ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τακτική και τελειώματα

Τακτική και τελειώματα
INTIME SPORTS

Ασκήσεις σε αμυντική και επιθετική λειτουργία, αλλά και σε τελειώματα φάσεων είχε η απογευματινή προπόνηση στο Ζέεφελντ. Διάστρεμμα ο Γιαταμπαρέ.

Η τρίτη και τελευταία προπόνηση της ημέρας ήταν αυτή το απόγευμα της Δευτέρας (14/7) για τους παίκτες του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ. Το βάρος έπεσε σε ασκήσεις για την αμυντική και την επιθετική λειτουργία, αλλά και σε αυτές που αφορούσαν τα τελειώματα φάσεων.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Γιώργος Περπερίδης

Η προπόνηση ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρηση εξαιτίας ενός βίντεο που ήθελαν να γυρίσουν οι "ερυθρόλευκοι" στο γήπεδο και αφορούσε ένα μήνυμα για την UNICEF.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ζέσταμα και διατάσεις, ενώ ακολούθησε μια σύνθετη μορφή κορόιδου. Στην συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Το ένα εκτελούσε μια άσκηση που αφορούσε κυκλοφορία της μπάλας με ένα κοντρόλ και πάσα, όπου ο τελικός αποδέκτης της μπάλας τελείωνε την φάση σε μικρή εστία.

Το άλλο γκρουπ, η άσκηση αφορούσε την ανάπτυξη με πάσα από τον άξονα στο πλάι και τον αποδέκτη της μπάλας να τελειώνει την φάση ή να την γυρίζει στην περιοχή αν υπήρχε συμπαίκτης σε καλύτερη θέση. Υπό τις συνεχείς οδηγίες του Μίτσελ συνεχίστηκε το πρόγραμμα.

Τακτική και τελειώματα
INTIME SPORTS

Αυτή την φορά δημιουργήθηκε ένα μεγάλο τετράγωνο με κώνους και έξι παίκτες έξω από αυτό που λειτουργούσαν σαν μπαλαντέρ για την κυκλοφορία της μπάλας. Στόχος οι αλλαγές παιχνιδιού και οι παίκτες μέσα στο τετράγωνο είχαν πρωτίστως υποστηρικτικό ρόλο.

Οι παίκτες χωρίστηκαν ξανά σε δύο γκρουπ. Ένα που εκτελούσε άσκηση αμυντικής συμπεριφοράς με έξι παίκτες (4 της άμυνας και οι 2 κεντρικοί μέσοι), όπου στόχος ήταν οι σωστές τοποθετήσεις, η αποτελεσματική απομάκρυνση της μπάλας και να βγει γρήγορα ψηλά όλη η εξάδα.

Το δεύτερο γκρουπ είχε να κάνει με την επιθετική συμπεριφορά της ομάδας και την ανάπτυξη από το πλάι, πριν η μπάλα γυρίσει στον άξονα για να τελειώσει με γκολ η φάση. Ακολούθησε μορφή διπλού με περιορισμούς.

Χουτεσιώτης, Σαλίνο, Βούρος, Σιόβας, Λυκογιάννης, Ντοσεβί, Γιαταμπαρέ, Κασάμι, Γκαζαριάν, Σαβιόλα, Βέργος ήταν οι μπλε, και Μέγκιερι, Ελαμπντελαουί, Αβραάμ, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μπουχαλάκης, Βλαχοδήμος, Κολοβός, Φουστέρ και Διαμαντάκος οι κίτρινοι.

Υπήρχε μια πεντάδα παικτών που έμπαινε στο διπλό σχεδόν κάθε δύο φάσεις, με τις αλλαγές να έχουν σταθερή συχνότητα ανεξαρτήτως ομάδας. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Λυκογιάννης από προσπάθεια του Βέργου.

Ξανά δίτερμα στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης και πάλι με περιορισμούς που αφορούσαν 3 ζώνες στην μεσοεπιθετική γραμμή και συγκεκριμένες οδηγίες του Μίτσελ για το πως θέλει τις κινήσεις των παικτών σε κάθε ζώνη.

Ατομικό στο ξενοδοχείο ο Τσόρι, διάστρεμμα ο Γιαταμπαρέ

Ο Τσόρι Ντομίνγκες έμεινε στο ξενοδοχείο και δεν ακολούθησε το απογευματινό πρόγραμμα της ομάδας. Ο Αργεντίνος έβγαλε κόπωση στον μακρό προσαγωγό του δεξιού του ποδιού και προτιμήθηκε να μείνει στο ξενοδοχείο και να κάνει ατομικό πρόγραμμα με γυμναστήριο, πισίνα και θεραπεία.

Ο Γιαταμπαρέ έπαθε διάστρεμμα σε μια φάση που γλίστρησε και το πόδι του έμεινε πίσω. Το ιατρικό τιμ έσπευσε κοντά του και μετά το ψυκτικό ο γιατρός της ομάδας κοίταξε τον αριστερό αστράγαλο του Γιαταμπαρέ προκειμένου να βεβαιωθεί πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Τοποθετήθηκε πάγος στο πόδι του παίκτη, ο τραυματισμός δεν εμπνέει ανησυχία και θα επανεκτιμηθεί την Τρίτη (15/7).

Τακτική και τελειώματα
INTIME SPORTS
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ