ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τι σημαίνει η απόφαση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Τι σημαίνει η απόφαση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει τι ακριβώς σημαίνει η σημερινή (18/6) απόφαση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και συγκεκριμένα η απαγόρευση ενασχόλησης με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Ολυμπιακού.

Μετά την επτάωρη απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι που σχετίζονται με την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Από κοινού με τον εισαγγελέα πήραν αποφάσεις που βάζουν "φρένο" στην δραστηριότητά του σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την ΠΑΕ, ενώ καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ελευθέρας του.

Κατ' αρχάς, καλείται να πληρώσει 200.000 ευρώ ως εγγύηση για να μείνει ελεύθερος, ενώ είναι ο μοναδικός που του επιβλήθηκε η ποινή να πηγαίνει κάθε 15 ημέρες σε αστυνομικό τμήμα, γλιτώνοντας την απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Από 'κει και πέρα, υπάρχει το κομμάτι της απαγόρευσης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Πλέον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορεί να συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά των "ερυθρολεύκων", δηλαδή δεν μπορεί να ασκεί διοίκηση και πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από την θέση του προέδρου και να τρέξει τις διαδικασίες για την διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία της ΠΑΕ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παράλληλα, δεν μπορεί να μετέχει ούτε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ή να εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό στη Super League. Εν ολίγοις, δεν μπορεί να εμπλέκεται ενεργά σε ό,τι έχει να κάνει με το άθλημα.

Αντίθετα δεν πρέπει να συνδέεται η συγκεκριμένη απόφαση με την κατοχή μετοχών του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς δεν έχει σχέση με περιουσιακά στοιχεία, αλλά μόνο με διοικητικά ζητήματα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι παραμένει μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών, δεν επηρεάζεται το μετοχολόγιο μετά την σημερινή απόφαση.

Τέλος, ως φίλαθλος μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει στα γήπεδα, καθώς δεν του έχει αφαιρεθεί η φίλαθλη ιδιότητα. Άρα, μπορεί να δίνει κανονικά το παρών στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" ή σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θυμίζουμε ότι στους Γιώργο Σαρρή και Θεόδωρο Κουρίδη υπήρξε απόφαση 50.000 ευρώ ως εγγύηση, αλλά με την διαφορά ότι σε αυτούς απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα. Εν ολίγοις, μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να πηγαίνει στο εξωτερικό για τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, απλά δυο φορές το μήνα θα πρέπει υποχρεωτικά να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα.

Θυμίζουμε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

1.Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
2.Απάτη κατά συνατουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ.
3.Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.
4.Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
5.Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης (άρθρα 13στοιχ.στ, 26 παρ.1.εδ.α, 27, 42 παρ.1, 45, 46 παρ.1στοιχ.α, 94, 98, 187 παρ.1,3, 270στοιχ.β, 385 παρ.1στοιχ.β ΠΚ και 132 παρ.1,4 Ν. 2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με άρθρο 78 παρ.6 Ν. 3057/2002 και αντικ. με άρθρο 13 Ν. 4049/2012).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ