ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα συν και πλην από την πώληση Μήτρογλου

Τα συν και πλην από την πώληση Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην Premier League για λογαριασμό της Φούλαμ. Τι κερδίζουν και τι χάνουν οι Πειραιώτες με την αποχώρηση του Έλληνα διεθνή φορ.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η πώληση του Κώστα Μήτρογλου στην Φούλαμ.

Οι προοπτικές που απλώνονται στα πόδια του Έλληνα διεθνή επιθετικού μέσω της συμμετοχής του στο αγγλικό πρωτάθλημα με την φανέλα των "Cottagers", είναι μια πρόκληση που δεν μπορούσε να αρνηθεί ο 25χρονος άσος καθώς επιθυμεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο κορυφαίο επίπεδο.

Τι χάνει λοιπόν ο Ολυμπιακός βλέποντας τον Μήτρογλου να φεύγει για την Premier League; Τι παίρνει μαζί του φεύγοντας ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής;

Η προφανής απάντηση έχει να κάνει με την σχέση πάθους που έχει ο "πιστολέρο" με τα αντίπαλα δίχτυα. Παίκτης που έβλεπε το τέρμα σαν... στρέμματα οικοπέδου. Σίγουρα η σπάνια αίσθηση του γκολ που έχει ο Μήτρογλου είναι δύσκολο να αντικατασταθεί απλά και μόνο με την προσθήκη ενός ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό του. Θα χρειαστεί ομαδική προσπάθεια.

Πέραν αυτού, με την παρουσία του στην ενδεκάδα, η αντίπαλη άμυνα είχε στραμμένη την προσοχή της επάνω του. Μοιραία οι μεσοεπιθετικοί παίκτες μπορούσαν να βρουν περισσότερους κενούς χώρους στο γήπεδο και να απειλήσουν εμμέσως (με κάποια ασίστ) ή ευθέως (σκοράροντας). Ο Μήτρογλου και μόνο σαν οντότητα στον αγωνιστικό χώρο, εξασφάλιζε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και πεδίων δράσης στους συμπαίκτες του.

Την φετινή σεζόν ο Έλληνας διεθνής στράικερ είχε βελτιώσει αισθητά τις αδυναμίες του, που κυρίως αφορούσαν την κίνηση του δίχως την μπάλα και έξω από την περιοχή, όπως και την ουσιαστική συμμετοχή του στην επιθετική ανάπτυξη και δημιουργία.

Πλέον μπορούσε κάποιος να διακρίνει το γεγονός πως έβγαινε συχνά έξω από το "κουτί", έδινε στηρίγματα στους μέσους για την κυκλοφορία της μπάλας και έσπαγε την μπάλα στους ακραίους κυνηγούς είτε στο πλάτος του γηπέδου, είτε στις διαγώνιες κινήσεις τους προς την μεγάλη περιοχή.

Η σωματοδομή του του έδινε την ευχέρεια να παίρνει καλές θέσεις εντός περιοχής, βάζοντας πλάτη τους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ το γεγονός πως μπορούσε να χρησιμοποιήσει με την ίδια -σχεδόν- αποτελεσματικότητα και τα δύο του πόδια έκανε εξαιρετικά απρόβλεπτο το στοιχείο της εκτέλεσης.

Πράγματι, ο Κώστας Μήτρογλου ήταν το σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ολυμπιακού και ο παίκτης που μπορούσαν οι Πειραιώτες να ακουμπήσουν με ασφάλεια την μπάλα στο final third του γηπέδου.

Οι "ερυθρόλευκοι" είναι κοντά στο να εξασφαλίσουν ένα αστρονομικό ποσό για τα ελληνικά δεδομένα, βάζοντας στα ταμεία τους περί τα 15 εκ. ευρώ για την πώληση του Έλληνα διεθνή φορ στην Φούλαμ. Αυτό θα είναι το -τεράστιο πράγματι- κέρδος του.

Τι θα χάσουν; Έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά που αναλύσαμε παραπάνω και όσα πρόσφερε στο γήπεδο. Αν θα μπορέσει να αντικατασταθεί επάξια είναι κάτι που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμη και θα αποδειχθεί στην πορεία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ