ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεμπερδεύουν πρώτα με Σιόβα - Μανιάτη

Ξεμπερδεύουν πρώτα με Σιόβα - Μανιάτη
Σιόβας, Μανιάτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον Ολυμπιακό έχουν ρίξει το βάρος τους στις αποχωρήσεις και κυρίως στους Σιόβα και Μανιάτη που έχουν και τα πιο βαριά συμβόλαια από τους παίκτες που βρίσκονται στην "transfer list".

Δεν αποτελεί είδηση ότι στον Ολυμπιακό έχουν ως προτεραιότητα το θέμα των αποχωρήσεων. Ανάμεσα σε διοίκηση και Μπέντο υπήρχε εξ' αρχής ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας τουλάχιστον ως προς αυτό το κομμάτι.

Εκείνο που θα πρέπει να τονιστεί όμως είναι ότι θέλουν άμεσα να ξεμπερδεύουν στο λιμάνι με δύο παίκτες που είναι ανενεργοί από τον περασμένο Αύγουστο. Οι Μανιάτης και Σιόβας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό το 2017.

Και λέμε "εκτός συγκλονιστικού απροόπτου", γιατί μόνο σε μία περίπτωση θα μείνουν στον Πειραιά. Μόνο αν δεν βρουν ομάδα να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους ή για να το πούμε πιο συγκεκριμένα, ανδεν... σκιστούν οι ίδιοι να βρουν την επόμενη ποδοσφαιρική τους στέγη.

Προτεραιότητα λοιπόν για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι να ξεμπερδέψουν γρήγορα με τις συγκεκριμένες δύο περιπτώσεις. Πρόκειται άλλωστε και για ποδοσφαιριστές που έχουν τα πιοβαριά συμβόλαια από τους υπόλοιπους της "transfer list". Αν μείνουν εώς το καλοκαίρι, μαζί με τα μπόνους π.χ. κατάκτησης πρωταθλήματος μπορεί να φτάσουν ακόμα και στο ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος!

Οι διαφορές σε σχέση με το καλοκαίρι είναι ότι υπάρχει κινητικότητα και για τους δύο, αρκετό καιρό προτού ανοίξει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Δεν είναι δηλαδή όπως τον Αύγουστο, όπου ο Μανιάτης ήθελε να πάει σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και από τη στιγμή που δεν έβρισκε κάτι στα στάνταρ που είχε θέσει, προτίμησε να παραμείνει στον Ολυμπιακό γνωρίζοντας ότι δεν θα έπαιρνεχρόνο συμμετοχής.

Ο Σιόβας το προσπάθησε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, αλλά ας όψεται ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος ήταν ο κύριος λόγος που τον “έκοψε” από την Μπέτις. Τώρα όμως στους Ανδαλουσιάνους υπάρχει ο Βίκτορ που γνωρίζει καλά τον υψηλόσωμο στόπερ. Από την άλλη, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι ο Βίκτορ βρήκε άλλον Σιόβα το περασμένο καλοκαίρι από αυτόν που είχε αφήσει το καλοκαίρι του 2014. Έναν Σιόβα σε χειρότερη κατάσταση...

Ακούγεται τις τελευταίες ώρες ότι ενδέχεται το θέμα των δύο Ελλήνων άσων να λυθεί ακόμα και το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Για τον Σιόβα υπήρχε ενδιαφέρον από την Αγγλία. Τώρα προκύπτει ενδιαφέρον και από άλλη ομάδα τηςΙσπανίας. Στην Ρωσία ακόμα τον “γλυκοκοιτάζουν”. Το ίδιο ισχύει και για τον Μανιάτη, ο οποίος έχει βρεθεί στα “ραντάρ” ομάδων από Ρωσία, Βέλγιο και από τον ΑΠΟΕΛ. Όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν δνε αποχωρήσουν τον Γενάρη...

Απλώς, οφείλουμε να βάλουμε και κάτι άλλο στο τραπέζι. Και οι δύο το πιθανότερο είναι να φύγουν δανεικοί και να μπει μία οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, όπως είχε συμβεί πέρσι με την Σταντάρ Λιέγης και τον αρχηγό των "ερυθρολεύκων". Δεν φαίνεται στον ορίζοντα δηλαδήνα φτάνει κάποια πρόταση στον Ολυμπιακό για την αγορά ενός εκ των δύο ποδοσφαιριστών.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ