ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τι θα γίνει στον Ολυμπιακό με τα συμβόλαια που λήγουν

Τι θα γίνει στον Ολυμπιακό με τα συμβόλαια που λήγουν
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το story των 8 παικτών που έχουν συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνη και είναι αμφίβολο αν θα μείνουν ή όχι στον Πειραιά. Ποιοι αξίζουν μια θέση και ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες παραμονής.

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά 8 περιπτώσεις παικτών που τα συμβόλαιά τους λήγουν το καλοκαίρι, έχουν την υποχρεώση να τακτοποιήσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Κι όταν γράφουμε να τακτοποιήσουν δεν εννοούμε απαραίτητα να τους κρατήσουν στην ομάδα, αλλά να δουν τι θα κάνουν σχετικά με το ρόστερ.

Το... κακό για τους ανθρώπους της Πειραϊκής ΠΑΕ είναι πως πρόκειται για ποδοσφαιριστές βασικούς, οι οποίοι τράβηξαν το κουπί κατά τη διάρκεια της σεζόν και αποδείχθηκαν απαραίτητοι. Με λίγα λόγια ήταν από τους πρωταγωνιστές της φετινής επιτυχημένης χρονιάς.

Όπως καταλαβαίνετε, στο Λιμάνι θα έχουν πολλή δουλειά το επόμενο διάστημα, αφού πρόκειται για 8 ποδοσφαιριστές και σε περίπτωση που δεν τους διατηρήσουν στην ομάδα, θα χρειαστεί να τους αντικαταστήσουν.

Πολλοί απ' αυτούς μάλιστα, είναι δανεικοί με υψηλή ρήτρα στην οψιόν αγοράς και θα χρειαστούν σκληρά παζάρια, αν φυσικά οι "ερυθρόλευκοι" αποφασίσουν να τους κρατήσουν στην ομάδα. Γενικότερα είναι μια κατάσταση μπερδεμένη και πολλά θα εξαρτηθούν και από την παραμονή ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε. Δύσκολο και κουραστικό καλοκαίρι για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Κι αφού η χρονιά έχει τελειώσει και απομένει μονάχα ο τελικός του Κυπέλλου, το Sport24.gr όπως και οι περισσότεροι φίλαθλοι έχουν σχηματίσει εικόνα για τον κάθε παίκτη και είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να κρίνουμε ποιος πρέπει να μείνει και ποιος όχι. Με κριτήριο φυσικά τα όσα έχει προσφέρει...

Φρανσουά Μοδέστο (37 συμμετοχές - 3 γκολ)

Η φετινή χρονιά δεν μοιάζει τόσο με την περσινή για τον Κορσικανό, αφού μπορεί να έχει περισσότερες συμμετοχές (37 αντί για 31) και τα ίδια γκολ (3), όμως αρκετές φορές αγωνίστηκε για λίγα λεπτά ως αλλαγή. Γενικότερα δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Ισπανός τεχνικός ανακάλυψε πως ο Μανιάτης είναι ό,τι ψάχνει κάθε προπονητής για τα χαφ της ομάδας του.

Ο Έλληνας μέσος "έκλεψε" τη θέση του Μοδέστο και εκείνος έπαιζε όποτε υπήρχε πρόβλημα απουσίας στα χαφ ή στα μπακ, ενώ στις τελευταίες του εμφανίσεις δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Φυσικά κανείς δεν ξεχνά την εξαιρετική του παρουσία στην Μασσαλία δίπλα στον Μανιάτη, αλλά και τα γκολ που πέτυχε στο "Καραϊσκάκης' κόντρα στην Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ.

Συνολικά πάντως, αυτή δεν ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον Κορσικανό, όμως επειδή είναι πολυθεσίτης και προσφέρει σημαντικές λύσεις από τον πάγκο, καλό θα ήταν να μείνει στον Πειραιά. Το θέμα βέβαια είναι, να μην έχει πρόβλημα όταν θα κάθεται στον πάγκο και φυσικά να δεχτεί τη μείωση στο συμβόλαιό του, που πιθανότατα θα του γίνει.

Όλοφ Μέλμπεργκ (33 συμμετοχές - 3 γκολ)

Τι να πρωτογράψεις γι' αυτόν τον παίκτη; Από τη λίστα με τους 8 ποδοσφαιριστές, δίχως να θέλουμε να αδικήσουμε τους υπόλοιπους, είναι αυτός που δεν τίθεται ερώτημα για το αν πρέπει να μείνει. Σαφώς και πρέπει να είναι και την επόμενη ή και ακόμη καλύτερα και τις επόμενες σεζόν στον Πειραιά.

Έκανε καλύτερο τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, είναι ο μεγάλος ηγέτης της "ερυθρόλευκης" άμυνας, είναι ακούραστος και παρά τα 35 του χρόνια συνεχίζει να κάνει προπονήσεις με σκοπό να βελτιώνεται και τέλος, είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Σίγουρα, ο καλύτερος αμυντικός που έχουμε δει με την ερυθρόλευκη φανέλα!

Θέλετε και κάτι άλλο για να πειστείτε πως ο Σουηδός άσος πρέπει να παραμείνει κάτοικος Πειραιά; Στον Ολυμπιακό έχει παίξει 103 ματς και έχει σημειώσει 9 γκολ. Για τους "ερυθρόλευκους" θα είναι ευτύχημα να φτάσει τις 200 συμμετοχές. Μένει να δούμε αν θέλει να μείνει και ο ίδιος...

Ιβάν Μαρκάνο (38 συμμετοχές - 4 γκολ)

Ήρθε στον Ολυμπιακό με την... ρετσινιά πως είναι αγαπημένο παιδί του Ερνέστο Βαλβέρδε κι αυτό αποδείχτηκε καταστροφικό για τον ίδιο, αφού αμφισβητήθηκε πολύ από τον κόσμο και χρειάστηκε να περάσει καιρός για να πειστούν οι φίλαθλοι πως δεν παίζει με "μέσο".

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν έπειθε με τις εμφανίσεις του, έψαχνε να βρει τον καλό του εαυτό, όμως ο Ισπανός τεχνικός επέμενε να τον χρησιμοποιεί γιατί πίστευε στις ικανότητές του. Και τελικά δικαιώθηκε...

Ο 25χρονος άσος, έδωσε πολλές λύσεις κατά τη διάρκειας της χρονιάς, τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και αριστερά, αποδεικνύοντας πως είναι ένας ποδοσφαιριστής-εργαλείο. Συνολικά φέτος, αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια πέτυχε 4 γκολ και έβγαλε τρεις ασίστ.

Ο Ιβάν Μαρκάνο αποκτήθηκε δανεικός για έναν χρόνο από την Βιγιαρεάλ, ενώ δεν υπάρχει οψιόν αγοράς ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάτι που σημαίνει πως αν ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει θα πρέπει να συζητήσει με τα "κίτρινα υποβρύχια". Η παραμονή του θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Βαλβέρδε, αλλά κυρίως από τις οικονομικές απαιτήσεις των Ισπανών. Επειδή είναι 25 χρονών και πλέον ξέρει τι σημαίνει Ολυμπιακός, το καλύτερο θα ήταν να μείνει...

Πάμπλο Ορμπάιθ (33 συμμετοχές - 1 γκολ)

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό έπειτα από προσωπική εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε και γι' αυτό το λόγο, αμφισβητήθηκε έντονα στην αρχή της σεζόν (όπως και ο Μαρκάνο). Οι εμφανίσεις όμως του Πάμπλο Ορμπάιθ, δεν έδωσαν την ευκαιρία σ' όσους τον χαρακτήριζαν "νέο Ουρτάδο" να συνεχίσουν την άδικη κριτική τους.

Ο Βάσκος μέσος, βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό που είχε χάσει στην Αθλέτικ τη περασμένη σεζόν και ήταν αναπόσπαστο κομμάτι στην ενδεκάδα των Πειραιωτών. Με τον 33χρονο χαφ, ο Ολυμπιακός είχε μια σιγουριά στη μεσαία γραμμή τόσο σ' ό,τι αφορά στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στο δημιουργικό, αφού οι μπαλιές του είναι... διαβήτης.

Η συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι μονάχα για ένα χρόνο, ενώ δεν υπάρχει οψιόν αγοράς. Άλλωστε ο ίδιος, πιθανότατα να θέλει να τελειώσει την καριέρα του στην αγαπημένη του ομάδα. Εκεί, όπου πέρασε όλη του την ποδοσφαιρική ζωή, εκεί όπου αναδείχθηκε, εκεί όπου είναι το σπίτι του, εκεί όπου αποθεώθηκε. Η παραμονή ή όχι, του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Λιμάνι θα παίξει σίγουρα ρόλο στην απόφαση του Ορμπάιθ, όμως ακόμη και να μείνει ο Ισπανός τεχνικός, είναι πιθανόν ο Βάσκος να επιστρέψει... σπίτι του. Αν ήταν στο χέρι της διοίκησης, θα ήταν καλό να μείνει για ένα χρόνο ακόμη, αλλά και να μην τα καταφέρει, δεν θα χαθεί ο κόσμος...

Ζαν Μακούν (27 συμμετοχές - 2γκολ)

Το θέμα της παραμονής του Ζαν Μακούν στο Λιμάνι είναι καθαρά οικονομικό. Πρόθεση και της διοίκησης και του ίδιου, είναι να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, όμως υπάρχει το αγκάθι της ρήτρας και οι προθέσεις-απαιτήσεις της Άστον Βίλα.

Ο Καμερουνέζος δεν πραγματοποίησε καλό ξεκίνημα με τα "ερυθρόλευκα" και χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να δείξει το καλό του πρόσωπο, ενώ ταλαιπωρήθηκε επίσης από τραυματισμούς, που έκαναν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Όσο περνούσε ο καιρός όμως, ο 29χρονος άσος ήταν και καλύτερος και έδωσε σημαντικές λύσεις στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών όποτε τον χρειάστηκαν. Σε καμία περίπτωση δεν είναι καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, αφού το δυνατό του σημείο είναι η δημιουργία παιχνιδιού και το passing game, όμως όπως και να το κάνουμε είναι ένας από τους παίκτες που χρειάζεται ο Ολυμπιακός.

Η οψιόν αγοράς είναι στα 4.000.000 ευρώ, όμως οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να πέσει κοντά στα 2.000.000 ευρώ, κάτι που μπορεί να γίνει, με βάση την επιθυμία του Μακούν να μείνει και την παραμονή του ΜακΛις στον πάγκο της αγγλικής ομάδας. Αναμένονται σκληρά παζάρια...

Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς (9 συμμετοχές - 1γκολ)

Ο Τούρκος διεθνής ήταν ένα από τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού τον Γενάρη, καθώς αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες από την Γαλατάσαραϊ. Πρόκειται για ένα δυνατό όνομα, όμως στον Πειραιά δεν έδειξε ή τουλάχιστον δεν πρόλαβε να δείξει τις αρετές του.

Σε καμία περίπτωση δεν γράφουμε πως δεν είναι καλός ποδοσφαιριστής, όμως δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε την ομάδα και δεν έχει πείσει πως ο Ολυμπιακός αξίζει να δώσει 2.000.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του από τον τούρκικο σύλλογο.

Αν τα χρήματα ήταν λιγότερα ή αν οι ιθύνοντες της Γαλατάσαραϊ ρίξουν κατά πολύ τις απαιτήσεις τους, τότε μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν. Ο ίδιος μοιάζει θετικός στο να μείνει, έστω κι αν... εκνευριζόταν με τον εαυτό του όταν κάποιες φορές δεν έπαιζε, αλλά εξαρτάται από τον Ολυμπιακό και δεν ξέρουμε κατά πόσο οι Πειραιώτες θέλουν να τον κρατήσουν. Μια καλή λύση ήταν να μείνει δανεικός για ακόμη ένα έτος, προκειμένου να έχει τον χρόνο να δείξει αν κάνει ή όχι...

Αριέλ Ιμπαγάσα (24 συμμετοχές - 9 ασίστ)

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν... Η απόφαση για το αν πρέπει να παραμείνει ή όχι ο Αριέλ Ιμπαγάσα, δεν μπορεί να παρθεί τόσο εύκολα κι ούτε από τη μια στιγμή στην άλλη. Από τη μια, ο Αργεντινός έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα, όμως απ' την άλλη έχει μεγαλώσει και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Την περσινή χρονιά που ο Ολυμπιακός είχε μονάχα υποχρεώσεις στην Ελλάδα, ο 36χρονος άσος έπαιξε σε 29 παιχνίδια, ενώ φέτος που έπαιξε και σε Champions League και σε Europa League, ο Αργεντινός αγωνίστηκε μόλις σε 24 αγώνες. Αυτό είναι ένα δείγμα πως οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να βοηθήσει όσο θα μπορούσε την ομάδα του.

Το ότι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, το ότι είναι ο μαέστρος του Ολυμπιακού και ξέρει να δημιουργεί παιχνίδι όσο κανείς άλλος, το ότι πρόλαβε να μοιράσει 9 ασίστ αυτή τη σεζόν, δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Ο καλός και υγιής Αριέλ δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον και μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, έχει φτάσει 36 χρονών, φέτος είχε πολλούς τραυματισμούς και την επόμενη σεζόν πιθανότατα να έχει εξίσου πολλά προβλήματα. Ίσως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει παρακάτω και να αγοράσει έναν παρόμοιο ποδοσφαιριστή και σε καλύτερη ηλικία που θα έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Και να μείνει βέβαια, θα είναι μια σπουδαία λύση. Είπαμε, δύσκολη απόφαση!

Μάρκο Πάντελιτς (18 συμμετοχές - 16 γκολ)

Κλείνουμε το συγκεκριμένο θέμα, μ' έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται μόλις δύο χρόνια στην ομάδα, όμως είναι σαν να παίζει μια δεκαετία και έχει δεθεί τόσο με τον κόσμο, όσο και συνολικά με τον σύλλογο. Ο λόγος φυσικά για τον Μάρκο Πάντελιτς...

Ο Σέρβος άσος, ένιωσε από την πρώτη στιγμή σαν στο σπίτι του στον Πειραιά και όση αγάπη έδωσε, πολύ περισσότερη έχει πάρει από τους φιλάθλους. Είναι δεινός σκόρερ και το σημαντικότερο είναι πως δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα στα αποδυτήρια, παρά το γεγονός πως δεν ήταν στα αρχικά πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Πόσο συχνά βρίσκεις έναν επιτυχημένο ποδοσφαιριστή, που δέχεται αδιαμαρτύρητα να κάτσει στον πάγκο και μάλιστα χαίρεται κάθε επιτυχία της ομάδας ακόμη κι αν δεν συμμετέχει ο ίδιος; Σπάνια...

Τη φετινή χρονιά πρόλαβε να παίξει 18 παιχνίδια, πετυχαίνοντας μάλιστα 16 γκολ, όμως η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, αφού υπέστη κάταγμα και έμεινε εκτός δράσης από τις 17 Φλεβάρη μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε σέρβικα ΜΜΕ, έχει συμφωνήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παραμείνει κι αυτό σίγουρα χαροποιεί τους φιλάθλους της ομάδας, αφού θα υπάρχει στο ρόστερ μια μηχανή του γκολ, που μάλιστα δεν δημιουργεί προβλήματα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ