ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μόνο αδιάφορο δεν είναι το ματς με Άρσεναλ!

Μόνο αδιάφορο δεν είναι το ματς με Άρσεναλ!
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τους "16" του Champions League ωστόσο το αποτέλεσμά του απέναντι στην Άρσεναλ στις 4 Δεκέμβρη μπορεί να καθορίσει την πορεία του στο Europa League. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το σύνθημα για μια καλή πορεία στο Europa League αμέσως μετά την αναμέτρηση με την Σάλκε.

Μια πορεία που μπορεί να καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό και από το "αδιάφορο" ματς με την Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ο Ολυμπιακός θα μπει μαζί με άλλες 31 ομάδες στην κλήρωση του Europa League στις 20 Δεκέμβρη. Και αυτό που θέλει είναι να βρίσκεται στους 16 ισχυρούς ώστε και να αποφύγει μεγάλα κλαμπ, όπως την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, αλλά και να έχει την ρεβάνς στο Καραϊσκάκης.

Στους 16 ισχυρούς θα μπουν οι 12 πρώτοι τον ομίλων του Europa League και οι 4 καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με νίκη επί της Άρσεναλ φτάνουν τους 9 βαθμούς και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Καμιά ομάδα από τους πρώτους 4 ομίλους δεν μπορεί να φτάσει αυτούς τους βαθμούς.

Στον 5ο η Τσέλσι λογικά θα φτάσει τους 10, ενώ η ΜΠΑΤΕ (6ο) θα πάει στους 9 αν νικήσει στο Μόναχο την Μπάγερν. Η Μπενφίκα (7ο) πρέπει να νικήσει στο Καμπ Νόου ώστε να τερματίσει τρίτη με 10 η Σέλτικ και η Κλουζ (8ο) μέσα στο Ολντ Τράφορντ για να πάει και αυτή στους 10.

Απίθανα πράγματα δηλαδή για να μείνει εκτός ισχυρών ο Ολυμπιακός αν νικήσει την Άρσεναλ!

Και όπως είπαμε, αν ο Ολυμπιακός είναι ο ισχυρός:

α) αποφεύγει ομάδες όπως Τσέλσι, Φενέρμπαχτσέ, Λιόν και πιθανόν Ίντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Νιούκαστλ, Λίβερπουλ

β) θα έχει την ρεβάνς στις 21 Φλεβάρη στο Καραϊσκάκης (πρώτο ματς στις 14 Φλεβάρη)

Μην ξεχνάμε φυσικά και το οικονομικό σκέλος μιας ακόμα νίκης στο Champions League, ενώ να σημειώσουμε ότι ανάλογα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής μπορεί να είναι ισχυρός ακόμα και με ισοπαλία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ