ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αισθητή παρουσία του Ντε Βινσέντι

Η αισθητή παρουσία του Ντε Βινσέντι

Το πρώτο οικογενειακό διπλό 11 εναντίον 11 σε ολόκληρο το γήπεδο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (14/7). Ο Ντε Βινσέντι, που άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, το μοναδικό γκολ, αλλά και μία στιγμή έντασης μεταξύ Μανωλά και Αμπντούν. Δεν προπονήθηκε ο Κάρολ. Πολύς κόσμος στο προπονητικό κέντρο.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Μία ώρα και ένα τέταρτο κράτησε η απογευματινή προπόνηση της Κυριακής στο προπονητικό κέντρο του Ζέεφελντ. Περίπου τριάντα φίλαθλοι της ομάδας έδωσαν το "παρών", με δύο μικρά παιδάκια στις κούνιες να κλέβουν την παράσταση.

Το πρόγραμμα είχε μόνο μπάλα, με ασκήσεις για την κατοχή, την κυκλοφορία της μπάλας και την πίεση, αλλά και την επιθετική και την αμυντική λειτουργία. Η προπόνηση κορυφώθηκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο, όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο οικογενειακό δίτερμα 11 Χ 11 σε ολόκληρο το γήπεδο και όχι στα 3/4 όπως συνέβαινε τις προηγούμενες ημέρες. Βέβαια, μετά τις αρχικές συνθέσεις έγιναν πολλές αλλαγές από τον Μίτσελ, με τους περισσότερους παίκτες να αλλάζουν ομάδες. Το δίτερμα κράτησε ένα γεμάτο εικοσάλεπτο.

Για πρώτη φορά έκανε τόσο αισθητή την παρουσία του ο Τομάς Ντε Βινσέντι, ο οποίος έπαιξε μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ. Ο Αργεντινός μέσος μοίρασε ωραία το παιχνίδι, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε το μοναδικό γκολ, το οποίο σημείωσε ο Δημήτρης Διαμαντάκος. Είδαμε τον Ντε Βινσέντι να παίρνει πρωτοβουλίες, κάτι που δεν έκανε τι προηγούμενες ημέρες, ενώ στο γκολ έδειξε δείγματα της ποιότητάς του. Με κάθετη πάσα από το κέντρο του γηπέδου, τροφοδότησε τον Φετφατζιδη στα δεξιά, ο "Φέτφα" πάσαρε πάλι στον Αργεντινό, ο οποίος με νέα κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Διαμαντάκο σε θέση τετ α τετ, με τον Έλληνα επιθετικό να σουτάρει με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, περνώντας την κάτω από τα πόδια του Γιαννιώτη.

Νωρίτερα, ένα πολύ καλό σουτ του Φετφατζιδη με το αριστερό κατέληξε λίγο άουτ. Στη συνέχεια, τα πρόσωπα άλλαξαν, καθώς έξι παίκτες του ρόστερ έμειναν αναγκαστικά εντός του αρχικού διπλού, ενώ κάποιοι ποδοσφαιριστές άλλαζαν φανελάκι και έπαιζαν πότε με τους κόκκινους και πότε με τους μπλε. Δεν έχει νόημα να σας αναφέρουμε όλες τις ομάδες, απλά θα επισημάνουμε ότι ο "Τσόρι" δοκιμάστηκε σε θέση σέντερ φορ, ο Φουστέρ έπαιξε αριστερά στην επιθετική τριπλέτα, ο Ολαϊτάν δοκιμάστηκε δεξιά, ο Λυκογιάννης αριστερός χαφ. Έπαιξαν και οι 28 παίκτες, πλην του Ρόι Κάρολ, ο οποίος έμεινε στο ξενοδοχείο για θεραπεία.

Ο Φέισα με έξοχη πάσα στην πλάτη της άμυνας, έβγαλε τον Μήτρογλου σε θέση βολής από πλάγια θέση, με τον Μέγκιερι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το δύσκολο αριστερό σουτ του Έλληνα επιθετικού. Οι δυο τους είχαν και το χάι-λάιτ του διπλού, όταν ο Μήτρογλου βρήκε χώρο εκτός περιοχής, έστρωσε την μπάλα μπροστά του και σούταρε με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, με τον Μέγκιερι να οριζοντιώνεται στην αριστερή γωνία της εστίας του και να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα.

Οι αρχικές συνθέσεις:

Κόκκινοι (4-2-3-1): Μέγκιερι - Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας - Μασάντο, Σιώπης - Φετφατζίδης, Ντε Βινσέντι, Φουστέρ - Διαμαντάκος.

Μπλε (4-3-3): Γιαννιώτης - Σαλίνο, Αβραάμ, Σιόβας, Καραγκούνης - Φέισα, Σάμαρης, Μανιάτης - Ολαϊτάν, Μήτρογλου, Λυκογιάννης.

Το δίτερμα είχε και νεύρα, τι έλεγε ο Αμπντούν στους φίλους του Ολυμπιακού

Εννοείται πως μέσα στην προπόνηση ενδέχεται να προκύψουν και στιγμές μικρής έντασης. Ο Μανωλάς κράτησε από το φανελάκι τον Αμπντούν και τον έριξε κάτω. Ο Αλγερινός αντέδρασε έντονα, αλλά το επεισόδιο δεν έλαβε έκταση. Ο Αμπντούν μετά το τέλος της προπόνησης συνομιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο, καθισμένος στον πάγκο, και δεν συμμετείχε στο χαλάρωμα. Αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού ρώτησαν από τον Τζαμέλ αν θα φύγει κατά την αποχώρησή του από το προπονητικό κέντρο και εκείνος απάντησε πως όχι... Πάντως, ο 27άχρονος εξτρέμ δείχνει μία τελείως διαφορετική εικόνα αυτές τις ημέρες στο Ζέεφελντ.

Μανωλάς σε Σιώπη: "Μπράβο Σιώπαρε εργαλείο"

Πριν από το οικογενειακό διπλό, οι ερυθρόλευκοι δούλεψαν στις μακρινές και τις κοντινές μπαλιές. Στην κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, στην πίεση ψηλά, παίζοντας στα δύο μισά του γηπέδου. Σε μία φάση αυτής της άσκησης, ο Μέγκιερι συγκρούστηκε στον αέρα με τον Μανιάτη, αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό και οι δύο παίκτες συνέχισαν κανονικά την προπόνηση. Παράλληλα, δούλεψαν στην επιθετική ανάπτυξη και την αμυντική λειτουργία, παίζοντας οι μισοί στο ένα μέρος του γηπέδου και οι άλλοι μισοί στο άλλο.

* Μετά το τέλος του διπλού, ο Κώστας Μανωλάς συνεχάρη τον Μανώλη Σιώπη, καθώς το εικοσάλεπτο ματς ολοκληρώθηκε με ωραίο τάκλιν του τελευταίου στον Γιάννη Φετφατζίδη. "Μπράβο Σιώπαρε, εργαλείο", είπε ο Μανωλάς στον Σιώπη και του έδωσε το χέρι.

* Περίπου τριάντα Έλληνες ομογενείς βρέθηκαν στην απογευματινή προπόνηση της Κυριακής (14/7). Την παράσταση έκλεψαν δύο μικρά παιδάκια, ντυμένα στα ερυθρόλευκα. Σύσσωμη η οικογένεια ήρθε από το Μόναχο για να δει την προπόνηση και να φωτογραφηθεί με παίκτες της ομάδας.

Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ