ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Σιόβας είναι ξανά εδώ

Ο Σιόβας είναι ξανά εδώ
INTIME SPORTS

Διαφορετικό, προς το καλύτερο, είναι το φετινό αγωνιστικό πρόσωπο του Δημήτρη Σιόβα, που πραγματοποιεί πειστικές εμφανίσεις και θυμίζει τον παίκτη προ του σοβαρού τραυματισμού, τον Γενάρη του 2014, σε σημείο να κληθεί και πάλι στην Εθνική.

Μπορεί οι... φευγάτοι του καλοκαιριού Ντουρμάζ, Κασάμι, Μποτία να είναι κερδισμένα στοιχήματα και να κλέβουν την παράσταση με τις εμφανίσεις τους στο πρώτο διάστημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο στον Πειραιά έχουν έναν ακόμη λόγο να χαμογελάνε.

Και αυτό διότι βλέπουν αναγεννημένο έναν ακόμη ποδοσφαιριστή, που συγκριτικά με την περσινή σεζόν παρουσιάζει ένα εξαιρετικό βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Σιόβα, που μετρά ήδη 13 σερί παρουσίες στην βασική ενδεκάδα (1170') στα ισάριθμα επίσημα ματς που έχουν δώσει οι "ερυθρόλευκοι" σε Super League και Champions League. Δεν έχει παίξει μόνο στο ματς κυπέλλου με τον Πλατανιά.

Ο 27χρονος στόπερ είχε αποκτηθεί από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2012. Δύο χρόνια αργότερα έμοιαζε έτοιμος για την καθιέρωση, ωστόσο κάπου εκεί η ατυχία του χτύπησε την πόρτα.

Ήταν Σάββατο 11 Ιανουαρίου του 2014, όταν σε μια ανύποπτη φάσης της προπόνησης στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, ο Σιόβας τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο.

Έφυγε αμέσως για το Metropolitan, όπου τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων συνοδεύτηκαν από κακά μαντάτα: η απεικονιστική διάγνωση της κάκωσης έδειξε κάταγμα έξω σφυρού, ο Έλληνας στόπερ πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και μαζί με το υπόλοιπο της σεζόν, έχασε και μια θέση στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Δυσκολίες και προβληματισμός

Η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Στην προσπάθεια του να επανέλθει έβγαλε κάποιους μυϊκούς τραυματισμούς, γεγονός που τον κρατούσε πίσω.

Ακόμη όμως και όταν κατάφερε να βγάλει μια σειρά αγώνων, ήταν φανερό (και λογικό) ότι δεν είχε τα ανάλογα πατήματα, του έλειπαν ο ρυθμός και η αποτελεσματικότητα.

Και η αλήθεια είναι ότι για ποδοσφαιριστές με την σωματοδομή του Σιόβα δεν είναι και τόσο εύκολο να επανέλθουν γρήγορα σε υψηλά στάνταρ απόδοσης μετά από σοβαρούς τραυματισμούς.

Την περσινή σεζόν ο 27χρονος στόπερ πήρε μέρος σε 31 συνολικά παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα, γράφοντας στο "κοντέρ" του 2556 αγωνιστικά λεπτά. Κάτι έλειπε όμως. Ο Σιόβας ήταν εκεί, πάλευε για το καλύτερο, αλλά δεν θύμιζε τον παίκτη προ του τραυματισμού του.

Με λάθη εύκολα για την αξία του, αστάθεια στις επεμβάσεις του, ακόμη και απώλεια συγκέντρωσης σε κάποιες περιπτώσεις. Το ερώτημα λοιπόν ήταν ένα: θα μπορούσε να επανέλθει στο 100%; Θα ήταν ξανά ο ψύχραιμος, αποτελεσματικός, καλός Σιόβας;

Σιόβας... reloaded

Το ερώτημα βρίσκει μια πρώτη, πειστική, απάντηση στα 13 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φέτος ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός. Αρχικά με τον Ντα Κόστα και εν συνεχεία με τον Μποτία στο πλάι του και τώρα πάλι με τον Μαροκινό, ο Σιόβας μοιάζει να έχει βρει για τα καλά τον εαυτό του. Σημαντική λεπτομέρεια το γεγονός ότι δείχνει να έχει αποκτήσει σπουδαία χημεία με τον Ρομπέρτο και από κοινού καθοδηγούν τους υπόλοιπους στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ο Σιόβας είναι ξανά εδώ
INTIME SPORTS

Το σημαντικότερο για την ώρα είναι κάτι που δεν αποτυπώνεται σε αριθμούς, αλλά πρέπει να του πιστωθεί στα απολύτως θετικά: δεν παίρνει αχρείαστα ρίσκα στο ματς, έχει βρει πατήματα, σωστές τοποθετήσεις και υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Ανάλογα θετική είναι και η παρουσία του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Πειραιωτών και τους 9 κερδισμένους βαθμούς στα τρία πρώτα ματς των ομίλων του Champions League.

Τα δύσκολα μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν για τον 27χρονο στόπερ και κρίνοντας από τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις του, δείχνει αποφασισμένος να κερδίσει το χειροκρότημα αλλά και τον χαμένο χρόνο. Εξέλιξη που φυσικά, πέρα από την ώθηση που δίνει στον Ολυμπιακό, τον έφερε ξανά στην Εθνική Ελλάδας!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ