ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακέ, να η ευκαιρία σου!

Ολυμπιακέ, να η ευκαιρία σου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός των χιλίων προβλημάτων του καλοκαιριού, της γκρίνιας, της αμφισβήτησης και του αποκλεισμού από το Champions League, έχει μία τεράστια ευκαιρία μέχρι τις 6 Νοεμβρίου να "χτίσει" μία διαφορά τουλάχιστον επτά βαθμών από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου

Από τον παράδεισο (παραμονή Σίλβα) στην κόλαση (ξαφνική αποχώρηση του Σίλβα). Άντε πάλι παράδεισος (πρόσληψη Βίκτορ, ενός γνώστη του ερυθρόλευκου DNA), άντε πάλι κόλαση (αποκλεισμός από την Χάποελ, απόλυση Βίκτορ). Η έλευση του Μπέντο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «διαδρομή προς τον παράδεισο», γιατί ο κόσμος ήθελε να δει πράξεις και έργα. Είχε μπουχτίσει από λόγια το καλοκαίρι.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ήταν ένα καλοκαίρι μες στην τρέλα, στην γκρίνια, στην αμφισβήτηση. Η διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισο και το ανάποδο έγινε αρκετές φορές.

Μετά την πρόκριση επί της Αρούκα επικράτησε ένα αλαλούμ τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου περί αποχώρησης του… μισού ρόστερ. Τελικά, έμειναν σχεδόν όλοι. Έμεινε η ίδια προβληματική άμυνα, ήρθε ένας πιτσιρικάς Βραζιλιάνος (Βιάνα) με τις ευλογίες του Μπέντο για να βοηθήσει υποτίθεται στα μετόπισθεν, στον πάγκο βρισκόταν ένας προπονητής που κάθισε μόλις δύο μήνες στην Κρουζέιρο και φτάσαμε στις 31 Αυγούστου για να γλυκαθεί ο κόσμος με την ανακοίνωση της απόκτησης του Όσκαρ Καρντόσο (σ.σ. βέβαια λίγες μέρες νωρίτερα είχε γίνει και η μεταγραφή του Μάρκο Μάριν).

Είναι γεγονός ότι υπήρχε μία δυσπιστία στον κόσμο. Το σοκ από τον αποκλεισμό στο Champions League δεν είχε ξεπεραστεί και δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν ότι θα χρειαζόταν χρόνο ο Ολυμπιακός για να σηκώσει κεφάλι.

Ακολούθησαν τρεις κολλητές νίκες με Βέροια, Γιουνγκ Μπόις και Ηρακλή, αλλά το 4-4-2 στη Λάρισα και η ήττα από τους «βυσσινί» έφερε νέες τρικυμίες στο λιμάνι. Ακολούθησε και η εντός έδρας ήττα από τον ΑΠΟΕΛ και βρέθηκε ξαφνικά ο Μπέντο να παίζει το κεφάλι του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Ο Σεπτέμβριος με λίγα λόγια ήταν εν μέρει μία συνέχεια των όσων κακών είχαν συμβεί τον Αύγουστο. Πού να το περίμεναν όμως ότι η 24 Οκτωβρίου θα έβρισκε τον Ολυμπιακό στην κορυφή με τέσσερις βαθμούς διαφορά από Παναθηναίκό – ΑΕΚ και επτά από τον ΠΑΟΚ! Μεταξύ μας, ούτε στο Ρέντη δεν πίστευαν ότι στις 6 Νοεμβρίου που φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ξεφύγει με τουλάχιστον επτά βαθμούς από τον δεύτερο!

Στο Ρέντη είχαν πίστη στις δυνατότητές τους, ο Μπέντο το έλεγε και το ξαναέλεγε ότι η ομάδα του δεν περνούσε κρίση μετά τις δύο κολλητές ήττες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, αλλά ας μην γελιόμαστε. Δεν περίμεναν κιόλας ότι π.χ. ο Παναθηναϊκός σε σύνολο έξι αγωνιστικών θα είχε τρεις νίκες και τρία στραβοπατήματα με Παναιτωλικό, Ξάνθη και Βέροια. Ή ότι ο ΠΑΟΚ που πάει για πρωτάθλημα, κατά δήλωση των υπευθύνων του, θα βρισκόταν τόσο νωρίς επτά βαθμούς πίσω. Ή ότι η ΑΕΚ θα έφερνε «Χ» με έναν διαλυμένο Ηρακλή και θα είχε άλλη μία βαθμολογική απώλεια στο γήπεδό της (0-0 με Πανιώνιο).

Ολυμπιακέ, να η ευκαιρία σου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός απ’ τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου έχει βγάλει ξεκάθαρα το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Έχει δύο νικηφόρα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, έχει περάσει νικηφόρα από μία δύσκολη έδρα (Ν. Σμύρνη), πέρασε στην κακή του μέρα από το χωράφι του Καυτανζογλείου και έχασε από λάθη του προπονητή στην Λάρισα.

Τώρα έχει μπροστά του τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο μέχρι να ξαναδιακοπεί για τρίτη φορά το πρωτάθλημα λόγω των Εθνικών ομάδων. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός πάει με άλλες δύο νίκες μέχρι τη διακοπή, τότε θα έχει κάνει… άλμα επί κοντώ για την κατάκτηση του τίτλου!

Θα έχει βγάλει με τρία τρίποντα τα τρία ντέρμπι, ενώ για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός θα έχει δώσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου μόλις ένα ντέρμπι και αυτό με τον Ολυμπιακό. Τα δύσκολα για το «τριφύλλι» ξεκινούν αμέσως μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου. Για παράδειγμα μετά τον Ολυμπιακό αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη και τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Τρία ζόρικα ματς…

Ο Ολυμπιακός θα έχει στις αμέσως επόμενες τρεις αγωνιστικές τον Πλατανιά στα Χανιά, εκεί όπου κόπηκε το νικηφόρο σερί του την περσινή σεζόν και δύο εντός έδρας παιχνίδια με Κέρκυρα και Λεβαδειακό.

Η δε ΑΕΚ που σημειωτέον έχει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Κυριακή (30/10) και φιλοξενεί στις 5 Νοεμβρίου τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, θα πάει στη Λεωφόρο (20/11), θα υποδεχθεί τον Πλατανιά του Παράσχου (26/11) και θα έχει και την έξοδο στην Κέρκυρα (3/12).

Ο ΠΑΟΚ που έχει μείνει ήδη πολύ πίσω, έχει μπροστά του την ΑΕΚ στην Τούμπα και τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη μέχρι και την τρίτη διακοπή της Σούπερ Λίγκας. Με το που ολοκληρωθούν τα ματς των Εθνικών ομάδων, έχει παιχνίδια με την Λάρισα (εκτός), Ατρόμητο (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός).

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός το ζόρικο πρόγραμμα θα το έχει βγάλει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, ενώ από τα μέσα του επόμενου μήνα θα ξεκινήσουν τα ζόρια για τους υπόλοιπους.

Παρουσιάζεται λοιπόν μία τεράστια ευκαιρία στον Ολυμπιακό να δείξει με εμφαντικό τρόπο ότι το φετινό πρωτάθλημα μόνο αν αυτοκτονήσει θα το χάσει από τα χέρια του.

Στο Ρέντη λοιπόν έχουν βγάλει τα μπλοκάκια τους, κάνουν ήδη τους υπολογισμούς στα κομπιουτεράκια τους για να δουν πότε θα… ηρεμήσει και λίγο το κεφάλι τους, αλλά και κατ’ επέκταση πότε θα αρχίσει ο Μπέντο να δίνει και ευκαιρίες σε παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Διαχρονικά ο Ολυμπιακός πάντοτε παρουσίαζε σε δύο περιόδους σημάδια κόπωσης. Τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη και τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, όταν είχε τα νοκ άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Αν στις 6 Νοεμβρίου μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχει εξασφαλίσει το +7, σίγουρα θα έχει ο Μπέντο κάθε λόγο να κάνει ροτέισον και σε κάποιο παιχνίδι πρωταθλήματος και να μην περιμένει τα ματς του Κυπέλλου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εμφανίζονται οι… εξαφανισμένοι στον Ολυμπιακό!
Ο Μιλιβόγεβιτς, ο Κάμπος και ο Αρετόπουλος
Ενα ρεκόρ περιμένει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ