωπο, κερδίζοντας πρώτα τον χρόνο πριν επιχειρήσουν να κάνουν το ίδιο κόντρα στους αντιπάλους τους με το ξεκίνημα της σεζόν 2018-2019.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στο χειρουργείο ο Κούτρης, ώρα για τον Χατζισαφί
"Παρακολουθεί Μασούρα η Κοπεγχάγη"
Θολό το τοπίο για τον Μιραλάς ενόψει καλοκαιριού!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ