ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ραφίκ Τζιμπούρ: Από το Α ως το Ω

Ραφίκ Τζιμπούρ: Από το Α ως το Ω

Όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός θα έχει τον "τρομοκράτη" μέχρι το 2015! Ο Ραφίκ Τζιμπούρ συμφώνησε με τους Πειραιώτες και μένουν οι υπογραφές και η ανακοίνωση. Διαβάστε για τα κατορθώματα του Αλγερινού σούπερ-σκόρερ

Μια μια οι ανανεώσεις που είχαν μετατραπεί σε σήριαλ για τον Ολυμπιακό μπαίνουν στην τελική ευθεία. Μετά τον Χοσέ Χολέμπας, ακολουθεί ο Ραφίκ Τζιμπούρ, κάτι που τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας.

Ο "τρομοκράτης", έχει συμφωνήσει προφορικά και αυτό που απομένει είναι να πέσουν οι υπογραφές και να έρθουν κατά συνέπεια οι ανακοινώσεις που θα επισημοποιήσουν την ολοκλήρωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο επιθετικός από την Αλγερία που ήρθε στην Ελλάδα το 2005 και σε Εθνικό Αστέρα, Ατρόμητο, Πανιώνιο, ΑΕΚ και Ολυμπιακό έχει 171 συμμετοχές και 85 γκολ, είναι έτοιμος να δέσει στο Λιμάνι τουλάχιστον μέχρι το 2015! Συνολικά λοιπόν θα μείνει 10 χρόνια στην Ελλάδα. Τα 10 πιο δημιουργικά και καλύτερα χρόνια της καριέρας του, για έναν παίκτη που νιώθει πλέον τη χώρα μας σαν δεύτερη πατρίδα του.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, είναι πολύ κοντά στο να κρατήσει τον πρώτο του σκόρερ και ο ίδιος να παραμείνει στον ποδοσφαιρικό του παράδεισο. Εκεί, όπου βρήκε ηρεμία, οργάνωση και από "τρομοκράτης" των αποδυτηρίων όπως τον αποκαλούσαν, έγινε "τρομοκράτης" των αντιπάλων.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το άκρως ενδιαφέρον story του Ραφίκ Τζιμπούρ με την βοήθεια της Α-Β.

Ατρόμητος: Ήταν ο δεύτερος σταθμός του στην Ελλάδα όμως ούτε εκεί στέριωσε. Έπαιξε το δεύτερο μισό της σεζόν 2005-06, είχε 5 γκολ σε 12 ματς, όμως στην αρχή της επόμενη χρονιάς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Και κάπως έτσι ξεκίνησε νέος κύκλος αντιπαραθέσεων. Ο Αλγερινός θεώρησε υπεύθυνο τον βοηθό του Παράσχου για την πορεία του τραυματισμού του, έπεσαν "ψιλές" με τον Γιώργο Χάλαρη και τελικά ήρθε το διαζύγιο.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο άνθρωπος που τον έφερε στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός πως πολλοί φοβόντουσαν πως μπορεί να "χαλάσει" τα αποδυτήρια. Ο πρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ τον εμπιστεύθηκε, τον έντυσε στα χρώματα της ομάδας και δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Γκρενόμπλ: Η πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Δεκαεπτά (17): Τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει σε μια σεζόν (2007-08 Πανιώνιος), όμως φέτος φαίνεται πως μπορεί να το σπάσει. Είναι αρκετά πιθανό...

Εβαλντ Λίνεν: Ο προπονητής που βρήκε τα "κουμπιά" του Ραφίκ Τζιμπούρ και έβγαλε τον καλό εαυτό του. Ο Γερμανός όχι μόνο διατηρούσε ήρεμο τον Αλγερινό, αλλά κατάφερε να τον κερδίσει και αγωνιστικά, αφού σε 47 ματς είχε πετύχει 21 γκολ! Και έπειτα όπως είναι λογικό, ήρθε η μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Ζαρντίμ: Ο προπονητής με τον οποίο ο Ραφίκ Τζιμπούρ έχει το πιο παραγωγικό ξεκίνημα της καριέρας του. Σε 15 ματς έχει πετύχει 12 γκολ και είναι έτοιμος για πρώτος σκόρερ και ρεκόρ καριέρας.

Ηρακλής: Με την φανέλα του Πανιωνίου έζησε μεγάλες στιγμές και σκόραρε 21 φορές σε ενάμιση χρόνο. Το πρώτο του γκολ το πέτυχε στο ντεμπούτο του απέναντι στον Ηρακλή (7/1/2007) και έτσι ξεκίνησε μια όμορφη και κυανέρυθρη ιστορία.

Θύμα ή θύτης; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, αν ο Ραφίκ Τζιμπούρ ήταν το θύμα των ΜΜΕ και των ομάδων που τον κατηγορούσαν για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ή ο θύτης αφού "αναστάτωνε" τα αποδυτήρια.

Ιωάννινα: Σ' αυτή την πόλη ο Ραφίκ Τζιμπούρ φέτος είχε και γκολ και ασίστ. Στη νίκη (2-1) κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Καλίντ Καραμά: Ο Μαροκινός προπονητής είναι η αιτία που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή όπως τον Τζιμπούρ. Τον έφερε το καλοκαίρι του 2005 στον Εθνικό Αστέρα, αλλά λίγους μήνες μετά το μετάνιωσε, αφού τσακώθηκαν και σε μια προπόνηση τον κυνηγούσε! Γι' αυτό και ο Τζιμπούρ έμεινε μόλις 6 μήνες, αλλά πρόλαβε να πετύχει 12 γκολ σε 18 ματς!

Λα Λουβιέρ: Εκεί ξεκίνησε ουσιαστικά η επαγγελματική καριέρα του Ραφίκ, εκεί ξεκίνησαν και οι πρώτες συγκρούσεις. Ο αδερφός του ήταν σε κώμα, η διοίκηση της ομάδας δεν τον στήριξε και στο τέλος της σεζόν έφυγε για να παίξει στην Ελλάδα. Με την Λα Λουβιέρ αγωνίστηκε 21 φορές και είχε 6 γκολ.

Μαγκντί Αχμέντ: Ήταν ο ποδοσφαιριστής που αντάλλαξε ο Πανιώνιος προκειμένου να πάρει τον Ραφίκ Τζιμπούρ από τον Ατρόμητο. Αποδείχτηκε καθοριστικός παίκτης για την καριέρα του "τρομοκράτη".

Ντόρτμουντ: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν το πρώτο θύμα του Ραφίκ Τζιμπούρ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κόντρα στους Πρωταθλητές Γερμανίας, ο Αλγερινός άνοιξε το λογαριασμό των γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (3-1).

Ξηρασία: Το τελευταίο εξάμηνο στον Ατρόμητο (2006) είχε έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός και τον ανάγκασε να περάσει μισή σεζόν με 2 μόλις συμμετοχές και κανένα γκολ.

Οσέρ: Η ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, αφού βρισκόταν στην εφηβική ομάδα από τα 15. Στα 19 έγινε επαγγελματίας, όμως ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε για το Βέλγιο. Στην Οσέρ πάντως έμαθε μπάλα.

Παναθηναϊκός: Ο "αιώνιος" αντίπαλος του Ολυμπιακού και η ομάδα που ο Τζιμπούρ έχει σκοράρει 10 φορές (!) με τη φανέλα τεσσάρων διαφορετικών ομάδων (Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΑΕΚ, Ολυμπιακός). Από "Π" ξεκινά και η Παναχαϊκή που ήταν η πρώτη ομάδα, η οποία εναντίον της σκόραρε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα (25/9/2005: Παναχαϊκή - Εθνικός Αστέρας 0-2).

Ρόλος: Το πιο βασικό που χρειάζεται ο Ραφίκ Τζιμπούρ σε μια ομάδα είναι να έχει το δικό του ρόλο και όταν λέμε ρόλο εννοούμε αυτό του πρωταγωνιστή. Στην ΑΕΚ ήταν μαζί με Σκόκο, Μπλάνκο κι αυτό του χαλούσε τη ψυχολογία, ενώ στον Ολυμπιακό έχει βρει τον ρόλο του και συνάμα την ηρεμία του.

Σέλτικ: Στις 30 Σεπτέμβρη του 2009 οι σχέσεις του Μπάγεβιτς με τον Τζιμπούρ είχαν φτάσει στα άκρα και δόθηκε αναγκαστική άδεια στον παίκτη να βρει ομάδα. Δοκιμάστηκε στην Σέλτικ και στην Μπλάκμπερν, αλλά τελικά επέστρεψε στην ΑΕΚ και πήρε συγχωροχάρτι.

Τρομοκράτης: Είναι το παρατσούκλι που του έχουν δώσει οι δημοσιογράφοι για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, τον τρόπο που αγωνίζεται και την τρομοκρατία που προκαλεί στους αντίπαλους αμυντικούς. Στον Ολυμπιακό βλέπουμε την θετική πλευρά του "τρομοκράτη".

Ύφος: Ένα από τα χαρακτηριστικά του Ραφίκ Τζιμπούρ είναι ο τρόπος που πανηγυρίζει κάθε γκολ. Συνήθως προτιμά ένα προκλητικό ύφος δίχως πολλές υπερβολές και ενθουσιασμό, εκτός κι αν οπλίζει και πετά "πυραύλους" σαν τρομοκράτης. Τις περισσότερες φορές πάντως είναι ήρεμος, χαλαρός και όταν πρέπει προκλητικός...

Φανέλα: Στην καριέρα του στην Ελλάδα, έχει φορέσει τέσσερις διαφορετικούς αριθμούς στην πλάτη. Το 9 (σε Εθνικό Αστέρα και Πανιώνιο τη δεύτερη σεζόν), το 19 (στον Ατρόμητο), το 45 (την πρώτη χρονιά στον Πανιώνιο) και το 10 (στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό). Να επισημάνουμε πως ο Ραφίκ Τζιμπούρ κάνει διαγωνισμό σε twitter και facebook και μοιράζει φανέλες. Αυτός που θα γίνει ο 5000ος follower στο twitter και 12.000ος φίλος του στο facebook θα κερδίσει φανέλα του Αλγερινού.

Χιμένεθ: Ο προπονητής που έστειλε τον Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό χωρίς χρήματα και με την βοήθεια του Σταύρου Αδαμίδη. Ο Ισπανός τον κατηγόρησε μπροστά στους συμπαίκτες του, ο Αλγερινός έγινε έξαλλος και αφού του φώναξε, του είπε να βγει έξω να πλακωθούν. Έτσι τελείωσε η "κιτρινόμαυρη" ιστορία του "τρομοκράτη".

Ψυχολογία: Ο Ραφίκ Τζιμπούρ είναι ο ορισμός του "παίκτη-ψυχολογίας". Αν βρεις το κουμπί και δείχνεις πως τον εμπιστεύεσαι τότε τον έχεις κερδίσει και θα δεις τον καλύτερο εαυτό του. Η ψυχολογία είναι το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή του Αλγερινού.

Ωραία γκολ! Ο Αλγερινός δεν σκοράρει απλά, πολλές φορές σκοράρει με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Πάρτε μια γεύση...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ