ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο έλεγχος των 14 δανεικών του Ολυμπιακού

Ο έλεγχος των 14 δανεικών του Ολυμπιακού

Ποιοι είναι και τι έκαναν στο πρώτο μισό της σεζόν οι 7 κυνηγοί, 2 τερματοφύλακες, 4 μέσοι και 1 αμυντικός που ανήκουν στον Ολυμπιακό και αγωνίζονται ως δανεικοί σε άλλους συλλόγους.

Πέραν από τους παίκτες με τους οποίους δούλεψε ο Μάρκο Σίλβα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη στο πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ακόμη 14 είναι αυτοί που ανήκουν στον Ολυμπιακό και αγωνίστηκαν σε συλλόγους - κυρίως το εξωτερικού - το ίδιο χρονικό διάστημα.

Συνολικά οι 7 κυνηγοί, 2 τερματοφύλακες, 4 μέσοι και 1 αμυντικός που παραχωρήθηκαν ως δανεικοί το περασμένο καλοκαίρι, παίζουν σε Γερμανία, Βέλγιο, Σλοβενία, Μεξικό, Ισπανία, Ολλανδία, Κύπρο και μόλις τρεις στην Ελλάδα. Οι Γιαννιώτης και Καραμάνος στον Πανιώνιο και ο Στρέζος στην Παναχαϊκή.

Αυτοί που έχουν ξεχωρίσει, με βάση τα νούμερα τους τουλάχιστον, είναι οι Μαρτίνες (Ανόρθωση), Ντοσεβί (Σταντάρ Λιέγης), Στσέποβιτς (Μουσκρόν) και Διαμαντάκος (Καρλσρούη). Λίγο έχουν παίξει οι Βέργος, Ιωαννίδης και ελάχιστα οι Στρέζος, Γιαννιώτης, Γιάνκοβιτς. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι έχουν κάνει οι 14 δανεικοί των Πειραιωτών στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν:

Στρέζος: Ο 20χρονος γκολκίπερ έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Παναχαϊκή από το καλοκαίρι και στο πρώτο μισό της σεζόν μετρά 4 συμμετοχές. Οι 3 για το Κύπελλο Ελλάδας και ακόμη 1 στην Football League. Όλες οι εμφανίσεις του είναι 90λεπτες.

Γιαννιώτης: Στα 23 του πλέον ο ύψους 190 εκατοστών τερματοφύλακας, την φετινή σεζόν ανήκει στο ρόστερ του Πανιωνίου. Ωστόσο στο πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου μετρά μόλις 1 συμμετοχή, 90 λεπτών, στο Κύπελλο Ελλάδας.

Τζανακάκης: Από τον Ιούλιο του 2013 ανήκει στον Ολυμπιακό, όμως δεν έχει φορέσει την "ερυθρόλευκη". Ο 23χρονος δεξιός μπακ φέτος παίζει στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης. Έκλεισε το πρώτο μισό της σεζόν μετρώντας 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Έχει αγωνιστεί δύο φορές ως αλλαγή και άλλες τρεις για 90 λεπτά.

Γιάνκοβιτς: Ο 20χρονος μέσος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην OFK Beograd και είχε 21 συμμετοχές, με 4 γκολ και 1 ασίστ. Φέτος ο Ολυμπιακός τον παραχωρήσε στην Μάριμπορ, ωστόσο τα πράγματα για τον Μαυροβούνιο χαφ δεν εξελίσσονται καλά στη Σλοβενία, καθώς μέχρι σήμερα έχει καταγράψει μόλις 28 λεπτά συμμετοχής στο ενεργητικό του.

Μαρτίνες: Ο Ολυμπιακός πλήρωσε 600.000 ευρώ και τον απέκτησε από τον Παναιτωλικό το καλοκαίρι, όμως ο 28χρονος Αργεντίνος δεν χώραγε στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα και παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ανόρθωση. Εκεί ο Μαρτίνες συνεχίζει να κάνει καλά αυτό που έδειξε και στην θητεία του στον Παναιτωλικό: να μοιράζει ασίστ. Σε 13 εμφανίσεις του έχει καταγράψει ήδη 7 ασίστ, σε σύνολο 988 αγωνιστικών λεπτών.

Γιαταμπαρέ: Ο διεθνής με το Μάλι κεντρικός μέσος δοκιμάζει την τύχη του στην Jupiler Pro League με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης, όπου ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της σεζόν με 13 ματς συνολικά και 1013 αγωνιστικά λεπτά. Ένα γκολ, μια ασίστ και 4 κίτρινες κάρτες είναι ο απολογισμός του 26χρονου μέσου.

Ντοσεβί: Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών έφυγε από τον Πειραιά με προορισμό την Λιέγη, για να κάνει 2 τους δανεικούς της Σταντάρ από τον Ολυμπιακό. Ο 27χρονος, διεθνής με το Τόγκο, εξτρέμ έχει σημαντική παρουσία στο Βέλγιο αφού μετά από 18 συνολικά συμμετοχές (1462'), μετράει 4 γκολ και 8 ασίστ. Με λίγα λόγια είναι "υπεύθυνος" για 12 τέρματα της Σταντάρ Λιέγης στο πρώτο μισό της σεζόν. Λογικό επομένως να σκέφτεται η βελγική ομάδα την αγορά του από τους Πειραιώτες.

Μπενίτες: Ο Παραγουανός έδειξε καλά στοιχεία την περσινή σεζόν στον Ολυμπιακό, είχε την συμπάθεια του κόσμου, ωστόσο φέτος αγωνίζεται στο Μεξικό με τα χρώματα της Κρους Ασούλ. Δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του εκεί, έστω κι αν έφτασε μέχρι την εθνική του ομάδα σκοράροντας μάλιστα με κεφαλιά. Στις 12 συνολικά συμμετοχές, μόλις 4 είναι για 90 λεπτά, ενώ έχει καταφέρει να βρει δίχτυα 2 φορές, μοιράζοντας και 1 ασίστ. Η ενημέρωση που υπήρχε το καλοκαίρι ήταν πως ο δανεισμός του στην Κρους Ασούλ είναι εξάμηνος.

Διαμαντάκος: Το ξεκίνημα της καριέρας του στα γερμανικά γήπεδα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Πέρασε την πόρτα του χειρουργείου για επέμβαση στις αμυγδαλές και μόλις μπήκε σε ρυθμό προπονήσεων έπαθε ένα τράβηγμα για να... δέσει το γλυκό. Πεισματάρης ο 22χρονος φορ, επέστρεψε δριμύτερος, σταδιακά πήρε φανέλα βασικού και στις 9 συμμετοχές του με την φανέλα της Καρλσρούης στην Τσβάιτελιγκα έχει απολογισμό 4 γκολ και 2 ασίστ. Μάλιστα ο Έλληνας επιθετικός μετράει ισάριθμα τέρματα στις τρεις πιο πρόσφατες συμμετοχές του. Η γερμανική ομάδα μάλιστα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πληρώσει την οψιόν 1.000.000 ευρώ και να αγοράσει τα δικαιώματα του Διαμαντάκου από τον Ολυμπιακό.

Βέργος: Στην Έλτσε ανήκει από το καλοκαίρι ο 19χρονος στράικερ, με την ισπανική ομάδα να διατηρεί οψιόν αγοράς ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Βέργος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού. Έχει 8 συμμετοχές συνολικά (7 στην Segunda Division και 1 στο Copa del Ray) και 2 γκολ σε 197 αγωνιστικά λεπτά.

Ιωαννίδης: Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι δανεικός στην δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ, που διατηρεί οψιόν αγοράς του. Δύσκολα πάντως θα την ενεργοποιήσει, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο 21χρονος φορ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μετρά μόλις 6 συμμετοχές (293') δίχως να έχει βρει δίχτυα.

Ολαϊτάν: Στα 22 του πλέον ο Νιγηριανός κυνηγός, από το καλοκαίρι δοκιμάζει στα ολλανδικά γήπεδα με τη φανέλα της Τβέντε. Έχει αρκετά ματς στα πόδια του, 18 συνολικά, τα 15 στην Eredivisie, χωρίς πάντως να έχει γκολ ή ασίστ στον απολογισμό του. Το σημαντικότερο ίσως για τον Μάικλ είναι ότι δείχνει να έχει συνέλθει από την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. Τώρα αν μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλότερο επίπεδο είναι μια άλλη κουβέντα.

Στσέποβιτς: Στο Βέλγιο και τη Μουσκρόν ψάχνει να βρει την άκρη του ο Σέρβος επιθετικός και στο πρώτο μισό της σεζόν δεν τα πήγε και άσχημα. Σε 17 παιχνίδια (1372') βρήκε 5 φορές τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ. Με έναν ανάλογο 2ο γύρο στο βελγικό πρωτάθλημα, δεν αποκλείεται να πείσει την Μουσκρόν να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του.

Καραμάνος: Ο 25χρονος κυνηγός αγωνίζεται με τη μορφή του δανεισμού στον Πανιώνιο από το καλοκαίρι, καθώς ο Μάρκο Σίλβα έκρινε ότι δεν υπήρχε χώρος γι' αυτόν στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Τις 15 συμμετοχές έφτασε στο πρώτο μισό της σεζόν ο Καραμάνος, 13 στο πρωτάθλημα (817') και 2 στο Κύπελλο (108'). Σε αυτά τα ματς σκόραρε συνολικά 3 φορές, ενώ έδωσε και 2 ασίστ.

* Ο Δημήτρης Γούτας που αποκτήθηκε από την Ξάνθη το περασμένο καλοκαίρι, θα συνεχίσει δανεικός στην ακριτική ομάδα από τον Γενάρη και μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ομοίως και ο Μπεν Μοχάμεντ, που πήγε δανεικός (με οψιόν αγοράς) στον Λεβαδειακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ