ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα Πηγάδια απαιτούν προσοχή

Τα Πηγάδια απαιτούν προσοχή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός οφείλει να ετοιμαστεί για μια ιδιαίτερα απαιτητική μάχη στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη. Πώς οι αριθμοί βοηθούν στο διάβασμα του αγώνα και γιατί θα είναι δύσκολο για τους Πειραιώτες να κάνουν ό,τι με Παναιτωλικό και Αστέρα.

Με ρεκόρ 2Ν-2Ι-1Η εντός και 5Ν-2Ι-1Η εκτός, η Ξάνθη φιγουράρει στην 2η θέση του πρωταθλήματος με 25 βαθμούς μετά από 13 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Γεγονός που, αν μη τι άλλο, μαρτυρά ότι ο Ολυμπιακός την Κυριακή (8/1, 19:30) έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή εκτός έδρας κόντρα στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Και μάλιστα τη στιγμή που στο Λιμάνι μπορεί να βρίσκονται στο +9 από την δεύτερη θέση, αλλά μόνο ημέρες ευφορίας δεν διανύουν καθώς εξακολουθεί να "σέρνεται" το θέμα Μπέντο αλλά και η "μουρμούρα" για την μηδενική -έως τώρα- μεταγραφική δραστηριότητα.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο εντός έδρας νίκες και μάλιστα με ανατροπή (3-1 από 0-1 τον Παναιτωλικό, 2-1 από 0-1 τον Αστέρα), ενώ η Ξάνθη τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί επιτυχιών που έφτασε τις 5 μετά και το "διπλό" στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή.

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΧΑΜΖΑ

Σίγουρα ο Νο1 κίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού απαντάται στην πλάτη της αντίπαλης φανέλας με το "9". Ο Γιουνές Χαμζά μαζί με τον Μπράουν Ιντέγε είναι οι πλέον "καυτοί" κυνηγοί στην διοργάνωση και τα νούμερα τους είναι εντυπωσιακά παρόμοια!

Αμφότεροι μετρούν 9 γκολ σε 12 εμφανίσεις, όντας εξίσου "οικονομικοί" και αποτελεσματικοί. Ο Τυνήσιος της Ξάνθης έχει χρειαστεί 24 τελικές προσπάθειες (αναλογικά 1 γκολ/2,7 τελικές) και ο Νιγηριανός του Ολυμπιακού μόλις 21 (μέσο όρο 1 γκολ/2,3 τελικές). Η μόνη διαφορά τους είναι στα λεπτά συμμετοχής, με τον Ιντέγε να μετρά 819 και τον Γιουνές 1038.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Εκτελεστικά ο Τυνήσιος φορ οδηγεί την ομάδα του, όμως δεν είναι μόνος. Προσοχή στο κομμάτι δημιουργίας/εκτέλεσης χρειάζονται και οι Τριάδης - Βασιλακάκης.

Ο πρώτος σε 10 εμφανίσεις (590') του έχει απολογισμό 1 γκολ και 3 ασίστ, ενώ ο δεύτερος από τον Γενάρη κοντεύει ήδη να πραγματοποιήσει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του - μετράει 3 γκολ και 2 ασίστ σε 11 παιχνίδια (789') πρωταθλήματος.

Σε αυτήν την παραγωγική τριάδα αξίζει να προστεθεί ο Πάμπλο ντε Λούκας. Ο 30χρονος Ισπανός κεντρικός μέσος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εύρυθμης λειτουργίας της Ξάνθης στον αγωνιστικό χώρο.

Τα Πηγάδια απαιτούν προσοχή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δυνατός, ενίοτε σκληρός (3 κίτρινες), με πολλές φυσικές δυνάμεις, ψύχραιμος και αξιόπιστος με την μπάλα στα πόδια (5ος σε εύστοχες μεταβιβάσεις στην διοργάνωση - 145), ο Πάμπλο ντε Λούκας (αμφίβολος - θα τσεκαριστεί σταδιακά, αν δεν παίξει είναι μια καλή εξέλιξη για τον Ολυμπιακό) μπορεί να αποδειχθεί ένας σημαντικός πονοκέφαλος για τους "ερυθρόλευκους" στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΗ Η ΞΑΝΘΗ

Πέρα από τους παίκτες που ξεχωρίζουν (και) σε ατομικό επίπεδο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσιάζει εξαιρετικά ενδιαφέροντα νούμερα ως σύνολο.

Στοιχεία που κάλλιστα μπορούν να χαρακτηρίσουν την Ξάνθη ως μια σκληρή και συνάμα κυνική ομάδα, συνδυασμός που της έχει επιτρέψει να βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Οι Ακρίτες είναι 2οι σε κίτρινες κάρτες έχοντας συλλέξει 42 (1ος ο Ηρακλής με 45), ενώ ο aggresive χαρακτήρας τους αντανακλάται και στο γεγονός ότι είναι 1οι σε κλεψίματα με 432.

Την ίδια στιγμή η Ξάνθη είναι η πλέον κυνική ομάδα όταν της παρουσιάζεται η ευκαιρία να σκοράρει. Και σε αυτήν την στατιστική κατηγορία το σύνολο του Λουτσέσκου φιγουράρει στην 1η θέση, αφού χρειάζεται 5,2 τελικές προσπάθειες για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Δεύτερος στον σχετικό τομέα ο Ολυμπιακός με 1 γκολ/6,1 τελικές.

Παράλληλα οι Ακρίτες επιτρέπουν 1 γκολ εις βάρος τους ανά 12,2 τελικές του αντιπάλου, ενώ από τα 11 που έχουν δεχθεί συνολικά, λιγότερα από τα μισά (5) είναι προϊόν ασίστ.

ΔΥΣΚΟΛΗ 3Η ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Από όλα τα παραπάνω αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να βραχεί στα Πηγάδια. Όχι αν δεν παρουσιαστεί έτοιμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα, αλλά ακόμη κι αν δείξει το πρόσωπο που είδαμε κόντρα σε Παναιτωλικό και Αστέρα, έστω κι αν στο τέλος έφτασε στην ανατροπή.

Τουλάχιστον με βάση την φόρμα, ο Ολυμπιακός παίζει με μια ομάδα καλύτερη από τους δύο προηγούμενους αντιπάλους του και που εσχάτως κερδίζει (σε αντίθεση με το ξεκίνημα της σεζόν) και μέσα στην έδρα της.

Βάζοντας στο κάδρο και τα όσα μαρτυρούν οι αριθμοί για την μέχρι τώρα πορεία της Ξάνθης, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει ο Ολυμπιακός ότι με Παναιτωλικό και Αστέρα όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Ξέχωρα από το γεγονός ότι στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται μονίμως να ανατρέπεις εις βάρος σου καταστάσεις. Ούτε φυσικά να το κάνεις σε 3 σερί παιχνίδια...

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ανοίξει ο ρυθμός. Που θα πάει στην αντοχή, τη δύναμη και λιγότερο στην ποιότητα. Σημαντική λοιπόν για τον Ολυμπιακό η επιστροφή του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην ενδεκάδα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σέρβος μέσος δεν λέει "όχι" στο σκληρό παιχνίδι και παράλληλα είναι ο Νο1 πασέρ (214) του πρωταθλήματος. Στην πρώτη 5άδα της σχετικής κατηγορίας είναι και ο Αντρέ Μαρτίνς, συγκεκριμένα στην 4η θέση (159).

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ... ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση (30 γκολ) στην Super League και είναι πρώτος στη δημιουργία (22 ασίστ), την στιγμή που η Ξάνθη απολαμβάνει και μια πρωτιά που σίγουρα δεν αρέσει στον Λουτσέσκου: τα 659 λάθη που έχει κάνει είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Διαβάζοντας τους αριθμούς, το πλέον πιθανό για τους Πειραιώτες είναι να βρουν ένα γκολ στα Πηγάδια έστω και κόντρα σε μια ομάδα τόσο σκληροτράχηλη και φορμαρισμένη όπως η Ξάνθη.

Επειδή όμως μιλάμε για ματς που μπορεί να "ανοίξει" μόνο κόντρα στην λογική (κάτι που φυσικά θα ευνοούσε το ποιοτικότερο από τα δύο ρόστερ), για να αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες του για "διπλό" στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί δύο πράγματα: 1ον) να μην κάνει η άμυνα του τον... Άγιο Βασίλη, προσφέροντας γκολ - δώρο στην Ξάνθη και 2ον) να έχει σε καλή κατάσταση τους Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς. Σέρβος και Πορτογάλος έχουν την ποιότητα για να κερδίσουν την μάχη της μεσαίας γραμμής, να ελέγξουν τον ρυθμό και να δώσουν την ευκαιρία στην μεσοεπιθετική τετράδα να βρει ένα γκολ νίκης.

Αν κάτι από τα δύο δεν λειτουργήσει για τον Μπέντο και τους παίκτες του, τότε η αποστολή του Ολυμπιακού για τρίποντο στα Πηγάδια θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, από όσο ήδη έχει πριν την σέντρα του αγώνα.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στο στόχαστρο του Σίλβα ο Ελαμπντελαουί!
Η παρακάμερα της αναμέτρησης με τον Αστέρα
Από βδομάδα για τον αριστερό μπακ στον Ολυμπιακό
"Στην Παραγουάη μετά το 2018 ο Καρντόσο"
Ο Μάριν αποφάσισε να πάρει την καριέρα στα χέρια του
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ