ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Transformer... Ολυμπιακός

Transformer... Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Από το χειρότερο ημίχρονο του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός μεταμορφώθηκε στην επανάληψη και πήρε μια νίκη... μισό τίτλο. Κακά τα ψέματα, αφού δεν γκέλαρε και τώρα η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, δύσκολα θα χάσει βαθμούς μέσα στην έδρα της. Το Sport24.gr αναλύει τα 7 καλά και τα 7 άσχημα που είδαμε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Ολυμπιακός έφτασε πιο κοντά από ποτέ στον... εφιάλτη της εντός έδρας γκέλας, βρήκε στον δρόμο του αρκετές αναποδιές, αλλά κατάφερε να τις ξεπεράσει. Κι όταν λέμε αναποδιές αναφερόμαστε τόσο στα λάθη των παικτών του, όσο και στην απόδοση των αντιπάλων.

Γενικότερα, οι Πειραιώτες δεν παρουσίασαν και το καλύτερό τους πρόσωπο. Για την ακρίβεια, εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου, πήραν το παιχνίδι για... πλάκα, υποτίμησαν τον αντίπαλό τους και παραλίγο να το πληρώσουν.

Κάπως έτσι, ξόδεψαν ένα ολόκληρο ημίχρονο, το οποίο σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως το χειρότερο τους την φετινή σεζόν, ενώ θα μπορούσαν να βρίσκονται και πίσω στο σκορ, αν ήταν λιγότερο τυχεροί. Για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν δημιουργήσε κάποια κλασική ευκαιρία (2 καλές στιγμές) για 45 λεπτά, αλλά κινδύνεψε δύο φορές να δεχτεί κάποιο τέρμα.

Και ενώ η απογοήτευση είχε κυριεύσει αρκετούς φιλάθλους του Ολυμπιακού, στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε ο πραγματικός Ολυμπιακός και καθάρισε έστω και δύσκολα το ματς. Ο κόσμος των "ερυθρολεύκων" μπορεί να αγχώθηκε, αλλά το ευχαριστήθηκε γιατί είδε το πιο συναρπαστικό ημίχρονο της Superleague και την ομάδα του να κατακτά τη νίκη, δείχνοντας περίσσιο πάθος.

Παρά το θετικό αποτέλεσμα πάντως, όσα είδαμε από τον Ολυμπιακό κόντρα στον Πανσερραϊκό δεν ήταν μόνο καλά, αλλά και αρκετές παραφωνίες. Πάμε να δούμε την θετική και την αρνητική πλευρά των "ερυθρολεύκων".

Τα θετικά:

1) Οι Πειραιώτες για πρώτη φορά στο "Καραϊσκάκη" χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή και το πέτυχαν με εμφατικό κιόλας τρόπο.

2) Ο Πάντελιτς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

3) Δυναμική επιστροφή Φετφατζίδη στις καλές εμφανίσεις. Κρίμα και άδικο που ήταν άτυχος και δεν κατάφερε να σκοράρει. Έκανε μια ντρίμπλα πάντως αλά... Ζιντάν

4) Τι να πούμε για τον Φουστέρ; Και στα χαφ που τον έβαλε ο Βαλβέρδε τα πήγε περίφημα. Από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα. Τα κάνει όλα, παίζει παντού και συμφέρει!

5) Θετικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Μοδέστο στα χαφ. Νομίζουμε πως στον χώρο του κέντρου παίζει καλύτερα από παντού.

6) Πόσο πολυτέλεια είναι να έχεις στον πάγκο έναν παίκτη σαν τον Ζαϊρί; Ο Μαροκινός είναι τρομερό όπλο και πραγματικά αξίζει να βρίσκεται στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Μπήκε με τον Πανσερραϊκό και ανέβασε επίπεδο τον Ολυμπιακό.

7) Όταν παίζεις μπροστά σε κόσμο που δεν σταματά το τραγούδι δευτερόλεπτο και σε παρασύρει σ' έναν τρελό ρυθμό, πως να μην πετύχεις την ανατροπή και να μην πάρεις τη νίκη; Απίστευτος ο κόσμος του Ολυμπιακού, του αξίζουν πολλά μπράβο και γι' αυτόν μίλησαν Βαλβέρδε και Ριέρα.

Τα αρνητικά:

1) Πόσα προβλήματα έχει στην ανάπτυξη ο Ολυμπιακός, όταν λείπει ο Ιμπαγάσα; Πολλά, είναι η απάντηση. Μπορεί οι Πειραιώτες να κερδίζουν έστω κι όταν απουσιάζει ο Αργεντινός, όμως χωρίς αυτόν είναι πραγματικά άλλη ομάδα και μοιάζουν να μην μπορούν να βρουν τρόπους να επιτεθούν. Έλειψε ο... μαέστρος!

2) Τοροσίδης και Μανιάτης δεν μπορούσαν να παίξουν και ο Γκαλίτσιος πήρε άλλη μια ευκαιρία. Τελικά αυτό που κατάφερε, ήταν να αποδείξει σε όλους πως δεν κάνει για τον Ολυμπιακό. Σκληρό, αλλά έτσι είναι...

3) Ο Πάρντο δεν ήταν σε καλή μέρα. Έκανε κάποια λάθη, όμως τελικά η ομάδα του δεν το πλήρωσε. Ίσως η χειρότερη εμφάνιση του Πάρντο την φετινή σεζόν, αλλά σίγουρα ήταν μια κακή παρένθεση.

4) Σε κακή μέρα ήταν και ο Γιάννης Ποτουρίδης. Αυτή την φορά ο νεαρός αμυντικός δεν τα κατάφερε να ανταποκριθεί, έκανε το πέναλτι, όμως δεν μπορεί πάντα να είναι άριστος. Το ευχάριστο είναι όπως δήλωσε και ο ίδιος πως δεν θα το πάρει από κάτω, καθώς είναι σκληρός. Δεν θα τον κρίνουμε από ένα ματς.

5) Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού είχε πάντως κακή απόδοση. Ανεξάρτητα από Γκαλίτσιο και Ποτουρίδη, γενικά η λειτουργία της οπισθοφυλακής των "ερυθρολεύκων" είχε προβλήματα.

6) Ο Ριέρα μπορεί να πέτυχε δύο γκολ (από πέναλτι και εκτέλεση φάουλ), όμως και πάλι ήταν μέτριος. Προσπάθησε, έδωσε μάχες, αλλά δεν του βγήκε το παιχνίδι.

7) Ο Ραούλ Μπράβο δεν ήταν κακός, αλλά βρήκε τον μπελά του από τον Γιώργο Γεωργιάδη. Ο νεαρός επιθετικός που βρίσκεται στην "ερυθρόλευκη" μεταγραφική λίστα, εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε έκανε... ζημιά στον Ισπανό αριστεροπόδαρο. Στο 1-2 μάλιστα, ο Ραούλ Μπράβο έχει την μεγαλύτερη ευθύνη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ