ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O αναμορφωτής της Λεβάντε και ο Ολυμπιακός

O αναμορφωτής της Λεβάντε και ο Ολυμπιακός

Οι αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού το προσεχές καλοκαίρι μπορεί και να μην περιοριστούν μόνο στο ρόστερ της ομάδας. Στη λίστα φέρεται να είναι και ο Μανόλο Σαλβαδόρ, ο τεχνικός διευθυντής της Λεβάντε.

Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν αρκετά λάθη στον πρωταθλητή Ελλάδας και το φετινό αναμένεται να υπάρξει προσπάθεια διόρθωσης των κακών επιλογών από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Σε πρώτη ανάγνωση αυτό σημαίνει πως θα έρθουν νέοι παίκτες στον Ολυμπιακό και θα φύγουν αρκετοί, αλλά όπως φαίνεται οι ριζικές αλλαγές δεν θα σταματήσουν μόνο στο ρόστερ. Αρκετά ονόματα έχουν ακουστεί και γραφτεί πως ίσως αναλάβουν πόστο στους ερυθρόλευκους (π.χ. Τζόρτζεβιτς), αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει συζήτηση για τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, ένας ρόλος που είναι... ορφανός (σ.σ. ο Πιερ Ισά είναι Αθλητικός Διευθυντής).

Για τη συγκεκριμένη θέση, σύμφωνα με το τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Βαλένθια ES Radio, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σκέφτονται στον Μανόλο Σαλβαδόρ. Ο 51χρονος Τεχνικός Διευθυντής της Λεβάντε είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από τον σύλλογο της Βαλένθια παρά το γεγονός πως έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016 και οι ερυθρόλευκοι τον έχουν προσεγγίσει σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία. Ο Σαλβαδόρ έχει στα χέρια του τις τύχες των Γρανότας από το Ιούλιο του 1998 και θεωρείται από τους συμπατριώτες τους ως ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της καλύτερης Λεβάντε όλων των εποχών.

Ο Σαλβαδόρ δεν είναι από τους Τεχνικούς Διευθυντές που ταξιδεύουν για να βλέπει ποδοσφαιριστές αλλά έχει ταλέντο να φτιάχνει καλές ομάδες με ελάχιστα χρήματα, να βρίσκει φτηνούς ποιοτικούς παίκτες και να αγοράζει φτηνά αλλά να πουλάει ακριβά. (Φελίπε Καϊσέδο, Τσάβι Τόρες, Κέιλορ Νάβας, Μάρτινς και Αρούνα Κονέ είναι ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές που έχει ανακαλύψει)

Η φετινή χρονιά της Λεβάντε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με την ομάδα να παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία και τον Σαλβαδόρ να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει πριν λήξει το συμβόλαιό του. Κάτι τέτοιο θεωρείται σίγουρο πως θα γίνει πραγματικότητα αν οι Γρανότας δεν καταφέρουν να μείνουν στην Primera Division, αν και ο πρόεδρος της ομάδας έχει δηλώσει πως δεν θα τον αφήσει να φύγει.

Ο 51χρονος Τεχνικός Διευθυντής γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς είναι αυτός που έχει δημιουργήσει την ελληνική παροικία στην Λεβάντε, ενώ έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, δύο στοιχεία που ενισχύουν την πιθανότατα να... πιάσει λιμάνι.

φωτογραφία: Superdeporte

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ