ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα εύκολα πρωταθλήματα, εύκολα χάνονται

Τα εύκολα πρωταθλήματα, εύκολα χάνονται
INTIME SPORTS

Μετά από μεγάλο διάστημα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας κι αυτό γεμίζει με περισσότερες ευθύνες τους Πειραιώτες. Το Sport24.gr αναλύει τι δεν πρέπει να κάνουν οι "ερυθρόλευκοι" και τι -σωστά- έκαναν στο "Γεντί Κουλέ".

"Ερυθρόλευκη" ήταν η Κυριακή που μας πέρασε, αφού ο Ολυμπιακός όχι μόνο έκανε το καθήκον του, περνώντας δίχως δυσκολία από την Κρήτη και την καυτή έδρα του ΟΦΗ (0-2) , αλλά ανέβηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ .

Και μέσα σ' όλα αυτά, βάλτε πως σκόραραν δύο παίκτες που δεν το είχαν ξανακάνει φέτος (Χολέμπας και Καζίμ), ενώ δύο από τους δανεικούς (Μήτρογλου, Σουμπίνιο) συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και να πετυχαίνουν γκολ.

Όλα μοιάζουν καλά λοιπόν για την ομάδα του Πειραιά, που κρατά πλέον τη τύχη του πρωταθλήματος στα χέρια της. Από τη στιγμή που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, κανείς δεν μπορεί να της στερήσει τον τίτλο, εκτός από τον εαυτό της και τα στραβοπατήματά της.

Κακά τα ψέματα, όσο δύσκολα έγινε πρώτος ο Ολυμπιακός, τόσο εύκολα μπορεί να πέσει και πάλι από την κορυφή. Άλλωστε, αυτό το πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε πολύ εύκολο πριν ξεκινήσει και είδαμε όλοι πως έχει εξελιχθεί μετά από 23 αγωνιστικές. Ίσως είναι από τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών για τους "ερυθρολεύκους".

Το μυστικό λοιπόν είναι να μην... χαλαρώσουν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε με το +1 και να συνεχίσουν με την ίδια δίψα και πάθος για τη νίκη σε κάθε ματς. Ό,τι συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια, πρέπει να συμβεί και στα αμέσως επόμενα. Ο Ολυμπιακός δηλαδή, να συνεχίζει να παίζει σαν να είναι με την πλάτη στο τοίχο και σαν να μην υπάρχει αύριο.

Τα λάθη που έγιναν μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, δεν πρέπει να επαναληφθούν γιατί οι εναλλαγές στην βαθμολογία είναι συχνές, όμως ούτε οι μεν, ούτε οι δε μπορούν να κάνουν συνέχεια... δώρα. Σοβαρότητα λοιπόν χρειάζεται και σε καμία περίπτωση εφησυχασμός. Η άποψη του Βαγγέλη Μαρινάκη πως: "το πρωτάθλημα τώρα ξεκινά", τα λέει όλα. Είπαμε, τα εύκολα (θεωρητικά) πρωταθλήματα, εύκολα χάνονται (στην πράξη).

Οι... ήρωες της Κρήτης

Σ' ότι αφορά στο ματς της Κρήτης και το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το μεγάλο όπλο των "ερυθρολεύκων" ήταν η μεσαία γραμμή. Όσοι παίκτες αγωνίστηκαν στον άξονα ήταν πραγματικά εξαιρετικοί, πήραν από τα πρώτα λεπτά την κυριαρχία και αφού η μάχη του κέντρου έγινε "ερυθρόλευκη", τότε ήταν λογικό να πάνε οι τρεις βαθμοί στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο Πάμπλο Ορμπάιθ (ο οποίος δέχτηκε επίθεση από οπαδό του ΟΦΗ) έτρεξε αρκετά και έκοψε τις περισσότερες επιθέσεις των γηπεδούχων κάνοντας τη γνωστή αθόρυβη δουλειά, ο Μακούν ήταν σούπερ κινητικός και μοίραζε με τη μια την μπάλα, ενώ και ο Ιμπαγάσα ήταν μαέστρος και "έφτιαχνε" παιχνίδι.

Έτσι λοιπόν, μπορεί MVP να ήταν ο Χοσέ Χολέμπας, όμως υπήρχαν κι άλλοι παίκτες που είχαν πολύ καλή απόδοση. Εκτός από τους προαναφερθέντες, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Τζαμέλ Αμπντούν, καθώς δεν κρύφτηκε, πήρε πολλές επιθέσεις και έβγαλε την ασίστ στο δεύτερο γκολ, ενώ και ο Καζίμ-Ρίτσαρντς σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού και δείχνει πως συνεχώς ανεβαίνει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ