ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για Μαρινάκη

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για Μαρινάκη
Μαρινάκης Ευελπίδων 580 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο εισαγγελέας και ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς αποφάσισαν την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καλείται να πληρώσει 200.000 ευρώ ως εγγύηση για να μείνει ελεύθερος και πρέπει να δίνει το παρών κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα.

Απολογία-μαμούθ επτά ωρών είχε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, στο γραφείο του στην Ευελπίδων. Αμέσως μετά το τέλος της, ο εισαγγελέας από κοινού με τον κ. Ανδρεάδη έβγαλαν την απόφαση για τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών.

Όλες οι εξελίξεις στην Ευελπίδων

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν απαγόρευση οποιασδήποτε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ο κ. Μαρινάκης καλείται να πληρώσει εγγύηση 200.000 ευρώ για να μείνει ελεύθερος και επίσης είναι υποχρεωμένος κάθε 15 ημέρες να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα και πρέπει να είναι ειπωθεί πως είναι ο μοναδικός στον οποίο επιβλήθηκε κάτι τέτοιο.

Έξω από την Ευελπίδων βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, ο διευθύνων σύμβουλος των "ερυθρολεύκων, Γιάννης Βρέντζος και ο 5ος αντιπρόεδρος, Τάκης Αγραφιώτης. Παράλληλα, βρέθηκαν και ορισμένοι φίλοι του Ολυμπιακού.

Πλέον, από 'δω και πέρα μένει να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς δεν μπορεί ο ίδιος να συμμετέχει σε οτιδήποτε αφορά τις δραστηριότητες της ομάδας και να ασκεί διοίκηση, με το όνομα του Γιάννη Βρέντζου να προβάλει ως το επικρατέστερο για την διάδοχη κατάσταση. Είναι δεδομένο ότι άμεσα θα υπάρξει κινητικότητα για την "επόμενη μέρα" στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Θυμίζουμε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

1.Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
2.Απάτη κατά συνατουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ.
3.Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.
4.Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
5.Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης (άρθρα 13στοιχ.στ, 26 παρ.1.εδ.α, 27, 42 παρ.1, 45, 46 παρ.1στοιχ.α, 94, 98, 187 παρ.1,3, 270στοιχ.β, 385 παρ.1στοιχ.β ΠΚ και 132 παρ.1,4 Ν. 2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με άρθρο 78 παρ.6 Ν. 3057/2002 και αντικ. με άρθρο 13 Ν. 4049/2012).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ