ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ισπανός" ο Σιόβας, έντονη κινητικότητα για Λούκα

"Ισπανός" ο Σιόβας, έντονη κινητικότητα για Λούκα

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο δανεισμός του υψηλόσωμου στόπερ σε ομάδα της Primera Division (όχι στην Μπέτις). Χαμός στο εξωτερικό για τον Μιλιβόγεβιτς, για τον οποίο θεωρούν ότι δύσκολα θα μείνει τον Ιανουάριο στο λιμάνι

Οι αποχωρήσεις ήταν σε πρώτο πλάνο για τον Ολυμπιακό και όλα δείχνουν ότι ένας από την πεντάδα των φευγάτων, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Μπορεί να αποτελέσει παρελθόν ακόμα και μέσα στο 2016!

Ο Δημήτρης Σιόβας ετοιμάζει βαλίτσες για την Ισπανία. Η προεργασία του Ίλια Ίβιτς τον τελευταίο μήνα φαίνεται πώς έχει πιάσει τόπο και όλα δείχνουν ότι ο Δραμινός στόπερ βρίσκεται μία ανάσα από το να μετακομίσει σε σύλλογο της Primera Division.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η Μπέτις του Βίκτορ. Ο Ισπανός πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είχε συναντήσει το περασμένο καλοκαίρι έναν άλλον Σιόβα από αυτόν που είχε αφήσει τον Ιούνιο του 2014. Είχε συναντήσει έναν Σιόβα να βρίσκεται ένα... κλικ πιο πίσω από τον παίκτη που ήξερε.

Η Μπέτις όντως ψάχνεται για στόπερ, αλλά ο 28χρονος άσος των “ερυθρολεύκων” δεν ήταν ψηλά στις προτιμήσεις του. Άλλη είναι η ομάδα που ασχολείται με τον Σιόβα, όμως, το όνομά της δεν έχει διαρρεύσει ακόμα. Πιθανολογείται ότι είναι μία από τις Γρανάδα ή Λα Κορούνια.

Αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει τουλάχιστον για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες όπως έγραψε και χθες το Sport24.gr, ήθελαν να ξεμπερδεύουν γρήγορα με τις περιπτώσεις των Μανιάτη και Σιόβα. Ήδη λοιπόν για τον δεύτερο φαίνεται ότι έχει μπει στην τελική ευθεία η υπόθεσή του!

Να τονίσουμε ότι για τον Σιόβα υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και από ομάδα της Championship, αλλά δεν προχώρησε το θέμα εξαιτίας της επιθυμίας του ίδιου του ποδοσφαιριστή να μην παίξει ποδόσφαιρο σε κλαμπ χαμηλότερης κατηγορίας από την Premier League.

Αποχαιρετάει λοιπόν τον Ολυμπιακό ο Σιόβας μετά από 4,5 χρόνια παρουσίας του στο λιμάνι. Είχε φορέσει για πρώτη φορά τα ερυθρόλευκα το καλοκαίρι του 2012, όταν στον πάγκο καθόταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Στο μεταξύ, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι τώρα θα αποχωρήσει με τη μορφή δανεισμού, αλλά θα μπει και μία οψιόν αγοράς από την ομάδα που θα τον αποκτήσει για τους επόμενους έξι μήνες.

Όσο για τον αντι-Σιόβα; Ο Μπέντο είχε ζητήσει να μειωθεί το ρόστερ και από 30 ποδοσφαιριστές να φτάσει στους 25-26. Ο Σιόβας ούτως ή άλλως ήταν ανενεργός. Από την άλλη είχε δηλωθεί στη λίστα της UEFA για τα παιχνίδια του Champions League και ήδη αρκετοί στον Ολυμπιακό εκτιμούν ότι δεν θα ήταν πρόβλημα αν ένα ελληνόπουλο έπιανε... λιμάνι τον Ιανουάριο για να καλύψει το κενό του Δραμινού στόπερ.

Να ερχόταν δηλαδή π.χ. ένας παίκτης τύπου Αβραάμ Παπαδόπουλου για να αποτελούσε μία συμπληρωματική λύση για το κέντρο της άμυνας. Να βοηθούσε κατά κάποιο τρόπο και τον Μπέντο στο κομμάτι των προπονήσεων ή να έδινε και ανάσες στους βασικούς στόπερ, αυτές που δεν έδινε ο Σιόβας.

Είναι κάτι που θα τεθεί προς συζήτηση τις επόμενες μέρες που θα επιστρέψει ο Μπέντο από τις διακοπές του. Είναι ανοικτό δηλαδή το θέμα. Προς το παρόν πάντως, από τον Ολυμπιακό δεν επιβεβαιώνεται κάτι για τον Αβραάμ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να πέσει στο τραπέζι το όνομά του. Το ότι έχει ακόμα θαυμαστές στον Πειραιά ο 32χρονος αμυντικός, αυτό είναι κάτι που δεν χωράει καμία αμφιβολία!

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΛΟΥΚΑ

Κι αν για τον Σιόβα ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενη η εξέλιξη, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Μιλιβόγεβιτς. Πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να μην χάσει κανένα από τα βασικά εργαλεία του τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Όμως, στο εξωτερικό γίνεται ένας... πανικός με τον Λούκα. Στην Αγγλία γράφουν για την Γουέστ Χαμ. Η δε Λέστερ ακόμα τον έχει στα μπλοκάκια της. Εσχάτως ακούστηκε και το όνομα της Λεβερκούζεν.

Για κάποιον λόγο, εκτός συνόρων υπάρχει μία τάση (σ.σ. για να μην πούμε σιγουριά) ότι ο μάνατζερ του Σέρβου θα φέρει μέσα στον Γενάρη μία πρόταση που δεν θα μπορέσει να την απορρίψει ο Ολυμπιακός!

Να θυμίσουμε πόσα ζητούν οι “ερυθρόλευκοι”; Όχι λιγότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ. Εκτιμάται λοιπόν στο εξωτερικό ότι ο Μιλιβόγεβιτς το πιθανότερο είναι να μην βγάλει τη χρονιά στον Πειραιά και να κάνει μεταγραφή σε ομάδα μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Βέβαια, το ίδιο ακουγόταν και τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου και στο τέλος δεν έγινε τίποτα. Τώρα όμως τα πράγματα φαίνεται να είναι τελείως διαφορετικά, γιατί ο Λούκα ως αρχηγός πλέον έχει κάνει σούπερ ματς με τον Ολυμπιακό και επίσης μην ξεχνάμε ότι αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής Σερβίας. Είναι με λίγα λόγια ένα “ελκυστικό πακέτο”. Α, μην ξεχάσουμε ότι υπάρχει και ο Ραμαντάνι που έχει τα δικαιώματά του και έχει τις άκρες για να βρει μία εξαιρετικά συμφέρουσα πρόταση τόσο για τον πελάτη του, όσο και για τον Ολυμπιακό με τον οποίο έχει εξαιρετικές σχέσεις.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ