ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μανωλάς "νίκησε" τον Κάρολ!

Ο Μανωλάς "νίκησε" τον Κάρολ!
INTIME SPORTS

Η απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (11/7, 18:30) είχε πολλή μπάλα και διάρκεια μία ώρα και είκοσι λεπτά. Με το που τελείωσε, άρχισε να βρέχει! Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δούλεψε στην τακτική.

Οι τραυματισμοί δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία τον Ολυμπιακό. Μετά τον Ιμπαγάσα, που επιβεβαιώθηκε ότι έχει θλάση, τραυματίστηκε και ο Φουστέρ που υπέστη τράβηγμα στην αριστερή γάμπα. Ενοχλήσεις ο Γκουλάν. Διαβάστε αναλυτικά...

Μετά το ζέσταμα, οι ερυθρόλευκοι έκαναν ασκήσεις ελέγχου της μπάλας με το κεφάλι. Εν συνεχεία χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ.

Στη μία πλευρά του γηπέδου δούλεψαν οι Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ, Πάντελιτς, Σουμπίνιο, Φουστέρ, Τάτος, Ντιόγκο, Αμπντούν και με τερματοφύλακες τους Δασκαλάκη και Γιαννιώτη. Με πάσες, ανάπτυξη από τα άκρα και σέντρα ή παράλληλη μπαλιά, προσπαθούσαν να τελειώνουν τη φάση με γκολ. Οι συνεργάτες του Ζαρντίμ, Μάρτινς Βιέιρα και Νέλσον Καλντέιρα είχαν την επίβλεψη της άσκησης.

Τραυματίστηκε και ο Φουστέρ, θλάση ο Ιμπαγάσα

Στην άλλη πλευρά, γυμνάστηκαν οι αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο Κάρολ ήταν στο τέρμα. Οι Παπάζογλου, Μανωλάς, Μοδέστο, Σιόβας, Φέισα, Καραγκούνης, Χαβίτο, Ντιελνά και Ποτουρίδης δούλεψαν στην αμυντική λειτουργία, "καθαρίζοντας" τις φάσεις και βγαίνοντας γρήγορα μπροστά. Η άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Το οικογενειακό διπλό

Το ενδιαφέρον, όπως ήταν αναμενόμενο, εστιάστηκε στο οικογενειακό διπλό που ακολούθησε. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, παίζοντας 10 εναντίον 9 σε χώρο λίγο μεγαλύτερο από το μισό γήπεδο, καθώς οι Ιμπαγάσα και Γκουλάν παρέμειναν στο ξενοδοχείο για θεραπεία, ενώ ο Ζαραδούκας έκανε ατομικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του Χρήστου Μουρίκη.

Τζεμπούρ, έτοιμος για Ολυμπιακούς!

Οι δέκα κόκκινοι ήταν οι εξής: Μέγκιερι στο τέρμα. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Καραγκούνης, Μανωλάς, Σιόβας και Βλαχοδήμος. Ο Μοδέστο ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος. Λίγο μπροστά και δεξιά στον Κορσικανό αγωνίστηκε ο Σουμπίνιο, με τον Ντιόγκο να παίζει λίγο πίσω από τον προωθημένο Πάντελιτς και τον Αμπντούν να εναλλάσσεται στα άκρα.Ο Κάρολ ήταν ο τερματοφύλακας των μπλε, που είχαν έναν παίκτη λιγότερο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Χαβίτο, Παπάζογλου, Ντιελνά και Ποτουρίδης. Ο Φέισα ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος. Λίγο μπροστά και δεξιά στον Σέρβο έπαιξε ο Φουστέρ, αριστερά ο Τάτος και ο Τζεμπούρ στην επίθεση.

Εικόνες από την προετοιμασία του Ολυμπιακού (11/07)

Οι κόκκινοι νίκησαν τους μπλε με 1-0 με γκολ του Κώστα Μανωλά, ο οποίος κατάφερε να "νικήσει" τον εκπληκτικό Ρόι Κάρολ, που έκανε τέσσερις έξοχες αποκρούσεις. Το δίτερμα κράτησε είκοσι λεπτά. Δύο ημίχρονα των δέκα λεπτών. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι κόκκινοι ήταν συνέχεια στην επίθεση, αλλά ο Βορειοϊρλανδόις τερματοφύλακας ήταν απροσπέλαστος. Ο Αμπντούν επιχείρησε δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Κάρολ με απομάκρυνε σε κόρνερ με το δεξί χέρι. Ωραίος ελιγμός του Βλαχοδήμου και σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά πάλι ο Κάρολ με εντυπωσιακή εκτίναξη οριζοντιώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ με το αριστερό χέρι.

Μοδέστο: "Κίνητρο το 4ο αστέρι"

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Σουμπίνιο πήγε με τους μπλε, επειδή τραυματίστηκε ο Φουστέρ. Οι κόκκινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, αν και πλέον οι δύο ομάδες είχαν τον ίδιο αριθμό παικτών (από εννέα). Ο "Σούμπι" επιχείρησε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Μέγκιερι να διώχνει σε κόρνερ με το ένα χέρι χωρίς να κάνει εκτίναξη. Ο Πάντελιτς γύρισε ωραία το σώμα του, σούταρε με το αριστερό για τους κόκκινους, αλλά ο Κάρολ απομάκρυνε με τα πόδια. Εκεί που όλα έδειχναν πως το 0-0 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο Κάρολ έμοιαζε ανικητός, ήρθε μία στημένη φάση και ένα πολύ όμορφο γκολ του Κώστα Μανωλά.

Ιπτάμενος ο Μανωλάς

Ο Αμπντούν εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μανωλάς, με εκπληκτικό άλμα και ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κάρολ, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει. Το εικοσάλεπτο δίτερμα ολοκληρώθηκε με μία τέταρτη σπουδαία απόκρουση του Ρόι Κάρολ. Ο Μάρκο Πάντελιτς δοκίμασε ξανά να "νικήσει" τον Βορειοϊρλανδό, ωστόσο ο 35άχρονος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά με το αριστερό χέρι, στην αριστερή γωνία της εστίας του, το δεξί σουτ του Σέρβου από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το πρόγραμμα της προπόνησης ολοκληρώθηκε με τρέξιμο και διατάσεις και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Πέμπτης (12/7, 10:30).

*Το βίντεο είναι από το υλικό που μοιράζει στους εκπροσώπους του Τύπου η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι απεσταλμένοι στο Άχενκιρχ της Αυστρίας δεν μπορούν να βιντεοσκοπούν το πρόγραμμα της προπόνησης και να παρουσιάσουν δικά τους πλάνα στο αναγνωστικό κοινό, έπειτα από εντολή της διοίκησης του πειραϊκού συλλόγου από το απόγευμα της Δευτέρας (9/7).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ