ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κιαζίμ: "Τεράστιος σύλλογος ο Ολυμπιακός"

Κιαζίμ: "Τεράστιος σύλλογος ο Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Ο Κόλιν Κιαζίμ Ρίτσαρντς εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό τονίζοντας πως ήρθε με όρεξη για δουλειάς και τίτλους. Τι είπε σε συνέντευξή του για Θύρα 7, Ριέρα αλλά και το -5 από Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως φύλαγε το καλύτερο για το τέλος.... καθώς έστω και την δωδεκάτη ώρα των χειμωνιάτικων μεταγραφών έκανε το "μπαμ", με την απόκτηση του Κόλιν Κιαζίμ Ρίτσαρντς από τη Γαλατάσαραϊ .

Ο 25χρονος Τούρκος διεθνής εξτρέμ υπέγραψε με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν (περίπου 900.000 ευρώ θα φτάσει το κόστος) και με οψιόν αγοράς από πλευράς Πειραιωτών το ερχόμενο καλοκαίρι (θα πρέπει να καταβάλλουν 1.500.000 ευρώ στη Γαλατά), και τίθεται άμεσα στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν για τους πρωταθλητές Ελλάδας σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League.

Σε συνέντευξη μάλιστα που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" λίγο μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ο Κιαζίμ Ρίτσαρντς φάνηκε ενήμερος για τη νέα του ομάδα (ήξερε για παράδειγμα για την τραγωδία στη Θύρα 7 το 1981 αλλά και τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα) ενώ ξεκαθάρισε πως ήρθε στη χώρα μας με τρομερή όρεξη για δουλειά και τίτλους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κόλιν Κιαζίμ Ρίτσαρντ:

Καλής ήρθες στον Ολυμπιακό. Μας… αιφνιδίασες. Πώς έγιναν όλα τόσο γρήγορα; Ή μήπως δεν ήταν τόσο γρήγορα;

"Ευχαριστώ. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μάλλον, όχι και τόσο γρήγορα. Ο ατζέντης μου, μου τηλεφώνησε μία μέρα ο ατζέντης μου και μου είπε ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι. Του είπα ότι πρέπει να μάθω την κατάσταση του συλλόγου πρώτα. Ήξερα ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Έμαθα, λοιπόν, κάποια άλλα πράγματα που ήθελα και του είπε 100% ότι θα έρθω στον Ολυμπιακό".

Υποψιάζομαι ότι ρώτησες τον Ριέρα για τον Ολυμπιακό…

"Στην αρχή όχι. Δεν τον ρώτησα. Εκτός των άλλων, δεν ήξερα αν είναι σοβαρό το ενδιαφέρον. Μέχρι να βεβαιωθώ αν είναι σοβαρό δεν τον ρώτησα. Βλέπεις, στην αρχή της σεζόν έπαιζα συνεχώς, μετά είχα ένα μικρό πρόβλημα και έμεινα έξω και δεν ήξερα αν είναι σοβαρό το ενδιαφέρον. Δεν τον ρώτησα, λοιπόν, τον Ριέρα στην αρχή, δεν ήθελα κάποιος να ακούσει ότι μιλάω για τέτοιο θέμα".

Μετά τον ρώτησες όμως… όταν σιγουρεύτηκες δηλαδή ότι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι σοβαρό.

"Ναι. Μου είπε ότι πρόκειται για τεράστιο σύλλογο, σοβαρό και το μέρος είναι απίστευτο. Η ζωή εδώ είναι όμορφη. Για μένα ήταν σημαντικό να το κουβεντιάσω και με την αρραβωνιαστικιά μου. Ήθελα και τη δική της γνώμη. Είναι εδώ, όπως βλέπεις, είναι 100% μαζί μου. Με υποστηρίζει και είναι μαζί μου σε αυτή την επιλογή".

Τι ονειρεύεσαι για τη νέα καριέρα που ανοίγεται μπροστά σου;

"Είμαι έτοιμος, ανυπομονώ, να μπω στο γήπεδο και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Το ποδοσφαιρικό κομμάτι με απασχολεί μόνο. Θέλω να δείξω σε όλους, και στη "Θύρα 7" τι αξίζω".

Με εκπλήσσεις. Ξέρεις για τη "Θύρα 7";

"Ναι, όπως σου είπα, όταν μου είπε ο μάνατζέρ μου για τον Ολυμπιακό θέλησα να ψάξω μόνος μου κάποια πράγματα. Έκανα τη δική μου μικρή έρευνα. Έμαθα για το πόσο σπουδαίος είναι ο Ολυμπιακός. Έπαιξε καταπληκτικά, όπως είδαμε όλοι, φέτος στο Champions League και είναι ακόμα στην Ευρώπη. Αυτό που ήθελα να μάθω, όμως, είναι η καρδιά και η ψυχή του Ολυμπιακού. Να δω τι ομάδα είναι.

Για εμένα αυτό είναι σημαντικό. Όταν υπάρχει ομάδα με καρδιά και ψυχή μπορώ να δείξω πραγματικά σε όλους ποιος πραγματικά είμαι. Κάπως έτσι λοιπόν έμαθα για τα όσα συνέβησαν στη Θύρα 7 πριν από κάποια χρόνια. Ήταν μία τραγωδία. Ήταν λυπηρό.

Ξέρω ότι οι οπαδοί εκτιμούν και αγαπούν παθιασμένα. Τους συμπονώ κι εγώ για αυτό που συνέβη και θέλω να δώσω στο γήπεδο ό,τι έχω και δεν έχω. Θέλω να δείξω το ποδόσφαιρο που ξέρω. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Παίζω όπως νιώθω. Ελπίζω να ανταποδώσω την αγάπη που περιμένω να μου δείξει ο κόσμος".

Απ'όσο καταλαβαίνω είσαι παίκτης που έχεις σχέση με τον κόσμο.

"Ναι. Θέλω να γίνω ένας με τους οπαδούς. Δένομαι μαζί τους. Θέλω να περπατώ στο δρόμο και να ξέρω ότι οι οπαδοί είναι υπερήφανοι που είμαι στην ομάδα. Να είναι περήφανοι για μένα και την ομάδα. Ξέρω που ήρθα.

Που σου αρέσει να παίζεις;

"Μου αρέσει να παίζω παντού στις θέσεις της επίθεσης. Μπορώ να παίξω δεξιά, μπορώ να παίξω αριστερά... Παντού σε κάθε επιθετική θέση. Βέβαια υπάρχει ο προπονητής. Αν έρθει και μου πει: σήμερα παίζεις Νο 10, θα απαντήσω κανένα πρόβλημα. Φέτος, όλη τη χρονιά, έπαιζα στα άκρα και εκτός περιοχής".

Μίλησες καθόλου με τον προπονητή ή τον πρόεδρο;

"Όχι ακόμα. Προσπαθούσαμε να ρυθμίσουμε κάποιες λεπτομέρειες για τη μεταγραφή. Η Γαλατά προσπάθησε λίγο να μας τα δυσκολέψει, αλλά όλα πήγαν καλά τελικά. Έγιναν όλα τις τελευταίες ώρες πολύ γρήγορα. Όπως βλέπεις, δεν πήραμε καν αποσκευές μαζί μας. Η πτήση ήταν στις 09:30 και μας το είπαν ότι ταξιδεύουμε στις 08:30. Καλά καλά τα διαβατήριά μας δεν μπορέσαμε να πάρουμε".

Σημαίνει κάτι το όνομά σου, το Κιαζίμ Κιαζίμ;

"Όχι, το όνομά μου είναι Κόλιν Κιαζίμ Ρίτσαρντς. Το κάναμε Κιαζίμ Κιαζίμ για να μπορώ να παίξω στην Εθνική Τουρκίας. Δεν μπορούσα να έχω το Κολίν στη φανέλα".

Γιατί διάλεξες τον Ολυμπιακό;

"Γιατί είναι ένα ένα τεράστιο κλαμπ. Παίζει κάθε χρόνο στο Champions League, ενώ φέτος συνεχίζει και στο Europa League. Ήρθα και για τον κόσμο. Πήρα μια πρώτη… γεύση το καλοκαίρι στο φιλικό που παίξαμε. Είχαμε έρθει με… άερα, αφού μέρες πριν δυσκολέψαμε τη Λίβερπουλ, αλλά βρεθήκαμε να χάσουμε στα πρώτα δευτερόλεπτα. Βλέπω τον Ολυμπιακό ως μία μεγάλη προοπτική. Έχω έρθει με απίστευτη όρεξη για δουλειά και τίτλους".

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

"Το μήνυμά μου είναι ότι θα προσπαθήσω να τους προσφέρω όμορφο ποδόσφαιρο. Θέλω να βοηθήσω να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε πίσω πέντε βαθμούς στη βαθμολογία. Ελπίζω πως θα μπορέσω να βοηθήσω να ανατρέψουμε την κατάσταση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ