ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μικρά-μικρά από την πτήση για Μόναχο

Μικρά-μικρά από την πτήση για Μόναχο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στην Αυστρία για το πρώτο μέρος της προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν. Τέλος ο Αμαλφτιτανό λόγω των απαιτήσεων της Μαρσέιγ, παίρνει τον 18χρονο μέσο Μάρκο Γιάνκοβιτς (videos).

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για όλα τα ντεσού του ταξιδιού στην Αυστρία όπου θα γίνει το χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού. Ο άνετος Βάις, ο ντυμένος στην τρίχα Μίτσελ, το αχώριστο δίδυμο Αβραάμ-Μανιάτη και η Bild του Χολέμπας.

Την ίδια ώρα που ξεκινούν τα "βάσανα" για τους νταμπλούχους Ελλάδας στο Ζέεφελντ, η διοίκηση του Ολυμπιακού γνωστοποίησε πως αποσύρει το ενδιαφέρον για τον Μοργκάν Αμαλφιτανό λόγω των υψηλών απαιτήσεων που προέβαλε η Μαρσέιγ την τελευταία στιγμή ενώ παράλληλα ήρθαν σε συμφωνία με την Παρτίζαν για την απόκτηση του 18χρονου Μάρκο Γιάνκοβιτς .

Αποστολή στην Αυστρία: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

*Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (9/7), η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Κανένα μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, που περίμεναν για μία ατάκα. Άλλωστε, υπήρχε η κούραση από την πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Την αποστολή συνοδεύουν στο Ζέεφελντ οι Κούλης Δουρέκας (διευθυντής επαγγελματικού ποδοσφαίρου), Πιέρ Ισά (αθλητικός διευθυντής), Κωνσταντίνος Καραπαπάς (διευθυντής επικοινωνίας) και το μέλος του γραφείου Τύπου, Θωμάς Μπίχτας.

*Για αρκετή ώρα ο Μίτσελ Γκονθάλεθ συνομίλησε με τον Πιέρ Ισά. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού είχε τετ α τετ με τον Τζαμέλ Αμπντούν, ενώ στην κουβέντα προστέθηκε για λίγα λεπτά και ο Κώστας Μανωλάς.

*Αβραάμ Παπαδόπουλος και Γιάννης Μανιάτης είναι αχώριστοι. Οι δύο αρχηγοί του Ολυμπιακού ήταν συνεχώς μαζί. Μην ξεχνάμε πως ο Αβραάμ είναι ο δεύτερος παλιότερος παίκτης της ομάδας πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου, ενώ και ο “Μάνια” θεωρείται πια “παλιοσειρά”, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ. Μπάλας Μέγκιερι και Ρόι Κάρολ, επίσης, είναι πολύ καλοί φίλοι παρά το γεγονός πως υπάρχει έντονος συναγωνισμός για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα.

*Ο πιο άνετος από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες του Ολυμπιακού είναι ο Βλάντιμιρ Βάις. Πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο, ο Σλοβάκος εξτρέμ ήταν παρέα με τους Νταβίντ Φουστέρ, Μπάλας Μέγκιερι, Ρόι Κάρολ και Λιούμπομιρ Φέισα. Ακολουθούν σε άνεση οι Τσόρι Ντομίνγκες και Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο Ντομίνγκες, μάλιστα, έχει αρκετές συζητήσεις με τον προπονητή του, Μίτσελ Γκονθάλεθ. Αρκετά “μαζεμένος” είναι ο Σαλίνο, όπως και ο Τάτος στη δεύτερη προετοιμασία του με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Σάμαρης “κόλλησε” αμέσως με το νέο αίμα της ομάδας (Δημήτρης Διαμαντάκος, Μπάμπης Λυκογιάννης, Ανδρέας Γιαννιώτης, Βασίλης Καραγκούνης, Μανώλης Σιώπης). Από την πιτσιρικαρία, ο Βασίλης Καραγκούνης ξεχωρίζει λόγω χαρακτήρα. Φαίνεται αρκετά συνεσταλμένος ο 19άχρονος αμυντικός για την ηλικία του.

*Αρκετά διαχυτικός ήταν ένας αστυνομικός στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Είχε χειραψία σχεδόν με όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Έδωσε τις ευχές του για τη νέα σεζόν και ήταν μία ωραία σκηνή λίγο πριν η αποστολή επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

*Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού, με μπλούζα της ομάδας, φωτογραφήθηκε με τον Βλάντιμιρ Βάις και ευχήθηκε στον Σλοβάκο ποδοσφαιριστή μία σπουδαία σεζόν με τα ερυθρόλευκα.

*Λίγο πριν από την είσοδο στο αεροπλάνο, στον τελευταίο έλεγχο πριν από την επιβίβαση για την ακρίβεια, μία συμπαθέστατη κυρία ρωτούσε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι ντυμένοι με τα αθλητικά ρούχα! Προφανώς, από τη Γερμανία, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει και την ενημερώσαμε πως είναι η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, που πηγαίνει στο Ζέεφελντ της Αυστρίας για να πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κυρία ευχήθηκε στον Βίκτορ Σάντσεθ (σ.σ. χωρίς να γνωρίζει προφανώς ότι είναι ο βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού) τα καλύτερα!

*Ο Σαλίνο είχε πηγαδάκι με τους Πάουλο Μασάντο, Πάμπλο Κοντρέρας και Κώστα Μανωλά. Σιγά-σιγά, τόσο ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ όσο και τα υπόλοιπα νέα μέλη του Ολυμπιακού θα μπουν στο κλίμα της ομάδας. Ακόμα είναι αρχή. Τώρα γνωρίζονται με τους υπόλοιπους και εντάσσονται στην οικογένεια του συλλόγου. Πάντως, ο Σαλίνο έχει “κολλήσει” από την πρώτη στιγμή με τον Μασάντο.

*Για μία ακόμα φορά, ο Μίτσελ ήταν ντυμένος στην... τρίχα! Με ένα μπλε σακάκι και κάζουαλ ντύσιμο, αλλά και εμφανώς μαυρισμένος από τις καλοκαιρινές διακοπές του. Πέρασε μία περιπέτεια υγείας προς το τέλος της περυσινής σεζόν και είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί αρκετά το προηγούμενο διάστημα. Όσο για τον Ισά, δείχνει ένας πολύ προσιτός άνθρωπος και είχε ένα χαμόγελο για όλους.

*Το αεροπλάνο της Λουφτχάνσα απογειώθηκε από την Ελλάδα στις 13:20. Έπειτα από δύο ώρες και δώδεκα λεπτά πτήσης, η αποστολή προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Η πτήση ήταν ήρεμη και οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν. Επαναλαμβάνουμε πως προπονήθηκαν κανονικά το πρωί στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Οι περισσότεροι, αφού γευμάτισαν, κοιμήθηκαν. Άλλοι άκουγαν μουσική με τα τεράστια ακουστικά ως συνοδευτικά, ενώ αρκετοί χρησιμοποίησαν τα i-pad και τους φορητές υπολογιστές για να χαλαρώσουν. Το ποδοσφαιρικό τμήμα κάθισε στη... γαλαρία του αεροσκάφους, εκτός του Ανδρέα Τάτου, ο οποίος κάθισε στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους (σ.σ. προφανώς έγινε κάποιο μπέρδεμα στα εισιτήρια).

*Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο Μόναχο στις 15:32 ώρα Ελλάδας (14:32 ώρα Γερμανίας). Περίπου δέκα άτομα από το σύνδεσμο της “Θύρας 7” Μονάχου υποδέχθηκαν και αποθέωσαν τους Νταμπλούχους Ελλάδας.

*Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 16:00, η ερυθρόλευκη αποστολή επιβιβάστηκε στο πούλμαν της ομάδας, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του από το περασμένο Σάββατο (6/7) προκειμένου να παραλάβει τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος στο Μόναχο. Το Ζέεφελντ απέχει από το Μόναχο περίπου 160 χιλιόμετρα, μία απόσταση που διανύεται οδικώς σε μία ώρα και σαρανταπέντε λεπτά.

*Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Χοσέ Χολέμπας μόλις αποβιβάστηκε από το αεροπλάνο ήταν να πάρει στα χέρια του τη γερμανική εφημερίδα “Bild”. Μάλιστα, πήγε κατευθείαν στις σελίδες με τα αθλητικά νέα.

*Την τελευταία στιγμή ενημέρωσε ο Μίτσελ πως θα πραγματοποιηθεί προπόνηση το βράδυ της Τρίτης (9/7) στο Ζέεφελντ. Ένα πρόγραμμα που κράτησε μία ώρα και δέκα λεπτά, είχε πολλή μπάλα και είχε χαλαρωτικό χαρακτήρα έπειτα από μία δύσκολη ημέρα, με πρωινή προπόνηση και ταξίδι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ