ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μετζανί έρχεται, ο Αμπντούν φεύγει

Ο Μετζανί έρχεται, ο Αμπντούν φεύγει

Το Sport24.gr συνάντησε τον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, Καρλ Μετζανί, στο ξενοδοχείο της Μονακό, στο Ζέεφελντ. Διαβάστε τι είπε ο Αλγερινός αμυντικός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr είναι κοντά σε συμφωνία με τους πρωταθλητές. Μεταδίδει ο απεσταλμένος στην Αυστρία, Παναγιώτης Γκαραγκάνης.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Το Sport24.gr, βρέθηκε στο ξενοδοχείο του Ζέεφελντ, "Alpen Hotel", όπου έχει καταλύσει η αποστολή της Μονακό, συναντώντας τον Καρλ Μετζανί, ο οποίος είναι κοντά στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Η αποστολή της Μονακό επέστρεψε αργά το βράδυ της Κυριακής (14/7) από το Ντίσελντορφ, όπου ηττήθηκε από τη Φορτούνα με 3-2, σε φιλική αναμέτρηση. Ο Μετζανί δεν έπαιξε, παραμένοντας στον πάγκο, και τα σενάρια περί επικείμενης μεταγραφής του στον Ολυμπιακό έχουν φουντώσει.

Το Sport24.gr συνάντησε στις 00:30 ώρα Ελλάδας τον 28άχρονο (15/5/1985) κεντρικό αμυντικό, ο οποίος αγωνίζεται και ως κεντρικός μέσος, στο ξενοδοχείο της αποστολής των Μονεγάσκων.

Αφού χαιρετήσαμε δια χειραψίας τον διεθνή ποδοσφαιριστή στην είσοδο του ξενοδοχείου και του είπαμε ότι είμαστε δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, μας είπε " Ολυμπιακός; Ναι, ξέρω! Είμαι μια χαρά". " Νιώθω πολύ καλά, σας ευχαριστώ πολύ", τόνισε, χαμογελώντας με νόημα. Ο Μετζανί ήταν ευγενέστατος και στο άκουσμα του ονόματος "Ελλάδα" και "Ολυμπιακός" έδειξε έντονο ενδιαφέρον.

Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά παρενέβη ο Υπεύθυνος Τύπου της Μονακό, Πιέρ-Ζοζέφ Γκαντεάν, ο οποίος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το παραμικρό για την υπόθεση. " Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε καμία ανεπίσημη ή επίσημη πληροφορία για ένα τέτοιο θέμα. Στη Μονακό εμείς λειτουργούμε με συγκεκριμένο τρόπο. Μόνο όταν υπάρχει κάτι οριστικό και επίσημο, το δημοσιοποιούμε.

Τώρα που μιλάμε ο παίκτης ανήκει στη Μονακό. Από εκεί και πέρα, όταν έχουμε κάτι να πούμε για το θέμα, θα το κάνουμε επίσημα. Καταλαβαίνω τη δουλειά του Τύπου, είμαι και εγώ δημοσιογράφος πολλά χρόνια. Ξέρουμε το τι ακριβώς γράφεται στον Τύπο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή". Ο Πιέρ-Ζοζέφ Γκαντεάν, μάλιστα, μας ρώτησε τι λέει ο Ολυμπιακός και όταν του είπαμε πως δεν υπάρχει επιβεβαίωση, επανέλαβε πως και η Μονακό δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το οτιδήποτε.

Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πως η υπόθεση του Μετζανί αναμένεται να ολοκληρωθεί θετικά εντός διημέρου. Την υπόθεση χειρίζεται αποκλειστικά ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Πιέρ Ισά, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την πλευρά της Μονακό και του διεθνούς μεσοαμυντικού.

Ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται κυρίως ως στόπερ, αλλά παίζει και σαν αμυντικό χαφ, και όπως φαίνεται οι Πειραιώτες κατέληξαν στον Μετζανί για τον ρόλο του ανασταλτικού μέσου στον άξονα. Είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι και σχετικά γρήγορος. Πήγε στη Μονακό τον Γενάρη από την Αζαξιό, υπογράφοντας για 3,5 χρόνια και η μεταγραφή του κόστισε 1.000.000 ευρώ. Έπαιξε σε 15 ματς στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Ο Μετζανί ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σεντ-Ετιέν το 2000 και μετά από μία τριετία μετακόμισε στην Λίβερπουλ. Οι Reds δεν τον χρησιμοποίησαν και μετά από δυο χρόνια που αγωνίστηκε ως δανεικός στο Γαλλικό πρωτάθλημα, πήρε μεταγραφή στην Λοριάν και από εκεί στην Αζαξιό όπου βρήκε το... σπίτι του. Έμεινε για πέντε σεζόν στους "L'ours" και από εκεί μεταπήδησε στην Μονακό.

Ο 28χρονος αμυντικός έχει παίξει σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γαλλίας (U16, U17, U18, U21), αλλά εν τέλει αγωνίστηκε με τα χρώματα της πατρίδας του το 2010 και από από τότε μετράει 16 συμμετοχές.

Αντίστροφη μέτρηση για Αμπντούν!

Μοναχικός, χωρίς πολλά-πολλά με κανέναν, με ένα κινητό στο χέρι. Ο Τζαμέλ Αμπντούν ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό έπειτα από δύο επιτυχημένα χρόνια με την ερυθρόλευκη. Το ενδιαφέρον από την Αγγλία και το Κατάρ είναι προχωρημένο και όλα δείχνουν πως σύντομα ο Αλγερινός εξτρέμ θα παραχωρηθεί με μεταγραφή.

Στην απογευματινή προπόνηση της Κυριακής (14/7), ήταν νευρικός. Έπειτα από ένα μαρκάρισμα του Μανωλά, όπως διαβάσατε νωρίτερα στον Sport24.gr, αντέδρασε προς τον συμπαίκτη του, ο οποίος του τράβηξε τη φανέλα. Στην προπόνηση, τα έδωσε όλα. Μόλις τελείωσε το πρόγραμμα, όμως, κι ενώ οι συμπαίκτες του έκαναν χαλάρωμα εντός αγωνιστικού χώρου, ο Αμπντούν ήταν καθισμένος στον πάγκο και κοιτούσε το κινητό του τηλέφωνο.

Λίγο μετά, αυτό χτύπησε. Άρχισε να μιλάει. Αυτό το σκηνικό δεν διαδραματίστηκε μόνο απόψε. Αλλά και τις προηγούμενες ημέρες. Όσοι διαβάζετε τις ανταποκρίσεις του Sport24.gr από το Ζέεφελντ της Αυστρίας αυτές τις ημέρες, έχετε ενημερωθεί για την υπόθεση του Αλγερινού εξτρέμ. Όταν ξεκαθαρίσει, θα πούμε περισσότερα.

Η ουσία είναι πως όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως είναι θέμα χρόνου να κλείσει το κεφάλαιο Ολυμπιακός για τον Τζαμέλ Αμπντούν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ