ΤΟΥΡΚΙΑ

O απροσάρμοστος σταρ Κιαζίμ!

O απροσάρμοστος σταρ Κιαζίμ!

Σούπερ ταλέντο, ευερέθιστος και πεισματάρης. Διαβάστε τα τρία περιστατικά που στιγμάτισαν την καριέρα του Κιαζίμ-Κιαζίμ στη Φενέρμπαχτσε. Η κόντρα του με οπαδούς, η εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλο και το τρακάρισμα.

Διαβάστε την ιστορία του νέου παίκτη του Ολυμπιακού , που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Εξελίξεις και με τον Χλεμπ. Δείτε ακόμη το βίντεο στο οποίο... μιμείται τον Μάικλ Τζάκσον .

Ο Κόλιν Κιαζίμ-Ρίτσαρντς όπως είναι το πλήρες όνομα του και όχι Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς όπως έχει κατοχυρωθεί από λάθος στα αγγλικά μητρώα, γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1986 στο Λέιτονστοουν, από Τουρκοκύπρια μητέρα και πατέρα με καταγωγή από την Αντίγκουα.

Ο 25χρονος εξτρέμ για να λάβει την τουρκική υπηκοότητα αναγκάστηκε ν'αλλάξει το όνομα του σε Κιαζίμ-Κιαζίμ αφού αυτό επιβάλλει η τουρκική νομοθεσία.

Ο ίδιος αισθάνεται Τούρκος πολίτης παρότι όπως έχει δηλώσει η μισή οικογένεια ήταν μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και η άλλη μισή χριστιανοί.

"Πάντα ένιωθα Τούρκος"

Η γιαγιά μου δεν μπορεί να μιλήσει αγγλικά. Τα μισά μέλη της οικογένειας μου, μιλούν ως πρώτη γλώσσα τα τουρκικά. " Πάντα ένιωθα Τούρκος. Έτσι πήγα σε τουρκικό σχολείο, όπου ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο " είχε πει στο παρελθόν.

"Coca Cola Kid"

Σε ηλικία 18 ετών ο Κιαζίμ-Κιαζίμ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπράιτον έναντι 250.000 λιρών. Για να καταλήξει στον αγγλικό σύλλογο χρειάστηκε η συνδρομή ενός οπαδού της Μπράιτον που κατέβαλε το ποσό, το οποίο κέρδισε σε διαγωνισμό της Coca-Cola.

Έτσι ο διεθνής Τούρκος έλαβε το προσωνύμιο "Coca-Cola Κιd".

Από την Σέφιλντ Γιουν. στη Φενέρμπαχτσε

Ο Κιαζίμ-Κιαζίμ παραχωρήθηκε στις 31 Αυγούστου 2006 στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σκοράροντας στην αναμέτρηση με την Μπόλτον (2-2) τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Στις 15 Ιουνίου 2007, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε. Μάλιστα σκόραρε το δεύτερο γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τσέλσι στα προημιτελικά της διοργάνωσης στις 2 Απριλίου.

O απροσάρμοστος σταρ Κιαζίμ!

Τα σκάνδαλα που στιγμάτισαν την καριέρα του

Τα προβλήματα για τον Ρίτσαρντς άρχισαν τη σεζόν 2009/2010 όπου υπέπεσε σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Ο πρώην παίκτης των "καναρινιών" παρά τις καλές του εμφανίσεις, κατάφερε να διχάσει τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε.

O απροσάρμοστος σταρ Κιαζίμ!

Η διαμάχη με τους οπαδούς

Συγκεκριμένα, ενώ αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο στο περιθώριο της αναμέτρησης με την Μπουγιούκσεχιρ, δέχθηκε φραστική επίθεση από μερίδα οπαδών. Μάλιστα λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια...

Η τιμωρία και η... εξαφάνιση

Ο Κιαζίμ-Κιαζίμ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του στον αγώνα με την Μπεσίκτας όπου έβρισε τον διαιτητή με συνέπεια να αποβληθεί και να τιμωρηθεί για τέσσερις αγωνιστικές.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, μετά την ταπεινωτική ήττα και ενώ εξέτιε την ποινή του αντί να βρίσκεται μαζί με τους συμπαίκτες του, προτίμησε να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη.

Ο διοίκηση της Φενέρμπαχτσε διέψευσε το περιστατικό, όμως την επόμενη μέρα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που επιβάρυναν τη θέση του Κιαζίμ-Κιαζίμ.

Έτσι εκ νέου υπήρξε αναδίπλωση από της ομάδα της Πόλης, που επέρριψε ευθύνες στον διεθνή άσο κατηγορώντας τον πως είπε ψέματα.

O απροσάρμοστος σταρ Κιαζίμ!

Το ροζ σκάνδαλο και το τρακάρισμα

Τα τερτίπια του Τουρκοκύπριου συνεχίστηκαν. Στις 3 Δεκεμβρίου 2009 κατηγορήθηκε για συμμετοχή του σε ροζ σκάνδαλο από κοινού με συμπαίκτες του, όμως σαν να μην έφτανε αυτό λίγες μέρες αργότερα ενεπλάκη σε τροχαίο.

Ο Κιαζίμ-Κιαζίμ στην προσπάθεια του να φτάσει έγκαιρα στην προπόνηση της Φενέρμπαχτσε έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και τραυματίστηκε στον δεξιό καρπό.

Όπως αποδείχθηκε δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τους Τούρκους το προηγούμενο βράδυ είχε καταναλώσει σεβαστή ποσότητα αλκοόλ.

Η αρχή του τέλους από τη Φενέρ

Το τελευταίο συμβάν, αποτέλεσε και τη σταγόνα που είχε ξεχειλίσει στο ποτήρι της διοίκησης αλλά και του τότε τεχνικού της Φενέρμπαχτσε, Κριστόφ Ντάουμ Ντάουμ.

Έπειτα από εισήγηση του Γερμανού προπονητή, παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στον Ιανουάριο του 2010 στη Τουλούζ. Μάλιστα σκόραρε στο ντεμπούτο απέναντι στη Λε Μαν (3-1).

Η μεταγραφή στη Γαλατασαράι

Η περυσινή σεζόν τον βρήκε να επιστρέφει αρχικά στην Φενέρμπαχτσε, όμως στις 3 Ιανουαρίου 2011 λύθηκε το συμβόλαιο του.

Δίχως χρονοτριβή μεταπήδησε στην "αιώνια αντίπαλο" Γαλατασαράι, καταφέρνοντας μάλιστα κατά την διάρκεια της σεζόν να σκοράρει κόντρα στην παλιά του ομάδα!

Τα πρώτα γκολ στην εθνική Τουρκίας

Σημειώνεται ότι ο Ρίτσαρντς μετρά 34 συμμετοχές με την εθνική Τουρκίας σκοράροντας τα δύο πρώτα του τέρματα στο φιλικό απέναντι στην Εσθονία τον περασμένο Αϋγουστο (3-0).

Το "μπάσιμο" του Ολυμπιακού

H Γαλατασαράι επιβεβαίωσε το πρωί πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του Κιαζίμ Κιαζίμ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής των "λιονταριών" Αντνάν Οζτούρκ δήλωσε πως ο επιθυμία του ποδοσφαιριστή είναι να αποχωρήσει από την "Τσιμ-Μπομ" λόγω της αρνητικής κριτικής που δέχεται από τους οπαδούς της ομάδας. Μάλιστα του ευχήθηκε καλή τύχη στην καριέρα του.

Ο Φατίχ Τερίμ τον εμπιστεύονταν στην εθνική ομάδα, ωστόσο όπως αναφέρουν οι Τούρκοι δεν φημίζεται για την σταθερότητα στο παιχνίδι του.

Λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του δεν μπόρεσε να κλέψει ποτέ την καρδιά των οπαδών της Γαλατασαράι και της Φενέρμπαχτσε. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως πρόκειται για παρεξηγημένο χαρακτήρα, λόγω των αντιδράσεων του ακόμη και στις κλασικές ομιλίες προπονητών.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ