ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όρμπάιθ: "Είναι ένας πόλεμος με τον Παναθηναϊκό"

Όρμπάιθ: "Είναι ένας πόλεμος με τον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Για την ελληνική του περιπέτεια μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του ο Πάμπλο Ορμπάιθ χαρακτηρίζοντας τον Ολυμπιακό, Ρεάλ της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο "αιώνιο" ντέρμπι. Τι είπε για το μέλλον του και την ισπανοποίηση.

Μετά από περίπου 5 μήνες στον Πειραιά, ο Πάμπλο Ορμπάιθ, έχει μια σαφή εικόνα για τον Ολυμπιακό, το ελληνικό πρωτάθλημα και γενικότερα τη χώρα μας. Γι' αυτό το λόγο, οι συμπατριώτες του δεν χάνουν ευκαιρία για μια συνέντευξη.

Έτσι και τώρα, ισπανική ιστοσελίδα , μίλησε με τον έμπειρο αμυντικό μέσο και τον ρώτησε για το μέλλον του, τις εμπειρίες του από την Ελλάδα, τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους υπόλοιπους Ισπανούς.

Για την πίεση του πρωταθλητισμού: "Όλα είναι καλά. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο μέγεθος στην Ελλάδα, αντίστοιχο με αυτό της Ρεάλ στην Ισπανία. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και παρότι κάποιες ομάδες δεν είναι πολύ δυνατές, οι υπόλοιπες είναι πολύ ανταγωνιστικές. Υπάρχει επίσης το κλασικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό".

Για τα όσα έζησε στο πρώτο του ντέρμπι: "Κάποια παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά από ό,τι είχε συνηθίσει στο ισπανικό πρωτάθλημα. Δεν είναι παιχνίδι αυτό με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας πόλεμος, που είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε, και υπάρχει πολλή πίεση. Στο γήπεδο υπάρχουν πολλές φωτοβολίδες, πολλοί αστυνομικοί, η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη και ο αγώνας μπορεί να διακοπεί δυο-τρεις φορές. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν με εξέπληξε, γιατί μου το είχαν πει. Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μείνεις συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και να μην επιτρέψεις σε αυτά τα πράγματα να σε επηρεάσουν".

Για Βαλβέρδε, Γέστε και την... ισπανοποίηση του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Έτσι είναι. Πολλοί Ισπανοί έρχονται στην Ελλάδα. Μπορεί να μην είναι το πιο δυνατό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, αλλά είναι ελκυστικό για έναν ποδοσφαιριστή".

Για το γεγονός πως παίζει βασικός και ο Ολυμπιακός είναι πρώτος: "Για την ώρα η ομάδα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Είναι ωραία, αλλά πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω".

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα: "Μένω με τη σύζυγό μου και την κόρη μας στη Βούλα, ένα προάστιο που απέχει 20 λεπτά από την Αθήνα. Είναι ένα τουριστικό μέρος, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Η Ελλάδα έχει ιδιαιτερότητες σαν χώρα, αλλά οι άνθρωποι είναι καλοί κι ευγενικοί. Ο καιρός είναι πολύ καλός".

Για το αν τον επηρεάζει η κρίση: "Όλοι επηρεάζονται σε κάποιο βαθμό, αλλά με ρωτούν και για την κατάσταση στην Ισπανία".

Για το πόσο θα μείνει μακριά από την Ισπανία: "Βιώνω μία όμορφη εμπειρία και ακόμη δεν το έχω σκεφτεί. Φυσικά, όταν λείπεις από την πατρίδα σού λείπει η οικογένειά σου, το φαγητό. όμως όταν περνάς καλά εκεί που βρίσκεσαι δεν σε πειράζει".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ